reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Bawimy mama, bawimy...

Czy sa jeszcze jakies dzieci ktore wogole sie nie obracaja, ani w jedna ani w druga?

Pola ani rusz.
Ja wiem, ze ona ma 2 miesieczne opoznienie, ale zaczynam sie denerwowac nie na zarty, ze to za dlugo u niej trwa. Juto ide w tej sprawie do lekarza.

Katik dzieci są różne, ale uważam że dobrze robisz że idziesz - może lekarz pokaże Ci jakieś ćwiczenia jak aktywizować Pole i bedzie jej łatwiej nadrobić stracony czas w szelkach.

Moja jest kilka dni starsza od Twojej i ruchowo jest rzeczywiście dużo bardziej sprawna, ale np nie ma ani pół zębala :-) No i jak się wda w swego ojca, to jej urosną jak roczek skończy :-D

reklama
Ja mam to samo ale w drugą stronę... z plecek na brzuch to myk raz dwa a z brzucha na blecy niet i jak się mu już znudzi to ryyyk że uszy pękają...
Dziś rano podciągając nóżki pod siebie przewrócił się z brzucha na plecy i był w szoku...ale nei zakumał...

Aga...to masz tak samo a nie w drugą strone :-)...heheheh

Wronia racja... cos mi na oczy albo na mózg padło...jak ja czytałam że zrozumiałam odwrotnie?? Nie mam pojęcia :-D
Ale już czaję czaczę :-p

Mam pytanko do mam, ktore chodza juz z dzieciaczkami na basen. My mamy pierwsze zajecia za poltora tygodnia i nie wiem czy trzeba jakos specjalnie malucha do tego przygotowac. Chodzi mi o to, zeby dziecie nie doznalo szoku w nieznanym miejscu z taaaaaka duza wanna ;-)

Mam pytanko do mam, ktore chodza juz z dzieciaczkami na basen. My mamy pierwsze zajecia za poltora tygodnia i nie wiem czy trzeba jakos specjalnie malucha do tego przygotowac. Chodzi mi o to, zeby dziecie nie doznalo szoku w nieznanym miejscu z taaaaaka duza wanna ;-)

Raczej nie,poza tym, że oczywiście podczas kąpieli uszka lepiej mieć zamoczone, bo na basenie wiadomo. I spokój, tzn Ty musisz być wyluzowana, bo inaczej dzieć od razu wyczuje. Z Alicją pierwszy raz planuje iść w następny weekend jak wrócimy (bo cały czas w rozjazdach jesteśmy), ale Igor pierwszy raz był na basenie około 16 tygodnia.

Najlepszą zabawą mojego dziecka jest lustro :)
U nas dokłądnie tak samo, chociaż dzisiaj w ogrodzie tatuś jej pokazał ozdobną wierzbę płaczącą. Najpierw odrywała z niej listki, a chwilę później szarpała już cała gałązką. Minę miała taką strasznie skupioną przy tym jakby coś niezwykle ważnego robiła:-) Teraz jak podchodzimy do drzwi przy tarasie to widzi drzewko i woła "eły". Eły w Lenki języku znaczy, że coś jest fajne i ona to chce.

Natalka nie lubi już pana smoczka :) z czego bardzo się cieszę oby jej się nie odmieniło

co do BASENU to my bez jakiś specjalnych przygotowań uszka moczyliśmy przy kąpieli i tyle a na basen zabraliśmy fotelik wyłożyliśmy go ręczniczkiem i po pływaniu siup zawijaska zrobiliśmy żeby było cieplutko i to na tyle

Ostatnia edycja:
Natalka nie lubi już pana smoczka :) z czego bardzo się cieszę oby jej się nie odmieniło

co do BASENU to my bez jakiś specjalnych przygotowań uszka moczyliśmy przy kąpieli i tyle a na basen zabraliśmy fotelik wyłożyliśmy go ręczniczkiem i po pływaniu siup zawijaska zrobiliśmy żeby było cieplutko i to na tyle
u Nas od początku smoczek był beee i tak o to mam dziecie bezsmoczkowe, w sumie nawet dobrze, nie bede musiała odzwyczajac...hehehe
Niki obraca sie w jedną stronę ni cholery na druga nie chce co mam zrobic :|

nic....czekac...u mnie to samo:-)

reklama
Do góry