reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Archiwum ciążowe-dolegliwości,porody,ciąża przenoszona,cesarka,wieści i nieobecności

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
ewelcia miedzy nami 2 dni roznicy w terminie, mnie tez twardnieje i jak wczesniej no-spy nie bralam to teraz zazywam prawie codziennie bo mam wrazenie ze zaraz mi pępek pęknie.
Co do suchego powietrza i duchoty to juz u mnie jest okej, kupiłam w OBI nawilżacz powietrza za 79,99 i wlasciwie sprawdza sie rewelacyjnie. żużywa dziennie 1,4l wody na całą dobę ale powietrze jest zeskie i mozna normalnie funkcjonować.

reklama
ja też ostatnio źle sypiam też mi duszno ciężko mi się oddycha i boli mnie kręgosłup okropnie:eek: synuś dokazuje w nocy kopie jak szalony na żadnym boku nie mogę leżeć bo się rozpycha:sorry: ale jeszcze troszkę się pomęczymy i później nie będziemy spały z innych powodów :-D
dziewczyny opadł wam już brzuszek bo mój się już obniżył tak mi się wydaje bo już cała dłoń położę między brzuszek a piersi a wcześniej tak nie było miejsca :confused::eek:

Byłam dzis u swojej gin i niestety musze juz teraz lezec non stop. Miekka szyjka, 1 cm, w zasadzie gotowosc do porodu, a to dopiero 32 tc:( Zastanawiam się jak ja to zrobie? Nosi mnie już po chwili leżenia a co dopiero po paru tygodniach!!!

justina, ale mi nie jest duszno z powodu powietrza, tylko z powodu ucisku na płuca czy na klatkę - po prostu bardzo ciężko mi się oddycha :-(
avanti, mi jeszcze nie opadł - ale u Ciebie to dość szybko...
magmil, współczuję że musisz leżeć cały czas, to na pewno jest trudne :sorry:

Ooo teraz mi sie przypomnialo_Odnowil mi sie prblem z dziaslem,przy dolnej osemce.
jeszcze jak nie wiedzialam ze jestem w ciazy to bylam u dentysty musiala mi wyczyscic pomiedzy dziaslem a zebem bo semka krzywo rosla ze wzgledu na malo miejsca i tam mi sie jedzenie zbieralo i puchlo.
Wiec dala mi antybiotyk i takie cos do plukania ale jak zobaczylam 2kreski na tescie to antybiotyk odstawilam(wzielam 2tabletki)plukalam i opuchlizna zeszla ale nie dokonca,najwazniejsze ze bolu nie bylo.A tu wczoraj niespodzianka wszystko mi sie odnowilo:szok:dziaslo spuchniete,jak na razie plukam,zobaczymy co to da.
kurde mam nadzieje ze mi przejdzie

Ewelcia jak masz skurcz i twardnieje ci brzuch to masz taki bol jak przy miesiaczce do wytrzymanie nie az tak ze sie zwijasz z bolu tylko czujesz ze jak na okres cos takiego????????

magmil-----kochana ja tez musze lecec do konca a nie jest to proste u mnie szczegolnie .......

Ewelcia jak masz skurcz i twardnieje ci brzuch to masz taki bol jak przy miesiaczce do wytrzymanie nie az tak ze sie zwijasz z bolu tylko czujesz ze jak na okres cos takiego????????

.......

Truda dokladnie takie cos czuje jak napisalas.\
czasem mnie zakluje w kanale rodnym ale sporadycznie na szczescie.
Nawet nie wiem czy tam wszystko zamkniete ehhh z tymi lekarzami tutaj,staram sie nie przemeczac i jak najwiecej lezec zeby moj synek byl jak najdluzej w moim brzuszku:-)

Truda dokladnie takie cos czuje jak napisalas.\
czasem mnie zakluje w kanale rodnym ale sporadycznie na szczescie.
Nawet nie wiem czy tam wszystko zamkniete ehhh z tymi lekarzami tutaj,staram sie nie przemeczac i jak najwiecej lezec zeby moj synek byl jak najdluzej w moim brzuszku:-)

Ech kurna nie jestem sama ile razy i jaka dawke bierzesz no-spy?
Ja bylam w czwartek u ginki mialam wszytsko pozamykane tentno tez ok oby tak pozostalo :tak:teraz ide 02 lutego i zobacze jak wyszly wyniki badan a predzej ide na usg

buuu,
a ja znów walczę z bólem nerki i brzucha :( byłam w piątek u gina i popatrzył na moje wyniki badań moczu i powiedział, że widać ze stan zapalny jakiś jest, mam brać przez 8 dni urospet a potem posiew robić, kurcze zostało mi jeszcze 5 dni.
mam nadzieję, ze będzie OK, poniewaz inaczej będę musiała brać antbiotyk :( a tego bym nie chciała.

kurcze już nie wiem co mam robić, brałam już dziś 4 apapy, boję się brać więcej, a swoja drogą one działają tylko tymczasowo :(

reklama
ja tez ostatnio pije jak smok-po3-4 litry dziennie, jak na mnie to nienorlamalnie duzo bo zazwyczaj piłam góra 1,5 litra!!

małż twierdzi ze mi sie brzuszek opuscił-ja jakos tego jeszcze nie widze.

za to czuje ze mały ma coraz mniej miejsca i jak sie nie moze wygodnie ulozyc to ja przechodze meczarnie! wczoraj to chyba próbował przebic mi głowa kregosłup a stopy oparł przy pepku, i sie rozciagał, ale tak ze miałam wrazenie ze zaraz pekne!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry