Aneczka85_01
Fanka BB :)
Dziewczyny która robiła to badanie i ma wynik dodatni ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Spytaj w klinice, czy po iui dostaniesz encorton lub coś innego immunosupresyjnego. Nie wiem, czy znasz to miejsce, możne uzyskać pomoc na NFZ, m.in. ANA tam zlecają: Link do: Diagnostyka Niepłodności - Centrum ginekologii, położnictwa i neonatologii
Ja. A co chcesz wiedzieć? Robilas na własną rękę, czy zlecił lekarz? Z góry napiszę, że przy 1:320 typ ziarnisty zaszlam w zdrową ciążę i nie brałam żadnych leków.Dziewczyny która robiła to badanie i ma wynik dodatni ?
Mozliwe, że na podstawie tego wyniku dadza Ci steryd i wtedy to za bardzo nie ma potrzeby dalej badać, jeśli chodzi o kwestie ciążowe. Generalnie po takim wyniku powinno sie zrobic ANA2 i ANA3 (wg nazewnictwa w Diagnostyce), ale to jest ok. 200 zl. Na wyniki czekalam ok. 1,5 tygodnia, choć wg cennika mógł być dluzszy czas oczekiwania. A nie masz przypadkiem jakieks choroby tarczycy np. Hashimoto?
Mozliwe, że na podstawie tego wyniku dadza Ci steryd i wtedy to za bardzo nie ma potrzeby dalej badać, jeśli chodzi o kwestie ciążowe. Generalnie po takim wyniku powinno sie zrobic ANA2 i ANA3 (wg nazewnictwa w Diagnostyce), ale to jest ok. 200 zl. Na wyniki czekalam ok. 1,5 tygodnia, choć wg cennika mógł być dluzszy czas oczekiwania. A nie masz przypadkiem jakieks choroby tarczycy np. Hashimoto?
Wygooglałam: "Positive ANA by either method were more common in patients with Graves' disease than in controls", także to ANA1 może kompletnie nic nie wnosić do diagnostyki u Ciebie. Czy Ty jesteś z Opola?