reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Alergie

ZLAZŁO JEJ!!!!! I teraz nie wiem od czego. Ale najprawdopodobnije od proszku albo od rajtuz (mają domieszke polisestru). nie mam siły pisac jak to tego doszłam bo to nudne dla was pewnie. Ale na 99 % mam alergen. I zlazło prawie wszystko :rofl: :rofl: :rofl:

reklama
Cześć Dziewczyny!
Mam pytanko: moja mała ma takie dziwne plamy (sztuk 3) na łokciu i na przedramieniach, to jest taka pokrzywka jakby z obwódką, te krostki takie czerwono-żoltawe. Czy to może być alergia pokarmowa? Dodam, że miewa czasem kolki, a to ponoć już w tym wieku (8 miesiąc) nie jest kolka, tylko właśnie może być alergia pokarmowa. Karmię małą jeszcze piersią. Może powinnam wyeliminować ze swojej diety mleko do kawy? ;) i sery żółte? No i czytałam, że przy alergii pokarmowej nie wolno dodawać masła do zupek, a ja dodaję...
Pozdrawiam!!

Nie wiem , czy to alergia pokarmowa, ale jakaś reakcja alergiczna to może być- szczególnie, że mała ma jeszcze kolki.

No jak dziecko ma skazę białkową, to nie daje się mu żadnych przetworów mleka krowiego - masła też nie. Lepiej zastąpić go oliwą z oliwek.
A może skonsultuj się z lekarzem, bo po co masz wykluczać ze swojej diety nabiał- jeśli to nie to.:-)

no no, wybieramy się do lekarza, tylko chciałam się jeszcze podpytać, czy to może być alergia. Bo wyprawa do lekarza to całe popołudnie z głowy, a po pracy nic mi się już nie chce, więc jak już jechać to z problemem, a nie żeby mi doktor powiedział, że czego pani od tego dziecka chce, coś sobie ubzdurała itp. Jak potrafią powiedzieć :wściekła/y:
w każdym razie dzięki Kasiuńka :)

No więc byłam u lekarza i mała ma faktycznie alergię. Na razie doktor kazała odstawić mleko modyfikowane i kaszki na mleku mod. zobaczymy co dalej.

reklama
Dzięki Kasiunka za wspolczucie, no mam nadzieję, że uda się wyplewić to paskudztwo. Szkoda tylko tych kaszek, bo takie łatwe w przygotowaniu ;) Teraz mała zamiast kaszki dostanie drugą zupkę.

Do góry