reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Archiwum ciążowe-dolegliwości,porody,ciąża przenoszona,cesarka,wieści i nieobecności

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dziewczyny z bolami bioder i plecow mam to samo.Na forum naprawde ciezko mi sie siedzi i nawet ostatnio cieszy mnie ze postwo nie az tak duzo bo ja nie daje rady tego czytac tak mnie kregoslup boli:baffled: Z brzuchem tez mam identycznie-z dnia na dzien wiekszy,doslownie rosnie w oczach,bardzo mi ciazy jakby ktos z 10 kg kamieni mi przyczepil,normalnie czasem mysle ze zaraz pekne.Nawet maz mi "dokucza" ze chyba to jednak nie 1 Julitka tylko 2:wściekła/y:

reklama
no niestety (a może stety ;-)) nasze maluszki nabierają masy... a my cierpimy :-( mnie też bardzo bolą plecy, ostatnio w krzyżu, brzuch jak bęben... jak się maleństwo zaczyna wiercić to sobie miejsca nie mogę czasem znaleźć, tak boli... przed chwilą dostałam kopa w kręgosłup czy jakoś tak... aż mnie skręciło... jeszcze "tylko" 52 dni, a może nawet uda się trochę szybciej :sorry2: - tym się pocieszam

Jejku ja mam nadal twardy brzuch juz mi sie to nuuuudzi.ochoty nie mam na nic,kregoslup i wiele innych czesci ciala odmawia posluszenstwa.Maly strasznie dokucza kopie mnie strasznie tez mnie czasem skreca.
Dzis okolo 20 oblaly mnie poty i zrobilo mi sie zimno za chwile,zrobilo mi sie goraco i duszno.wy tez tak macie?
Nie mam sily nawet rekami ruszac czy tez nogami.:szok::szok::szok:

jeszcze cos jak sie poloze na plecach albo usiade z wyciagnietymi nogami to czuje jak bym miala na sobie czegos tone np kamieni,tak mi ciezko.Na lewa noge jakos zaloze buta czy skarpetki ale na prawa juz mi gorzej:szok:.

Cześć dziewczynki, ja już też na nóziach, nocka ogólnie ok.choć wierce się w nim jak mucha w smole, na każdym z boku wytrzymuje jakieś 10min. na wznak to już wogóle spać nie mogę, brakuje mi powietrza, mam wrażenie, że brzuch mi uciska na przeponę, a do toalety chodzę często z kropelką dosłownie, a parcie na pęcherz mam, że oczami nieraz wychodzi...
Co do samodzielności niestety równa jest prawie zeru...przykro się przyznać, ale ostatnio nawet M.pomagał mi założyć rajstopy, o kozakach nie wspomnę. Są dni, że nawet spodni nie założę. Wczoraj u ginka pomagał mi zapiąć kozaki, zabrakło mi powietrza przy schylaniu, a to tylko zwykły zamek.:-p:blink:

mi małż ostatnio zdejmował buty...ale generalnie radze sobie sama i całkiem nie najgorzej....masakrycznie zmeczyłam sie przy obcinaniu paznoki u nóg, ale dałam rade...aaa i podrapanie po pleckach to jakas ekwilibrystyka jak dla mnie....dzieki bogu za prysznic, bo z wanny to bym chyba sie nie wygramoliła

O obciananiu paznokci to ja juz od dawna moge zapomniec,a jeszcze teraz z moim twardym i bolacym brzuchem to juz wogole.maz mi obcina.
No z wanny tez bym pewnie nie wyszla:sorry2:
Kurde wstalam i tak siedze i czuje jak mi sil brakuje i ciezko mi sie oddycha i mam takie napady zimna i goraca.\
Cos jest chyba ze mna nie tak!ale co?

ewelcia...ja sie ostatnio w nocy poce jak szczurek...norlanie jak sie budze to mam wilgotne plecy i szyje...czytałam gdziej ze to ma zwiazek z zatrzymywaniem wody w organizmie ciezarnej i tym ze w III trym zwieksza jeszcze bardziej objeteosc krwi i wszelkich płynów ustrojowych w organizmie

Dzieki modroklejka uspokoilas mnie troszke.
kurde jeszcze te problemy z oddychaniem i spaniem na bokach juz nie wyrabiam,krece sie z boku na bok.Jak nie jeden bok kluje to drugi,na plecach nie wygodnie bo ciezko:szok::szok::szok:

reklama
Widzę że nie tylko mnie jest już ciężko :-)a gdzie tam jeszcze.
Najgorzej jest u mnie jak już wieczorem się położę to mam taki ból krzyża że szok a tu trzeba wstać siusiu wtedy mąż się śmieje że niedługo dźwig będzie musiał zamówić.
Cały dzień funkcjonuje oki buty jeszcze zakładam sama chodź jest to nielada wyzwanie.
U mnie już 13 kg na plusie ważę 86 kg a startowałam z 73.
Wszyscy już myślą że ja lada ddzień rodzę jak mówię jeszcze 2 miesiące robią wielkie oczy :szok::szok::szok:
to można sobie wyobrazić jak ja wyglądam :sorry2:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry