reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Archiwum ciążowe-dolegliwości,porody,ciąża przenoszona,cesarka,wieści i nieobecności

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Mnie jak na razie kręgosłup nie daje się we znaki - aż się dziwię, bo przed ciążą dawała mi się we znaki dyskopatia i od czasu do czasu rwa kulszowa. A w ciąży wszystko się uspokoiło:-)
A propos siedzenia przed komputerem - mam bardzo, ale to bardzo wygodny fotel do komputera. Moj maz pare lat temu zainwestował w ten fotel duze pieniądze - wtedy ten fotel kosztowal ok. 2000 zł :szok: Kupil go, poniewaz stwierdzil, ze jako informatyk i fanatyk komputerowy bedzie spedzal przed komputerem wiekszosc czasu, wiec nie bedzie oszczedzal na swoim kregoslupie no i kupil takie drogie cacko (firma kinnarps czy jakos tak). Jego sie reguluje do wagi siedzącego i teraz, jak ja waze wlasnie tyle, co moj maz, ten fotel jest dla mnie idealny! :-) Moge sie odgiac troche do tylu, przez co nie czuje zadnego ucisku na brzuch (na zwyklym krzesle czuje i zaraz sie maly denerwuje i zaczyna kopac, a potem twardnieje mi brzuch), a z drugiej strony ten fotel tak jakby pcha mnie delikatnie do przodu i jakos zmienia sie chyba kat ustawienia siedzenia.. Nei wiem, czy to dobrze tlumacze, ale jestem zachwycona. Nawet sie smialam, ze powinni reklamowac te fotele jako idealne dla ciezarnych :-D

reklama
echh tak czytam i hmm
Mni co rzuszek jak na okres pobolewa trwa to kilka sekund ale za to jest to w ciagu dnia dosc czesto i martwie sie biore no-spe i hmmm nie wiem boje sie:-(

Tak ma chyba być, przynajmniej lekarzowi sie zalilam kilka razy z tej dolegliwosci i powiedzial ze to normalne w naszym stanie.

Mnie tak latwo teraz rozdraznic jak cholera! wystarczy jedno slowo i wybucham na dobre i na zle. potrafie sie rozplakac z predkoscia swiatła. I nie ważę słów. hyh, roznie to bywa, meża przepraszam, a w przypadku tesciowej.. czy wyważe czy nie i tak powiem prawde co o niej mysle.

im bliżej 'rozpakowania' tym częściej mogą być te skurcze, macica 'ćwiczy' do porodu ;-), dokąd nie boli i nie ma plamień to chyba nie ma powodu do zmatwień, ale jak coś Cię Truda23 niepokoi to pogadaj z lekarzem, albo niech Cie zbada żeby sprawdzić jak się ma szyjka, itp. ja to niedawno sprawdziłam i jestem spokojniejsza.

ewelcia86, a propos seksu to mnie się niestety chce (zakazany owoc?) ale cóż celibat, nie da rady, dziecko ważniejsze ;-) nie chcę i nie mogę jeszcze urodzić!

wygodny fotel to ważna rzecz, mój też jest niezły ale po jakimś czasie i tak czuje ucisk.
dziś byłam w kinie i na kolacji i to było jednak za dużo dla mojego brzuszka w pozycji siedzącej :-( zaraz się wygodnie kładę do łóżka.
moja córka uciska mi spojenie łonowe główką więc wiem o czym piszesz Sara27 :sorry2:
w nocy przy zmianie pozycji to cholerstwo tez boli :confused: !
czasem jak idę po ulicy to mam ochotę trzymać się za krocze z powodu tego bólu :zawstydzona/y:...

Dziewczyny, napiszcie mi co można brać na zapalenie dróg moczowych bo wydaje mi sie że mnie to łapie. W nocy ciągle mi sie wydawalo ze chce do toalety, wstaję a tam nic, a parcie na mocz dalej jest. Nie wiem czy to moja mała mnie uciska czy to pęcherz, wczoraj trochę zmarzłam. Mam wizytę u lekarza w środę i muszę jakoś dotrwać

kitki ja na zapalenie pęcherza brałam antybiotyk lekarz mi przepisał a pozatym kazał dużo pić i brałam leki moczopędne Urosept także spróbuj :eek: ale mi się wydaje że to mała ci na pęcherz naciska bo zapalenie pęcherza boli cholernie :sorry2:

dopiero teraz zauważyłam ten wątek - dzięki że się o mnie martwiłyście ;-)
ja po prostu miewam przerwy w dostępie do kompa, bo w dzień nie włączam, jak córka jest w domu, bo zaraz się pcha na kolana, a ja już z tym brzuchem nie za bardzo mogę ją utrzymać... no i Mała przeszkadza mi pisać, co tu dużo mówić ;-) - a nie zawsze uda się siąść do kompa gdy jest na spacerku, bo trochę dom ogarnąć trzeba itp., a z kolei wieczorami to bywa, że kręgosłup nie pozwala posiedzieć przy kompie... także staram się odzywać co kilka dni, na razie jeszcze nie rodzę ;-)

kitki, też myślę, że to Mała Cię uciska - też tak mam, że jak się Maleństwo pokręci to czuję parcie a tam już ani kropelki...
ja ostatnio bardzo źle sypiam, jest mi okropnie duszno, gorąco, jak leżę na lewym boku to Małe dokazuje, kopie tak bardzo że można zapomnieć o spaniu, więc muszę tak bardziej na wznak tylko lekko na bok... i kręgosłup mnie boli, i biodra... :-(

reklama
duszno to i mi jest w nocy i pic mi sie chce strasznie,dzis wypilam prawie 1.5litra wody mineralnej:szok:.
spac tez za bardzo nie moge,wszystko mnie boli tak jak bym miala sie "rozejsc"za chwile:szok:i maly tez starsznie dokuczal a teraz spi :cool:.
Brzuch mi twardnieje,ale to rzadna nowosc,pewnie juz tak bedzie do konca.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry