reklama

Badania

Temat na forum 'Dzieci urodzone w październiku 2006' rozpoczęty przez Moniqa, 18 Maj 2006.

  1. Moniqa

    Moniqa i moje dwie połówki :)

    Dziewczeta znalazlam stronke z mniej wiecej wyjasnionymi badaniami : moczu, krwi ... napewno sie Nam przyda :) .. jesli ktoras znajdzie ciekwsza to oczywiscie prosze o link :)

    http://samozdrowie.interia.pl/kobiece/badania/news?inf=489882

    Zreszta moze pogadamy tutaj o Naszych wynikach badan ... jakie badania mamy zlecone .. po co one sa itd :)

    Ja dzisiaj odbieram swoj zestawik .. jak bede je mialam napewno sie ppdziele "wrazeniami" ::)
     
  2. PaulinaAnna

    PaulinaAnna Październikowa Mama'06 Fan(ka)

    Dobry pomysl Monisiu, ja niestety nie pochwale sie mymi badaniami, gdyz mialam tylko jedne krwi robione przy usg genetycznym i szpital wyslal je do poloznej, tutaj samemu sie nie odbiera wynikow. Ale jak cosik to dolacze.
     
  3. reklama
  4. Agnieszka18

    Agnieszka18 Październikowa Mama'06 Fan(ka)

    MoniQa - super ta stronka - będę robić badania w przyszłym tygodniu i na pewno sie przyda przy interpretacji wyników
     
  5. nadia

    nadia Październikowa Mama'06 Fan(ka)

    Ja dziś odebrałam wyniki z morfologi i moczu i jak to Pani pielęgniarka sie wuraziła "wuniki ekstra" ;D Dziś też byłam na uroczym badaniu cukru z 75 g glukozy ( bleeee :p), i byłam w związku z tym 3 razy kłuta, oj boli rączka :(
     
  6. kallusia

    kallusia Gość

    Moniczka super pomysl z ta stronka ;D no i stronka ekstra ;D tu u mnie raczej nie bede miala juz nic robione bo raz mi krewke pobrali i wynikow tak jak Paula niedostane chyba ze bylo by cos nie tak to by zadzwonili :laugh: ale jade do domku 29 i tam bede miala pelny komplecik badanek ;D
     
  7. Moniqa

    Moniqa i moje dwie połówki :)

    No i ja juz mam wyniki ....

    Niby wszystko dobrze ..ale ;D

    Krwinki biale WBC - 13,77 Norma 4.0-10.0 zawsze mialam wiecej ::)
    Hematokryt HCT 36.3     Norma 37.0-47.0 nie wiem o co chodzi ::) :D


    Rozmaz :
    NEUT 9.12     norma 2.5-5.0
    MONO 0.99   norma 0.2-0.8



    Mocz :
    osad: nablonki płaskie dosc liczne w preparacie
    skladniki mineralne : dosc liczne fosforany bezpostac.

    Poziom cukru we krwi:
    na czczo 4,7 ;D
    po 1 h    5,8   norma 3.83- 5.55

    Reszta wynikow miesci sie w normach wiec nie podawalam :) .... HBS oczywiscie ujemny ;) ;D

    I badz tu madry i wedz co Ci dolega ;D ;D ;D .... moja mam (wszystkowiedzaca ;) wg mnie oczywiscie :) ) ... mowi ze w ciazy mozliwe sa podwyzszone i obnizone jakies tam ilosci .. a ze jakies zapalenia ukladu moczowego wystepuja to tez normalka ... cukier tylko mnie martwi ... niby malo przekroczylam limit, ale .. ale przekroczylam ::) .. no nic .. zobaczymy 30 maja :)
     
  8. nadia

    nadia Październikowa Mama'06 Fan(ka)

    MoniQa dla porównania napiszę może swoje wyniki, które uchodzą za dobre ;) Acha chyba malejący hematokryt w ciąży to normalka.

    Hemoglobina 12,5
    Hematokryt 36
    MCV 86,7
    MCH 30,1
    Płytki krwi 226
    Limfocyty 25,6

    a mocz, to wszystko oki jedynie troszkę mam wysoki ledwo w normie Leukocyty w moczu bo mam 9 (tys.) a norma jest 3,8 do 10
     
  9. loja

    loja Październikowa Mama'06 Entuzjast(k)a

    moje wyniki po ostatnich badankach były podobno bardzo dobre (zarówno położna jak i gin to samo twierdzili): :) Podaję wyniki :
    WBC - 12,11
    HCT - 40,7
    rozmaz:
    lYMPH -2,0
    NEUT- 8,99
    MONO - 0,53
    Mocz:
    cw - 1015 ; pH -7; pozostałe składniki czyli (leukocyty....) nieobecne
    nabłonki płaskie - poj, bakterie - liczne, śluz - mierny
    Cukier na czczo -91mg/dl
     
  10. reklama
  11. Moniqa

    Moniqa i moje dwie połówki :)

    No to w takim razie porownujac do Waszych wynikow ja mam tylko lekko podwyzszone :) ... uff ... ale i tak calkowicie przestane sie denerwowac 30 maja ;) ;D
     
  12. nadia

    nadia Październikowa Mama'06 Fan(ka)

    Hej Dziewczynki. Ja dziś lekko podłamana z rana i zdenerwowana :( Mama odebrała mi wyniki z tej krzywej cukrowej i wyszły jakieś nie za bardzo, wręcz dziwne ::)
    Nie wiem dokładnie w jakich jednostkach chyba w jakiś mmol... W każdym razie :
    cukier na czczo- 3,42  (a norma jest 3,9-5,6)  tym się az tak nie martwię bo zawsze miałam niski cukier, ale
    po 1 godzinie wynik- 2,94
    a po 2 godzinach- 2,23 ::)  Więc szok czemu mi po podaniu 75 g glukozy tak spadło zamiast wzrosnąć :( Możliwe że są takie, gdyż nie siedziałam w laboratorium, tylko w przerwach między kłuciami chodziłam do rodziców którzy mieszkają budynek dalej od laboratorium; ale czy taki malutki odcinek który przeszłam zmieniłby aż tak wyniki? ::)
    Bogu dzieki dodzwoniłam się do swojego gina, kazał mi się nie denerwować, że to nie tragedia, na moje pytanie czy grozi to dziecku powiedział "nie", więc poniekąd się uspokoiłam, ale i tak do jutrzejszej wizyty mam delikatna nerwówkę, a przed samą wizytą w klinice chyba zemdleję, co gorsza mąż chyba nie da rady ze mną iść  :( Ekhh, ja ja nie cierpię poniedziałków :mad:
     

Poleć forum