reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Beta HCG

Witam, ostatnio zrobiłam beta HCG wynik 213, wedle obliczeń moich i Pani ginekolog powinien to być trzeci tydzień ( czy to wtedy nie za wysoka beta?) Powtórzyłam po kilku dniach wyszło około 300 czy to znowu nie za niski wzrost ? Dziewczyny doradzcie. Aktualnie jestem jednym wielkim kłębkiem nerwów.

reklama
Rozwiązanie
Hej, po pierwsze gratuluję ;) Twoje wyniki wydają się być w porządku aczkolwiek nie da się tego jasno stwierdzić bo ponowną betę wykonuje się w odstępach 48h max 72h. Na takim etapie ciąży beta już jest zbędna, teraz więcej Ci powie USG i to USG jest miarodajnym badaniem. Jeśli widać zarodek, bije serduszko to nie ma się czym stresować :)
Dziekuej za odpowiedz :) od razu jest mi lepiej :) oczywiście serduszko widać i na USG na którym byłam tydzień temu było wszystko dobrze, ale mój ginekolog kazał mi ponownie betę zrobić a wizyta dopiero 18 marca :) dziekuej dziewczyny za wszystkie odpowiedzi jesteście niezastąpione :)
Wyniki powtórzone po trzech dniach. Ostatni okres 27 listopada, ale ostatnio przestałam mieć regularnie. Dlatego za bardzo od razu się nie przejęłam. Brałam tabletki antykoncepcyjne przez 8 lat i lekko mi się organizm rozregulował. ( Nie biorę od sierpnia).

Wyniki powtórzone po trzech dniach. Ostatni okres 27 listopada, ale ostatnio przestałam mieć regularnie. Dlatego za bardzo od razu się nie przejęłam. Brałam tabletki antykoncepcyjne przez 8 lat i lekko mi się organizm rozregulował. ( Nie biorę od sierpnia).
Witaj, ja zrobiłam bete i wyszło mi 32,9...wiec bardzo wczesna ciąża. Niestety po 48h przyrost był niewielki i po konsultacji z ginekologiem przygotowałam się na najgorsze... Nie życzę Ci tego kochana, ale ja moja ciążę straciłam. Zbyt mały przyrost beta hcg w początkowym etapie ciąży może świadczyć o tym, że ciąża przestała się rozwijać i dojdzie do krwawienia. Najlepiej jednak skonsultuj to ze swoim lekarzem, ponieważ to że u mnie się tak stało nie świadczy, że u ciebie tez tak będzie. Ściskam mocno

"Anastka_92, jestem przerażona. Nic mi się nie zgadza z tą beta. W dodoatku boję sie, że przez stres może coś dziecku się stać. Myślałam, że nigdy nie będę mogła mieć dzieci... A tu taka niespodzianka.

Jeżeli by patrzeć na okres byłby to 7 tydzień, ale jeżeli rzeczywiście masz nieregularne cykle to tego się nie bierze pod uwagę. Zastanawia mnie skąd w takim razie przypuszczenia że jesteś w 3 tygodniu? Ten bardzo mały przyrost bety niestety nie wróży nic dobrego. Oczywiście nie jest to jednoznaczne z tym że zakończy się to źle ale niestety tylko w niewielu przypadkach przy takim przyroście udaje się utrzymać ciąże.

Dziś powinien być 7 tc i 6 dzień wg daty miesiączki ale jak masz nieregularne to takie liczenie jest bez sensu. Sprawdź na kalkulatorach przyrostu bety w internecie czy jest prawidłowy. Powtórz betę jeszcze raz i skontaktuj się z lekarzem

"Anastka_92, jestem przerażona. Nic mi się nie zgadza z tą beta. W dodoatku boję sie, że przez stres może coś dziecku się stać. Myślałam, że nigdy nie będę mogła mieć dzieci... A tu taka niespodzianka.
Kochana, najważniejsze to idź do swojego ginekologa. Ja z moim się skontaktowałam telefonicznie, gdyż jest na urlopie. Niestety jak pojechałam do szpitala to uznali to za pierdole i że taka wczesna ciąża to nie ciąża... Nie panikuj, spokojnie idź do swojego lekarza i z nim porozmawiaj. Stres nie jest tu dobrym doradca

reklama
reklama
Bardzo niski przyrost.. ja też straciłam ciążę na bardzo wczesnym etapie. Też bardzo długo nie miałam okresu, kochana skonsultuj się z lekarzem. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze..

Do góry