loumarie
Fanka BB :)
I namawia na płatne nifty przy wysokim ryzyku....![]()
Namówił, bo nie chciał zrobić amnio bo "nie jest fanem robienia w 21, 22tc"

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
I namawia na płatne nifty przy wysokim ryzyku....![]()
właśnie też mi się tak wydaje i nie mogę w to uwierzyćJa rozumiem, że zamiast amnio zrobił USG i na tej podstawie powiedział, że jest ok i autorka zrobiła nifty.
Nifty amnio mi nie zrobilnie rozumiem. To w końcu miałaś amniopunkcję czy zrobiłaś nifty?
Bardzo dobrze umie to profesor jak czytalam opinie o nim poprostu po jego wypowiedzi stwierdziłam że jednak jest większe ryzyko że może sie coś stać niż mówią....właśnie też mi się tak wydaje i nie mogę w to uwierzyćchyba Autorka trafiła na lekarza, który średnio umie w amnio
![]()
DokladnieJa rozumiem, że zamiast amnio zrobił USG i na tej podstawie powiedział, że jest ok i autorka zrobiła nifty.
Właśnie widząc moje wyniki powiedział że to nie jest duże ryzyko.... I ju było by na usg widac coś źle.... A tym bardziej trisomia 18 która mi niby wychodziła.....I namawia na płatne nifty przy wysokim ryzyku....![]()
Odwrotnie to odebrałam wręcz uspokojenie bo zrobionym usg a nie straszenie......I namawia na płatne nifty przy wysokim ryzyku....![]()
Uważam że nie do końca pappa to dobre badanie z tego co czytalam i co opini słyszałam co lekarz i co historia to inna opinia... więc coś jest chyba z nim nie tak.....owszem wiem na czym.polega niftyWszystko super, ale jak można odradzać pappe to już nie rozumiem..wiesz, że nifty to taka sama statystyka jak pappa? Wiesz, że są przypadki gdzie nifty się myli? Przy wysokim ryzyku TYLKO amniopunkcja Ci powie w 100% czy dziecko jest zdrowe czy nie,przynajmniej na podstawowe 3 trisomie.
Natomiast pappa to bardzo ważne badanie.
Pappa jest badaniem przesiewowym. Ten, kto opowiada, że to nie jest dobre badanie po prostu zwykle kompletnie nie potrafi go odczytywać. Nic z nim nie jest nie tak.Uważam że nie do końca pappa to dobre badanie z tego co czytalam i co opini słyszałam co lekarz i co historia to inna opinia... więc coś jest chyba z nim nie tak.....owszem wiem na czym.polega nifty