• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Badanie nasienia wyniki interpretacja

Witam. Czy ktoś mógł by rzucik okiem. Na wyniki czy są mocno tragiczne? Wspomagam. Się aktualnie supramenem. Zmagam się także z żylakami jąder 2 stopnia.

Załączniki

• Screenshot_20211118_142359_com.google.android.apps.docs_edit_735598431986714.jpg
    Screenshot_20211118_142359_com.google.android.apps.docs_edit_735598431986714.jpg
    232,4 KB · Wyświetleń: 227
reklama
Dla mnie te wyniki są dobre powinna być ciąża. Nie wiem jak było wcześniej, ale ilość form prawidłowych jest troszkę poniżej normy.
Jeżeli ciąży nie będzie a partnerka zdrowa to radze zrobić test HBA, albo/ i chromatynę bo te wady główki mogą coś znaczyć.
Jak dla mnie wszystko ok;-) drobne odstępstwa przy 120mln ogółem to i tak jest wszystko w normie.
Się zastanawiam czy dobrze wszystko odczytałam, bo pisałeś „ czy jest aż tak tragicznie..?!”
Hymm tragicznie to jest wtedy, gdy są pojedyncze plemniki w polu widzenia 😜

Wyniki są dobre.
Jedyne co tutaj może niepokoić to podwyższona agregacja, ale to może być spowodowane żylakami.
Myślałeś nad ich usunięciem?

Jakoś mnie przrazily te patologiczne plemniki aż 97%. O usunięciu żylaków jeszcze nie myślałem bo przez 10 lat tylko dwa razy dały o sobie znać ale jeśli miało by to pomoc to o tym Pomyślę

Na pewno mają wpływ na płodność.
97% nieprawidłowych plemników to raptem o 1% więcej niz norma [emoji6]
Jakoś mnie przrazily te patologiczne plemniki aż 97%. O usunięciu żylaków jeszcze nie myślałem bo przez 10 lat tylko dwa razy dały o sobie znać ale jeśli miało by to pomoc to o tym Pomyślę

Czytałem trochę że zabieg usunięcia żylaków może nieść za sobą ryzyko pogorszenia jakości nasienia. Więc może póki co próbować poprawić jakoś suplementami tylko pytanie czy supramen czy coś innego. Próbowałem wcześniej ferstimil czy jakoś tak no i czułem po nim jakieś działanie a po supramenie w sumie nic a różnica w cenie spora.

Przede wszystkim powinieneś iść do androloga i on dobierze Ci leczenie.
Zadecyduje też czy żylaki wymagają usunięcia czy nie.
Warto przed ewentualnym inwazyjnym działaniem zbadać fragmentacje nasienia
Czytałem trochę że zabieg usunięcia żylaków może nieść za sobą ryzyko pogorszenia jakości nasienia. Więc może póki co próbować poprawić jakoś suplementami tylko pytanie czy supramen czy coś innego. Próbowałem wcześniej ferstimil czy jakoś tak no i czułem po nim jakieś działanie a po supramenie w sumie nic a różnica w cenie spora.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry