reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Witam w piękny słoneczny poranek :) kolejny dzień przed nami:) a ja mam kolejna noc w plecy, budziłam się chyba co pół godziny, wszystko mnie bolało i nie mogłam spać:( No i doszła mi jeszcze jedna dolegliwość, po ostatnim poniedziałkowym zastrzyku w tyłek, to miejsce mam spuchnięte, czerwone , bolące i swędzące. Pierwszy raz tak mam. Wiec chwilowo nawet na lewym boku nie mam jak leżeć ...cudownie, z radością czekam na kolejne dolegliwości ;) może wreszcie hemoroidy? Zapraszam, juz czekam !

Hej Agus ;) ja tez co pol h sie budzę, masakra, bola mnie tak boki i zebra, ze nie wiem jak lezec. Co godz chodze siku. W ogole wieczory mnie wykańczają, brzuch mi twardnieje co chwila, nie wiem czy juz jechac czy nie ;) i tak wegetuje sobie. Kurczę z tym zastrzykiem cos Ci musiała naruszyć, jakis nerw czy cos :( wiesz ze ja kiedys po zastrzyku na rwe kulszowa przez kilka msc nie mialam czucia w pośladku? Hemoroidom mówimy stanowcze NIE!

reklama
Marcysia, ja tez lubie teraz środy :). Agula, ja mam czucie w tym pośladku, aż za bardzo;) ale chyba mi cos zle zrobiła bo nigdy w życiu tak nie miałam. Ciekawe co oni ci wstrzyknęli wtedy, ze czucie straciłaś;) ja w pierwszej ciazy miałam przyjemność zaznać hemoroidów wiec teraz tez się spodziewam. Wątpliwa to była przyjemność, na szczęście minęła wraz z ciąża . Z tym sikaniem co godzinę w nocy to tez tak mam i mnie to wykańcza normalnie bo co na siku wstanę to brzuch twardy:( No nic, uroki ciazy ...

Marcysia, ja tez lubie teraz środy :). Agula, ja mam czucie w tym pośladku, aż za bardzo;) ale chyba mi cos zle zrobiła bo nigdy w życiu tak nie miałam. Ciekawe co oni ci wstrzyknęli wtedy, ze czucie straciłaś;) ja w pierwszej ciazy miałam przyjemność zaznać hemoroidów wiec teraz tez się spodziewam. Wątpliwa to była przyjemność, na szczęście minęła wraz z ciąża . Z tym sikaniem co godzinę w nocy to tez tak mam i mnie to wykańcza normalnie bo co na siku wstanę to brzuch twardy:( No nic, uroki ciazy ...

To racja uroki, bardzo watpliwe... Hemoroidów na szczęście nie mam, choc podobno lubia wyjąć przy porodzie SN,także wszystko przede mna :)
A z tym zastrzykiem, to tez najpierw mialam strasznie obolale to miejsce a potem straciłam czucie, także to chyba nie kwestia wstrzykniętego leku, tylko jakiegoś nieprawidłowego wklucia. Marcysia i Aga, a Wam sie dzis chyba tydz przesuwa prawda?

Tak, ja w środę zawsze mam tydzień do przodu. Dziś skończyłam 26 tc:) Zakupiłam sobie witaminy z DHA, jest ich 600 mg nacdzien wiec chyba ok. Prenatal Duo DHA, nie było tych waszych, ale tez maja ok skład. Maja nawet witaminę b 12, te moje poprzednie nie miały, a ja raczej nam niedobór. Czy wy zamierzacie brać te witaminy również w czasie karmienia? Bo na moich jest napisane ciąża i karmienie. To chyba niegłupi pomysł bo wiadomo, karmienie obciąża bardzo organizm. Może jak sie te witaminy nadal będzie brać to włosy tak nie będą wypadać...

Tak, ja w środę zawsze mam tydzień do przodu. Dziś skończyłam 26 tc:) Zakupiłam sobie witaminy z DHA, jest ich 600 mg nacdzien wiec chyba ok. Prenatal Duo DHA, nie było tych waszych, ale tez maja ok skład. Maja nawet witaminę b 12, te moje poprzednie nie miały, a ja raczej nam niedobór. Czy wy zamierzacie brać te witaminy również w czasie karmienia? Bo na moich jest napisane ciąża i karmienie. To chyba niegłupi pomysł bo wiadomo, karmienie obciąża bardzo organizm. Może jak sie te witaminy nadal będzie brać to włosy tak nie będą wypadać...
Ja biore prenatal classic i prenatal dha. Prenatal dha powinno sie brac juz od 13tyg z tego co pamietam i tak biore. Bede brac 3 msc po porodzie jeszcze. Dlatego bo porod wykancza itp samo dojscie organizmu do siebie po ciazy . A te witaminy jeszcze jak sie odrazu odstawi to sadze ze juz wgl troszke spustoszenie moga wywolac. [emoji6][emoji6][emoji6]

Madzien to ja chyba to samo biorę teraz, bo mam to w jednym pudełku ale dwa rodzaje tabletek, jedne z vit, drugie to DHA. Tez tak zrobię, nie odstawię od razu po porodzie. Wcześniej brałam inne vitaminy, bez DHA a to jednak ważne wiec od wczoraj już przyjmuje.

Madzien to ja chyba to samo biorę teraz, bo mam to w jednym pudełku ale dwa rodzaje tabletek, jedne z vit, drugie to DHA. Tez tak zrobię, nie odstawię od razu po porodzie. Wcześniej brałam inne vitaminy, bez DHA a to jednak ważne wiec od wczoraj już przyjmuje.
Ostatnio sie zastanawialam wlasnie jak to jest z tymi witaminami bo czesto slysze ze dzieci rodza sie wieksze troche [emoji23] ale czy to prawda nie mam pojecia. 1 dziecko na witaminach urodzilam 3600 chlopca 40 tydz. To normalnie . Zobaczymy teraz.

reklama
Agulaa1, tak środa to fajny dzień bo tydzień przeskakuje :)
1490776608-aaaaaa.png

Do góry