reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Boje sie najgorszego

Rybka89

Zaciekawiona BB
Czesc dziewczyny.
Wiem, ze powiecie, ze przesadzam, ale boje sie, ze moja ciaza obumarla. Jestem w 9 tyg.
Wczesniej bolaly mnie piersi strasznie. Wszystko mnie denerwowalo. Jadlam wiecej, a teraz nic. Piersi nie bola, nawet nie sa juz wrazliwe na dotyk. Nawet nie latam juz do lazienki jak wczesniej. Wizyte mam dopiero w czwartek, a usg 9 kwietnia. Dodam, ze moja cera stala sie chropowata. Nie wiem czy jutronie wykonac usg prywatnie. Bardzo sie boje.

reklama
U mnie w okolicach 9 tyg. Też znikły objawy, A teraz jestem w 13 i dzizia ma się w porządku. Przede wszystkim się nie stresuj bo to wam nie służy. Ale jeśli masz być spokojniejszy to zrób to ust tylko u dobrego specjalisty.

No chyba tak zrobie. Juz sie umowilam, ale moj partner mowi, ze panikuje,ale powiedzial, ze dla swietego spokoju zebym zrobila. Po prostu czuje sie jakbym nie byla w ciazy juz. Chyba zwariuje.

Jak masz się stresować to usg prywatnie jutro będzie dobrym rozwiązaniem.ustanie objawów nie musi oznaczać niczego złego. Pamiętaj że stres w ciąży może negatywnie wpływać na Twoje dziecko wiec spróbuj wyluzować

Ja na początku ciąży również nie zawsze miałam typowe objawy ciąży. Jednego dnia piersi bolały bardziej a przez kolejne dni w ogóle. Tak samo było z bólem podbrzusza i wizytami w toalecie. Jednej nocy mogłam być w łazience 5 razy a kolejny cały tydzień przespać jak niedźwiedź. Obecnie 19 tydzień. Od 16 tygodnia ustąpiły wszystkie wcześniejsze dolegliwości z mdłościami i ssaniem w żołądku na czele. Teraz dokucza tylko rwanie w pachwinach. Także radzę poczekać na wizytę u gina, a jeżeli bardzo Cię to niepokoi to udać się prywatnie na wizytę.

Tylko, ze ja mialam objawy i nagle nie mam. Ciezko jest sie nie stresowac. Staram sie., ale caly czas chce mi sie plakac z tego niepokoju.

Kilka miesiecy temu mialam takie same watpliwosci jak Ty. Objawy u mnie znikaly calkowicie i pojawialy sie, czasami balam sie ze juz nie jestem w ciazy i wrecz to czulam ale dlatego ze to sobie wkrecalam.
Kilka razy mialam takie sytuacje i tez panikowalam ze cos sie stalo skoro objawy calkiem nagle znilnely.
Jednak ciaza przebiegala w 100% prawidlowo a teraz moj maluch jest tuz obok mnie.
Nie martw sie, z pewnoscia wszystko jest dobrze jesli nie masz innych dolegliwosci.
Uwierz mi, ze wbrew pozorom znikajace objawy to cos normalnego i zachowaj spokoj dla tego malenstwa ktore rosnie w Tobie :)

Ja miałam tak samo. Objawy minęły z dnia na dzień i niestety ciąża mi obumarła w 8 tygodniu. Nie denerwuj się i dla własnego spokoju idź na usg. Brak objawów nie musi Zwiastować niczego złego.

To normalne że jedne objawy mijają a inne mogą je zastępować albo objawy się wyciszają i potem atakują z podwójną mocą, niektóre dziewczyny nie mają żadnych objawów i ciąże przebiegają prawidłowo [emoji4] wszystko na pewno jest w porządku ale jak masz się uspokoić to idź prywatnie do lekarza

reklama
A takue usg nie jest szkodliwe dla dziecka? Mialam robione w 6 tyg. Dzis sie umowilam na usg i mam wizyte wyznaczona na 9 kwietnia. Wiec 3 i 2 tyg roznicy.Czy to nie za czesto? Moze cos zaszkodzic?

Do góry