reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

A może tak coś osobnego dla starających się, żeby nie było im smutno...

Mufka dla mnie jest trzeci cykl staran. Nie wiem zbytnio o co chodzi z ta prolaktyna, cos Puchatka o tym wspominala ale dalej nie wiem w czym problem

reklama
fifi prolaktyna to hormon, który produkuje przysadka mózgowa. Jej nadmiar prowadzi do braku owulacji, co za tym idzie do niemożności zajścia w ciążę. Można to leczyć, jak widać skutecznie na przykładzie puchatki ( zaczęłyśmy się leczyć w tym samym czasie):-)

fifi ja myślałam że zawsze mam owu, nawet się specjalnie nad tym nie zastanawiałam, choć teraz wiem że od momentu rozpoczęcia leczenia widzę różnicę bo zawsze mnie kłuje któryś z jajników, wcześniej to się zdarzało ale sporadycznie, śluz niby był ale teraz jest go więcej. Wychodzi na to że przed leczeniem może i czasem miałam owu ( jak prolaktyna skakała i była na niższym poziomie) ale na pewno nie co miesiąc. Wcześniej nie odczuwałam jej tak mocno a to co odczuwałam ( jakieś tam pobolewania) mogłam sobie wręcać żeby tylko myśleć że owu jest. Teraz jest na pewno, poza tym gin parę dni temu stwierdził na usg wypasiony pęchęrzyk gotowy do pęknięcia w przeciągu doby. Generalnie jeśli chodzi o owu to oświecił mnie lekarz przedstawiając mi wyniki badań prolaktyny. Bardzo wiele dziewczyn ma z tym problem, ja miałam za dużo a teraz leki mi tak zbiły poziom że mam za mało, musieliśmy zmniejszyć dawkę leku, najważniejsze że leczenie jest skuteczne i organizm reaguje:-)

Reniczek witaj:-)
pewnie że trzeba się starać;-) jestem za:tak:
mój mąż od kiedy zaczęliśmy się starać nie ukrywam jest baaaardzo zadowolony ( bo generalnie staramy się codziennie), czysta przyjemność ale i ciężka fizyczna praca:tak:, lepsze niż aerobik:-D

Aha. Wczesniej sie wogole z czyms takim nie spotkalam. Ale poki co to jajaniki mnie bola w srodu cyklu, sluz tez jest wiec chyba nie powinnam sie martwic. Jak w ciazgu kolejnych 3 miesiecy nie zajde to sie zglosze do lekarza

fifi dobrze mówisz, 3 miesiące to dużo , ani się obejrzysz i bedziesz mamą małej fasolki:-). A jeśli chodzi o ścisłość to pierwsze co lekarz powinien sprawdzić jak zgłasza sie dziewczyna której juz dłuższy czas nie wychodza staranka to właśnie hormony, bo one są najczęstszą przyczyną niepowodzeń, ( w tym prolaktyna zajmuje zdecydowanie 1 miejsce);-)

reklama
fifi masz rację co do tego sexu ale powiedz to mojemu mężowi;-)To taki rumak, że jak tylko kończy mi się @ to atakuje mnie codziennie:-):-):-)bo boi się że przegapi owulację no i też ( nie oszukujmy się :)) dla przyjemności:tak: A ja w sumie nie narzekam:tak:

Do góry