reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Beta hcg w 23dc

Dziś 21 październik od wczoraj testuje się testami owulacyjnymi, wczoraj widoczna blada kreska, dziś już ciemniejsza..
16 października byłam u ginekologa, stwierdził torbiel 4cm na lewym jajniku, w tym miesiącu/ cyklu nie chciał robić monitoringu owulacji.. tak jakby przez tą torbiel przekreślił szanse na ciążę w tym cyklu :( Ja jednak siw nie poddaje

reklama
Dziś 21 październik od wczoraj testuje się testami owulacyjnymi, wczoraj widoczna blada kreska, dziś już ciemniejsza..
16 października byłam u ginekologa, stwierdził torbiel 4cm na lewym jajniku, w tym miesiącu/ cyklu nie chciał robić monitoringu owulacji.. tak jakby przez tą torbiel przekreślił szanse na ciążę w tym cyklu :( Ja jednak siw nie poddaje
Też mam torbiel krwotoczną w jajniku - ona się robi właśnie podczas owulacji (bynajmniej mój gin mi tak mówił) i powinna się wchłonąć w ciągu ok 3 mc- z tego co wiem,także jeżeli nic nie stoi na przeszkodzie -to działajcie

Też mam torbiel krwotoczną w jajniku - ona się robi właśnie podczas owulacji (bynajmniej mój gin mi tak mówił) i powinna się wchłonąć w ciągu ok 3 mc- z tego co wiem,także jeżeli nic nie stoi na przeszkodzie -to działajcie
Działamy zastanawiam się tylko czemu lekarz nie chciał mnie badać podczas tego cyklu jeśli dla mnie każdy miesiąc jest bardzo ważny

Działamy zastanawiam się tylko czemu lekarz nie chciał mnie badać podczas tego cyklu jeśli dla mnie każdy miesiąc jest bardzo ważny
Może podczas badania widział ,że nie ma dominującego pęcherzyka w zdrowym jajniku,tym bez torbieli - czyli cykl jest bezowulacyjny i monitoring jest zbędny.

Tego nie wiem nie poinformował mnie o tym, jednak testy owulacyjne pokazują druga kreskę, dziś już kreska ciemniejsz niż wczoraj.. pytanie czy w 8 dniu cyklu już widać pęcherzycy dominujący?

Wydaje mi się,że mógłby być jakiś większy - albo nawet kilka ale to mogłoby być za wcześnie na określenie,w którym jajniku byłby ten dominujący, który powinien pęknąć.
Same testy owulacyjne nie potwierdzają nam niestety czy pęcherzyki wg pękają... Świadczą tylko o wzroście progesteronu także to zgadywanka trochę. Też je robiłam przez wiele miesięcy a ciąży jak nie było - tak nie było 🤷🏼‍♀️ mimo,że wyłapałam pik, miałam też śluz, były stosunki w tym czasie...

A czy udało Ci się w ogóle zajść w ciążę? Jeśli tak, to co pomogło? Monitoring, wdrożone leki?
Byłam ogólnie w 5 ciążach ale dziecko mam tylko jedno. Nie brałam żadnych leków - tylko naturalne starania przy robieniu testów owulacyjnych. Seksy też w różnej intensywności - czasami tylko raz w płodne a czasami kilka razy w tygodniu, czasami 3 razy na cały cykl.
Miałam 2 ciążę biochemiczne i dwie pozamaciczne (mam jeden jajowód).
Mi np po półtora roku starań pomogły globulki dopochwowe feminum pregna,także może spróbujcie też z nimi podziałać - mają mioinozytol. Nie są to oczywiście leki i ,że po nich na 100% się uda zajść ale mi pomogły - niestety ciążę straciłam i w sierpniu miałam operację

Ostatnia edycja:
reklama
Mój test owulacyjny z dzisiaj

Załączniki

• 20251025_113645.jpg
    20251025_113645.jpg
    156,1 KB · Wyświetleń: 11
reklama
Do góry