reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ach śpij kochanie ....

dobrze ze chociaz u Was lepiej :)
u nas niestety nie bylo postepow a wrecz z dnia na dzien coraz gorzej ... dluzsze i glosniejsze krzyki ... jakos to przeczekamy ...

reklama
U nas podobnie jak u Magdaleona.
Codziennie ok 19.00 - 19.30 kąpanie, potem karmienie i odkładamy do łóżeczka. Szymek zasypia sam. Różnie mu to zajmuje czasem 10min a czasem godzinkę. Jak jest bardzo śpiący/ zmęczony to ciężko go nakarmić na rękach (jemy z butli) więc kładziemy go do łóżeczka i tam zjada bez problemu. Dziwne to jedzenie na leżąco ale to jedyny sposób żeby zjadł jak jest rozkapryszony.
Śpi miej więcej do ok 3, budzi się, zjada i idzie dalej spać, później pobudka ok 6-7. Przewijamy się, pobawimy się chwilunię, zjada i kładę go do huśtawki (tam śpi w dzień) i po ok 30 min zasypia i zwykle śpi ok 2 - 4 godzin. Choć ostatnio sa z tym coraz większe problemy. Niestety wtedy musi mieć ciszę:(
W dzień niestety później już nie chce spać, czasem na spacerze przyśnie na 30 min:(

fredzik jak na swoj wiek to maluszek ladnie usypia i spi :)
ale nasze dzieciaczki sa prawie rok starsze i u nas sila rzeczy bezie to wygladac inaczej :)

A u nas dziś znów nie było drzemki w dzień.
Dominika zasnęła bardzo szybko dziś beż marudzenia o 20:30
Ciekawe czy sie przebudzi czy już będzie spała ładnie do 9 rana..
A dziś się obudziłyśmy po 10
wiem wiem śpiochy z nas są

Maarta ja poproszę o wpisik do klubu:-D hehe nieźle z tymi klubami.
Wczoraj byliśmy nad jeziorkiem i Victor spał tyle co w aucie w jedną i drugą stronę to raptem pół godzinki łącznie a w nocy piknie spał no ale pobudka była o 7

Vici juz sie robi:tak:
najgrsze jest spanie w dzien kiedy mamy jakies plany albo gdzies wyjezdzamy:tak:staram sie zawsze trzymac pór spania Antosia:-)

jasne ze można, dzisiaj np Antoś wstal rano o 9-30, byłam w szoku:szok: w sumie poszedł spac prawie przed 10 a nie o 8, wiec miał dzisiaj jedna drzemke w ciagu dnia a nie dwie:-)ale powiem ze marudny troszke był:tak:

reklama
Ja mam nadzieję, że Jagodzie na dłuuugo zostanie przynajmniej jedna drzemka w ciągu dnia.
I fajniejsza jest wtedy i ja mam trochę czasu na cokolwiek, no i sen zdrowy jest dla zdrowia ;p
A dzisiaj przy tych upałach namęczyła się w nocy.
W sumie obudziła się tylko raz, ale co chwilę było słychać jakieś sapanie, stękanie, jęczenie. Dzisiaj to ją chyba bez ubrania położę spać.

Do góry