reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Bardzo Nurtujące Problemy

Infanrix to chyba szczepionka skojarzona, tylko na co... nie mogę sobie przypomnieć. A prevenar to przeciw pneumokokom- kupowałam w aptece i dlatego zapamiętałam. Pati, pneumokoki macie w standardowych szczepieniach? U nas płatne niestety...

reklama
ja raz sie szczepiłam a chora na grype też nie byłam odkąd sięgnę pamięcia (nie zapeszyć, odpukać) ja troche sie boje ze wzgledu na miejsce pracy - dużo ludzi sie przewija i dzieciaki zawsze nas (pracowników) czymś zarażają...ale chyba nie bede sie szczepic, poradze sie jeszcze lekarza bo w przyszłym tyg idziemy właśnie na ostatnie szczepienie - to po 16 m-cu - chyba DTP i polio

ja tez nigdy sie przeciwko grypie nie szczepiłam...
a jesli chodzi o szczepienie przeciwnko pneumokokom - w Pl mielismy mała szczepic..ale jest dosc droga no i lekarz nam powiedział,z ę jesli dziecko nie chodzi do złobka, przedszkola- to mozna sobie darowac..,ale zastanawialismy sie..i ktos nam podpowiedział, zę w Uk jest darmowa no i Klaudia była zaszczepiona w lipcu bodajze

My na grype tez sie szczepic nie bedziemy (ani ja ani maz tez nigdy nie bylismy). Myslelismy juz w tamtym roku i jednak se nie zdecydowalismy wiec ten tez sobie darujemy. Pneumokoki byly u nas w standardowym/obowiazkowym pakiecie wiec mamy je zrobione. Po powrocie idziemy na meningokoki bo sa tez w pakiecie ubezpieczeniowym choc nie naleza do obowiazkowych wiec mozna je sobie opuscic. My chyba jednak zaszczepimy - choc mam jeszcze dwa tygodnie na przemyslenia.

reklama
ja sie szczepiłam na grypę co roku do czasu aż zaszłam w ciążę, wtedy powiedzieli mi że to nie wskazane bo może Izie zaszkodzić i od tamtej pory jakoś już sie nie szczepiłam, ale w przyszłym roku znów sie zaszczepie
Izy też nie szczepiłam ani na grype ani na pneumokoki

Do góry