reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

reklama
Właśnie czytam na forum ,że dziewczyny robiły i nie jest tak źle ,jak to opisują .

Chyba za dużo człowiek myśli i dlatego mam takie podejście,,że akurat mi się przytrafi cos złego .
Na tym wątku jest zdecydowanie więcej pozytywnych finiszy, więc pomyśl, że statystyka gra tu na Twoją korzyść. Jestem pesymistką z krwi i kości, więc rozumiem takie myślenie, ale wiem też, że nic mi ono nie daje. Czekanie jest paskudne, ale nastawianie się, że będzie źle też nikomu nie pomoże - robisz co możesz, zapisałaś się na badania, czytasz i interesujesz się, działasz. Zabiegu nie ma się co bać, jest mniej nieprzyjemny niż pobranie krwi, a wiedza, którą daje jest bezcenna.
Trzymam kciuki obu rąk, żeby wszystko było w porządku!

Na tym wątku jest zdecydowanie więcej pozytywnych finiszy, więc pomyśl, że statystyka gra tu na Twoją korzyść. Jestem pesymistką z krwi i kości, więc rozumiem takie myślenie, ale wiem też, że nic mi ono nie daje. Czekanie jest paskudne, ale nastawianie się, że będzie źle też nikomu nie pomoże - robisz co możesz, zapisałaś się na badania, czytasz i interesujesz się, działasz. Zabiegu nie ma się co bać, jest mniej nieprzyjemny niż pobranie krwi, a wiedza, którą daje jest bezcenna.
Trzymam kciuki obu rąk, żeby wszystko było w porządku!
Dziękuję ,ja podobnie jestem pesymistką choć staram się nie "nakręcać " ,najgorszy był dzień odebrania telefonu totalnej się załamałam 😥 dziś jest trochę lepiej staram się nie myśleć ,chociaż z tyłu głowy ciągle tkwi pytanie : jak będzie ? 😥
Dziękuję 🤞❤️

Czy dopiero na USG połówkowym pokazały się nieprawidłowości? Co zaniepokoiło lekarza?
Na pierwszych prenatalnych był błysk na sercu ale on zniknął na końcu ciąży. Natomiast na połówkowych pokazało się wodonercze - ono niestety zostało.
Przez wodonercze zwiększyło się ryzyko trisomi 21 (już nie pamiętam jakie ryzyko)

Dziś dostałam wynik.. no nie wierzę.. ryzyko 1:9!!!! Kariotyp prawidłowy! Szczęście, szok i niedowierzanie!! ❤️❤️❤️
Och ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Wspaniale! Cieszę się razem z Tobą! :) Kochana, spokojnej ciąży, niech teraz będzie już tylko pięknie :)

Ja od wyników ciągle powtarzam, że "Kariotyp prawidłowy" jest równie pięknym wyrażeniem, co "Kocham Cię" :)

Ja dziś odebrałam wyniki Nift pro 😭😥 jestem załamana 😥 😭
IMG_20221221_160826.jpg

reklama
Do góry