reklama

Antykoncepcja po...

Dziewczyny, czy któraś wie, po jakim czasie od odstawienia dziecka od piersi pojawi się @? Nie karmię już 4 tygodnie, a wcześniej karmiłam bardzo mało... No i stosowaliśmy jedynie stosunek przerywany... Robiłam test i wyszedł negatywny, ale zaczynam się już denerwować...
ja też mam obawy, Skończyłam karmić jakieś 3 tyg temu, a i tak tylko dokarmiałam piersią.Co prawda u nas nie był stosunek przerywany, tylko gumka, która - jak mąż zapewnił - nie pękła ani nic takiego - no ale okresu nie ma.
A testu nie zrobiłam, wiem, że to głupie, ale na razie czekam, i nie chcę robić...

reklama
My na przerywanym 3 lata przed ciążą jechaliśmy i nie wierzę w to, że jest taki zawodny... Cały czas czuję się jak przed @, a jak byłam na przeglądzie podwozia po 6tyg, to jajnik już wyglądał jak pracujący normalnie... Jutro mija od tego czasu 4 tygodnie, ale czekam dalej... Podobno po odstawieniu może minąc 4-8 tygodni, a niekiedy @ pojawia się dopiero po 12 od porodu... Póki co się pocieszam :)

My na przerywanym 3 lata przed ciążą jechaliśmy i nie wierzę w to, że jest taki zawodny... Cały czas czuję się jak przed @, a jak byłam na przeglądzie podwozia po 6tyg, to jajnik już wyglądał jak pracujący normalnie... Jutro mija od tego czasu 4 tygodnie, ale czekam dalej... Podobno po odstawieniu może minąc 4-8 tygodni, a niekiedy @ pojawia się dopiero po 12 od porodu... Póki co się pocieszam :)
i ponownie - u mnie to samo:-) tzn lekki ból podwozia, taki jak na okres, a dodatkowo syfki na buzi, bleee:eek:
kurczę, muszę test zrobić, bo sama się nakręcam ;-)

ja karmię już tylko w nocy więc ciekawe kiedy dostanę @ a chciałabym już bo przynajmniej jakiś cykl by mi wrócił:/ we wtorek ide do gina na przegląd popoprodowy więc musimy też coś antykoncepcyjnego wymysleć...

i ponownie - u mnie to samo:-) tzn lekki ból podwozia, taki jak na okres, a dodatkowo syfki na buzi, bleee:eek:
kurczę, muszę test zrobić, bo sama się nakręcam ;-)

Ja już od wczoraj jestem spokojna :-) @ przyszła dokładnie po 5 tyg od całkowitego odstawienia i po 10,5 od porodu... No niestety z Mireną muszę się miesiąc wstrzymać, bo wyskoczyły nam niespodziewane wydatki i zaczęłam Cezarette.
Ku mojemu zdziwieniu podbrzusze bardzo boli, jak nigdy przed ciążą...

no a u mnie nadal nie ma...
przekopiuje tu sowje pytanie, bo niepotrzebnie zadałam na głownym:

A u mnie nadal nie ma okresu i pytanie - kiedy po zakończeniu dokarmiania pojawia sie okres? wiem, że już to było gdzieś pisane, ale nie pamiętam dokładnie gdzie:-(
denerwuję się, choć do tej pory gumki spełniały u nas swoje zadanie, ale to ma byc pierwszy okres po porodzie i nie ma go, więc mam stresa.

no a u mnie nadal nie ma...
przekopiuje tu sowje pytanie, bo niepotrzebnie zadałam na głownym:

A u mnie nadal nie ma okresu i pytanie - kiedy po zakończeniu dokarmiania pojawia sie okres? wiem, że już to było gdzieś pisane, ale nie pamiętam dokładnie gdzie:-(
denerwuję się, choć do tej pory gumki spełniały u nas swoje zadanie, ale to ma byc pierwszy okres po porodzie i nie ma go, więc mam stresa.

hurraa!!! już jest:-D

asjaa gratuluję:) jestem ciekawa, czy ja moją też przywitam z taka radością:///

swoją drogą nie wiecie może kiedy może nadejść @ jak się karmi piersią?

olciu, jak sobie pomyślałam, że mogłabym być w ciąży (a znam ze słyszenia przypadek mamy, która zaszła w ciążę, jak jej dziecko miałe niecałe 3msc) to aż mi się słabo robiło;-)
to dla mnie znak, że należy pomyśleć o jakiejś antykoncepcji. Do tej pory gumka była ok.
Myślałam o wkładce, ale dla mnie to bardzo duży wydatek.... tabletki brałam kiedyś i niezbyt dobrze to wspominam, a poza tym jestem bardzo zapominalska.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry