reklama

Antykoncepcja po...

Ja miałam tyłozgięcie przed ciążami a po, mi się naprostowało!:-D:-D
Tyłozgięcie może powodować silne bóle miesiączkowe. Ponoć też trudniej zajść w ciążę.
duże znaczenie ma przy doborze pozycji do porodu

ja po 1 ciazy brałam cerazzette ale wiem ze azalia ma podobny skład wiec chyba jest ok.
Ja sama nei wiem bo po tabletkach chęć na sex z czasem spada wiec po co je brac jak sie odechciewa?? no a gumki jak to gumki...:/
azalia sa bardzo restrykcyjne co do godzin brania - przy róznicy większej niż 1 godzina istnieje ryzyko zajścia w ciąże. Dlatego ja jestem na cerazette, chociaż musze za nie sama płacić, a azalia jest refundowana tutaj, to ja wole mieć spokojna głowę i portwel lżejszy o 13 euro miesięcznie.

co do libido - ja mialam tylko 2 tygodnie, gdzieś w połowie drugiego opakowania, spadek i obojętnośc. Chyba się wtedy organizm przesztawiał na tabsy, bo wszystko wróciło do normy. W ogóle byłam wtedy bez kija nie podchoź, bo przypier...!! haha

reklama
Ja się zastanawiam właśnie czy w ogóle brać te tabsy. Mąż tylko na weekendy w domu, a tabletkami cały czas trzeba się faszerować. Z drugiej strony mam cholernego stracha przed wpadką. Nie chcę więcej dzieci.

jezu dziewczyny jaki wstyyyd mnie dziś ogarnął - i to przed własnym mężem:zawstydzona/y: Wieczorem i w nocy się kochaliśmy ( jakaś niewyżyta po okresie jestem :) ) a dziś do mnie mąż z takim tekstem : "pamiętasz co ci się śniło?", po przeczącej odpowiedzi mąż się uśmiecha jak głupek i mówi " tak w nocy głośno i długo stękałaś, że na pewno ci się coś MIŁEGO śniło":eek::eek::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

hehe dobre... :)

Dziewczyny, czy któraś wie, po jakim czasie od odstawienia dziecka od piersi pojawi się @? Nie karmię już 4 tygodnie, a wcześniej karmiłam bardzo mało... No i stosowaliśmy jedynie stosunek przerywany... Robiłam test i wyszedł negatywny, ale zaczynam się już denerwować...

U mnie już po tygodniu gdy skończyłam karmić przyszła @.
Wziełam Nowynette jedno opakowanie i cały miesiąc krwawiłam. Skończyłam listek i po 2 dnia dostałam okres. Trwał 3 dni i nagle się skończył. Nie zdążyłam założyć Mireny, bo w czwartek skończyła się @ a w piątek ZUS przelał mi w końcu macierzyńskie za 2 miesiące:wściekła/y:. Teraz muszę czekać znowu miesiąc żeby założyc wkładkę.
1000 zł wkładka, założenie i wizyta.

No ja właśnie z niecierpliwością czekam, bo chcę założyć Mirenę... Dzisiaj dla pewności zrobiłam jeszcze jeden test. U mojego lekarza Mirena to koszt 700zł z założeniem i wizytą

reklama
u mnie przyszla jeszcze w czasie kiedy sciagalam pokarm raz dziennie..
swoja droga stosunek przerywany hmmm w razie co bedzie grudniaczek nr 2 :D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry