reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Bezpieczny maluch

Madziunia może jeszcze zacznie. Adaś też najchętniej to by stał, ale jak się go położy to momentalnie na brzuszek i dawaj zobaczyć co też mama ma w szafie. :laugh:

reklama
madziunia pisze:
chyba trzeba będzie go zmuszać do raczkowania, bo podobno jakieś niemiłe konsekwencje mogą wystąpić gdy dziecko nie raczkuje(np. dysgrafia, dysleksja - ostatnio to słyszałam w "pytaniu na śniadanie" :o )
hm,pierwszy raz słyszę ::) mój brat nie raczkował ani mój mąz i nie mają nic z wymienionych rzeczy ;) a co do dysleksji to mam swoje zdanie...konkretnie takie że teraz to słowo jest nadużywane

karolinna pisze:
hm,pierwszy raz słyszę ::) mój brat nie raczkował ani mój mąz i nie mają nic z wymienionych rzeczy ;) a co do dysleksji to mam swoje zdanie...konkretnie takie że teraz to słowo jest nadużywane

ja też to po raz pierwszy słyszałam i trochę mnie to zdziwiło ::) no ale nie znam się na tym, więc dalej nie komentuję ;)

Ja też o tym pierwszy raz słyszę a dzieci które nie raczkowały znam wiele(moja siostrzenica nie raczkowała a w szkole najlepsza w klasie)

dyslektyków i adhd jest na pęczki a 90 procent to istna lipa...pracuję w szkole juz kupe lat wiec wiem jak ten mechanizm działa.. dyslektyk ma wiecej czasu na egzaminie..(u nas oczywiscie syn pani pedagog miał opinię a pisze jak kaligraf i sladu zadnej dysfunkcji nie widac..)

a co do raczkowania to az się nie chce wierzyc że pół roczny dzieciak juz tak zasuwa i do tego kopie w szafkach.. zrobiłam wywiad u moich koleżanek- matek polek i to wielokrotnych i u zadnej tk wczesnie zadna pociecha nie raczkowała...

No to mam utalentowane dziecko :laugh: Ale popytałam i mój mąż też tak szybko zaczął raczkować- jak miał ok 6 miesięcy. Nam nawet neurolog powiedziała że Adaś rozwija się jak 7-8 miesięczne dziecko. Jedynie z mową jest trochę do tyłu, ostatnio preferuje piski, warczki i buczki. :D

eg wklej zdjęcie :D ja strasznie lubię patrzeć jak dzieciaczki raczkują ;D to chyba jedna z najsłodszych czynności przejściowych ;D

A proszę bardzo: ;)

10008232vz.jpg

reklama
Eg Twój Adaś wygląda zabójczo! Ekspresowo zaczął się przemieszczać :)
Ja na razie cieszę się, że jak zostawię Kamila na macie to wiem, że gdy wrócę nadal tam będzie. Najwyżej w innej pozycji ;D

Do góry