reklama
fifi prolaktyna to hormon, który produkuje przysadka mózgowa. Jej nadmiar prowadzi do braku owulacji, co za tym idzie do niemożności zajścia w ciążę. Można to leczyć, jak widać skutecznie na przykładzie puchatki ( zaczęłyśmy się leczyć w tym samym czasie):-)
fifi ja myślałam że zawsze mam owu, nawet się specjalnie nad tym nie zastanawiałam, choć teraz wiem że od momentu rozpoczęcia leczenia widzę różnicę bo zawsze mnie kłuje któryś z jajników, wcześniej to się zdarzało ale sporadycznie, śluz niby był ale teraz jest go więcej. Wychodzi na to że przed leczeniem może i czasem miałam owu ( jak prolaktyna skakała i była na niższym poziomie) ale na pewno nie co miesiąc. Wcześniej nie odczuwałam jej tak mocno a to co odczuwałam ( jakieś tam pobolewania) mogłam sobie wręcać żeby tylko myśleć że owu jest. Teraz jest na pewno, poza tym gin parę dni temu stwierdził na usg wypasiony pęchęrzyk gotowy do pęknięcia w przeciągu doby. Generalnie jeśli chodzi o owu to oświecił mnie lekarz przedstawiając mi wyniki badań prolaktyny. Bardzo wiele dziewczyn ma z tym problem, ja miałam za dużo a teraz leki mi tak zbiły poziom że mam za mało, musieliśmy zmniejszyć dawkę leku, najważniejsze że leczenie jest skuteczne i organizm reaguje:-)
Reniczek witaj:-)
pewnie że trzeba się starać;-) jestem za
mój mąż od kiedy zaczęliśmy się starać nie ukrywam jest baaaardzo zadowolony ( bo generalnie staramy się codziennie), czysta przyjemność ale i ciężka fizyczna praca
, lepsze niż aerobik
pewnie że trzeba się starać;-) jestem za

mój mąż od kiedy zaczęliśmy się starać nie ukrywam jest baaaardzo zadowolony ( bo generalnie staramy się codziennie), czysta przyjemność ale i ciężka fizyczna praca

Aha. Wczesniej sie wogole z czyms takim nie spotkalam. Ale poki co to jajaniki mnie bola w srodu cyklu, sluz tez jest wiec chyba nie powinnam sie martwic. Jak w ciazgu kolejnych 3 miesiecy nie zajde to sie zglosze do lekarza
fifi dobrze mówisz, 3 miesiące to dużo , ani się obejrzysz i bedziesz mamą małej fasolki:-). A jeśli chodzi o ścisłość to pierwsze co lekarz powinien sprawdzić jak zgłasza sie dziewczyna której juz dłuższy czas nie wychodza staranka to właśnie hormony, bo one są najczęstszą przyczyną niepowodzeń, ( w tym prolaktyna zajmuje zdecydowanie 1 miejsce);-)
reklama
fifi masz rację co do tego sexu ale powiedz to mojemu mężowi;-)To taki rumak, że jak tylko kończy mi się @ to atakuje mnie codziennie:-):-):-)bo boi się że przegapi owulację no i też ( nie oszukujmy się
) dla przyjemności
A ja w sumie nie narzekam