reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Archiwum ciążowe-dolegliwości,porody,ciąża przenoszona,cesarka,wieści i nieobecności

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dziewczynki jak wiecie trafie na porodowke juz w lutym (moj 38 tc to miedzy 15 a 22.02 a mam byc min. tydzien wczesniej),ale mam telefony do 4 osob z marcowek BB wiec bede smsowac.Takze jakbym zniknela - choc i tak oficjalnie sie pozegnam jak juz bede miala isc do szpitala - to przeplyw wiadomosci bedzie:-)

reklama
Ja do zakłądania butów mam w przedpokoju taką niską pufę postawioną to dam radę na niej siedząc założyć buty. Rozpina mi je już raczej mąż, bo po wdrapaniu się na 2 piętro jestem taka zasapana, że już nie dam rady usiąść i rozpiąć butów i jeszcze potem wstac i się w kurtki rozebrać. Normalnie porażka... ;-)
W sypialni mamy materac na podłodze, to już odpracowałam metodę wstawania z niego - najpierw przekręcam się na kolana i odpychając rękami dam radę wstać :-) Ale mąż ma niezły ubaw z takiego słonia... A startowałam z wagą 68, a teraz 88 - 20 kg na plusie !!!!! Chociaż nawet tak bardzo po mnie tego nie widać, bo jestem wysoka.

Hi hi dziewczyny zabawne te Wasze opisy :-D ja jako takich problemów jeszcze nie mam, w wannie się kąpie bo wtedy się odprężam :-) skarpetki zakładam sama, jak już ktoś wcześniej pisał, sposobem że nogę zakładam na nogę ;-)

Dzaiewczyny a ja tak lubię poleżeć w wannie ale chyba z tego zrezygnuje bo brzuszka woda i tak nie przykrywa . Co do skarpetek to też jeszcze sama zakładam i butki też ale jak długo to zobaczymy, co do schodów to mamy windę ale jak padnie to na 6 piętro nie wiem pół dnia będę szła. A co do wypadających włosów to nie wiem czy coś nam wolno ale mi strasznie teraz wypadywały i żeby nie wyłysieć to je podciełam.:-)

a ja wręcz przeciwnie mam z włosami... przed ciążą wypadały strasznie jak myłam włosy to zostawało mi ich mnustwo na rękach a teraz prawie w ogóle można powiedzieć ze w normie...

Mi w ciąży włosy zgęstniały, ładniej się układają i nawet na 3-ci dzień po myciu wyglądają w miarę w porządku, nie to co wcześniej, kiedy musiałam myć codziennie, żeby dobrze wyglądały... :-)
Z wanną nie mam problemów, chociaż m zawsze każe się wołać jak już wychodzę :-)

Kasiulka mi też wypadła masa wlosów od początku w ciąży, zaczełam brac witaminy(lekarz nakazał) ale brałam je tak co 2-3 dzień. Zreszta nadal tak przeplatam ze zwykłym folikiem. Wypadanie zmniejszyło się :tak: albo wypadły wszystkie co miały wypaść:-) Miałam podciąć i iść do fryzjera ale wybieram sie od miesiąca ponad i jakoś wybrac się nie mogę:-(
Poza tym każdy się dziwi jak mi mogą wypadać włosy, skoro w ciąży to podobno się poprawia i cera i włosy. :-)
U mnie wręcz odwrotnie:wściekła/y: buzia dzień w dzień z wypryskami, do tego przebarwienia skóry, az mój brat się mnie wczoraj zapytał czy ja nie jestem na coś chora bo mam taką cerę dziwna a ja tak mam i tyle:wściekła/y:

madzik kurcze ja jak widziałam swoje odbicie w lustrze w połowie ciąży to sprzeczałam się z mężem że chyba będzie dziewczynka bo wyglądałam strasznie włosy się nie układały makijaż nie trzymał na buzi normalnie koszmar , a w pierwszej mimo że miała być dziewczynka a jest Nikodem to wyglądałm super wszyscy mi mówili że będzie chłopak no i jest.Teraz też ma być chłopiec chyba że sytuacja odwruci się w druga stronę.

Mi nie wypadaja na szczescie wlosy zreszta nigdy nie mialam z nimi jakiegos specjalnego problemu.
Zauwazylam tak jak Dominika ze nie musze codziennie myc co drugi dzien i jest ok a przy dobrych wiatrach nawet co trzeci.

reklama
Kasiulka ja tez po swojej cerze myslałam ze będzie dziewczynka(według tych starych przepowiedni:tak:) ale pokazało że chłopak!! Ja się smiałam do męża że może dziewczynka wsadziła rękę między nogi i na USG palcem fack you pokazała:-D a lekarka wzięła to za siusiaka:-D
My płec tylko raz mieliśmy powtierdzoną, bo wcześniej nie chciał lekarz powiedzieć. Zobaczymy co za tydzien na USG sie okaże, czy będzie widać. hehe a ja kupiłam już ubranka dla chłopca:-D
Masakraaa jesttttttt.....A jak nie to nasze chłopaki będa napewno bardzo piekne:-) dlatego tak mamusie uurode tracą.
Najbardziej mnei bawią komplementy " Tak ładnie wyglądasz w tej ciąży:-):-):-):-)" jak wiem ze wyglądam okropnie bo mam Wielkieeee problemy z cerą. Hehe ale ludzie chcą byc uprzejmi:-D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry