Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Jeśli córka rzeczywiście ma ZUM to nie może Pani czekać 2 tyg. Trzeba leczyć i to szybko. Ja bym powtórzyła jutro badanie ogólne moczu po bardzo dokladum umyciu i podjechała z małą na krew i crp. Jeśli wyjdzie stan zapalny lub badanie ogólne będzie brzydkie to szpital jak najbardziej wskazany. Wiem że się go Pani boi, przechodziłam przez taki stres właśnie z córka. Trzymam kciukiNefrolog mi powiedział że tak małe dzieci źle znoszą antybiotyki doustnie i wtedy podaje się antybiotyki dożylnie. Jesteśmy po bactrimie i bakterie nadal są (bactrim dostaliśmy jak ukończyła 6 tydzień życia po posiewie 10^5 zaraz po bactrim był posiew i wyszedł 10^6 te dwa posiewu były z woreczka).
Za dwa tygodnie mamy wizytę i wtedy córka będzie miała ukończone 3 miesiące więc mam nadzieję że uda mi się uchronić od szpitala
Przez tą bakterie nawet dziecka nie mam zaszczepionego;(
Usg nerek i układu moczowego było robione po urodzeniuNefrolog zlecił usg układu moczowego?
Mocz, krew i crp wszystko w porządku. Crp ponizej 1. Morfologia i mocz nefrolog powiedziala że jest idealny każdy by chciał.miec takie wyniki.Jeśli córka rzeczywiście ma ZUM to nie może Pani czekać 2 tyg. Trzeba leczyć i to szybko. Ja bym powtórzyła jutro badanie ogólne moczu po bardzo dokladum umyciu i podjechała z małą na krew i crp. Jeśli wyjdzie stan zapalny lub badanie ogólne będzie brzydkie to szpital jak najbardziej wskazany. Wiem że się go Pani boi, przechodziłam przez taki stres właśnie z córka. Trzymam kciuki![]()
Liczę na to że dostanę doustny. Mam w domu małe dziecko więc wolę unikać chodzenia do szpitala i zostawiania go.To ja nie wiem. Moje dzieci przyjmowały doustnie (młodszy jak miał ok 2 m-ce dostał pierwszy) i żyją.
A może dasz radę znaleźć pielęgniarkę, która przez te kilka dni będzie do Was przychodziła i zastrzyk robiła?
Nie, nie przemywałam. A nie podrażnie tym?To ja bym powtórzyła ten posiew bo dziwnie to wygląda, u nas jak mocz był okej to okazało się wtedy że ta próbka była zanieczyszczona, też wtedy panikowałam bo też słyszałam że szpital ale mi nefrolog np mówiła że jeśli mocz jest okej to nie robi się posiewu, my robiliśmy bo mieliśmy mieć cystografie na szczęście obraz nerek się poprawił i nie trzeba było. Przemywałam Pani cewke i wargi sromowe rywanolem? Przed pobraniem?
NieNie, nie przemywałam. A nie podrażnie tym?