reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Beta HCG a pęcherzyk

To niestety nie może skończyć się dobrze. Przynajmniej ja nie znam takich przypadków.

Bierzesz jakieś leki? Kontaktowałaś się już z lekarzem?

reklama
Dzisiaj wizyta u lekarza, pęcherzyk niby w macicy ale mało urósł: do około 6mm, czyli mało jak na prawie 5 dni, dostałam Duphaston, mam przyjść za ponad tydzień, ale nie jestem dobrej myśli :(

Dzisiaj wizyta u lekarza, pęcherzyk niby w macicy ale mało urósł: do około 6mm, czyli mało jak na prawie 5 dni, dostałam Duphaston, mam przyjść za ponad tydzień, ale nie jestem dobrej myśli :(
Duphaston to w sumie średnie rozwiązanie w tym momencie. Ja bym nie brała i z wynikami poszłabym do innego lekarza.

Właśnie też nie do końca mi tu pasuje Duphaston i się wacham co robić, narazie zabrałam jak lekarka mówiła, ale może faktycznie pójdę jutro lub pojutrze do innego lekarza zobaczyć czy coś się zmieniło, tylko nie wiem czy znowu robić betę czy już nie ma sensu :( zagubiona się czuję w tym wszystkim

Właśnie też nie do końca mi tu pasuje Duphaston i się wacham co robić, narazie zabrałam jak lekarka mówiła, ale może faktycznie pójdę jutro lub pojutrze do innego lekarza zobaczyć czy coś się zmieniło, tylko nie wiem czy znowu robić betę czy już nie ma sensu :( zagubiona się czuję w tym wszystkim
Ta beta już Ci nie skoczy skoro przestaje rosnąć. Ja bym kontrolowała o tyle, żeby zobaczyć czy spada.
Ale poszłabym do innego lekarza mimo wszystko.

Jakby Cię bardzo zaczęło boleć to jedź od razu do szpitala.

Moim zdaniem duphaston może zatrzymać poronienie. A takie działanie zamiast samoistnym poronieniem, może skończyć się łyżeczkowaniem.

Powtórzyłabym betę, a do lekarza wybrała się za tydzień (chyba że przyjdzie krwawienie, to wówczas po jego ustaniu).

Do góry