reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Kathleen, nie martw się, pessar po to jest żeby to trzymać i na pewno da rade. Lez jak najwiecej przynajmniej do tego 30 Tc, to już naprawdę krótko. I pewnie donosisz do końca jak większość dziewczyn szyjkowych:)

Marcysia, u mnie tez tak jest napisane. Ciekawe na czym polega dokładnie to przeciwdziałanie porodowi przedwczesnemu. Obawiam się, ze w naszym przypadku to wiele nie zdziała ...

Ja całą ciążę oprócz kwasu foliowego, witaminy d3, b6 i żelaza innych witamin nie brałam. Może czas w końcu coś dodatkowego brać. Lepiej poźno niż wcale.

hej hej :)
i Mi dziś przeskoczyło na 33 tydz. także pięknie, choć noc podobnie miałam fatalną. Ja wstaje średnio co 2,3 godziny i już coraz bardziej to jest męczące. Śniło mi się drugi raz, że urodziłam. Tym razem w domu w łóżku w nocy. Bardzo realistyczny był ten sen. Obudziłam się spanikowana, że to 33 tydzień a ja w domu urodziłam a tu nie ma inkubatora ani nic :o

pytanie mam czy któraś z Was kupowała biustonosze z tej strony? Link do: Biustonosze do karmienia, staniki dla karmiących, Alles, Benefit, Carriwell, HOTmilk chcę kupić jeden na spróbowanie.

@AgaBabajaga fryzjerka mi ostatnio powiedziała, żebym absolutnie nie przestawała brać witamin jak urodzę, przez około 3,4 miesiące nawet jeśli nie będę karmiła piersią. Włosy i tak będą wypadały ale mniej i szybciej się zregenerują. Ja akurat biorę od 18tyg. Femibion Natal 2.

U mnie szyjka króciutka na 5 mm, miękka i rozwarte tyle ze pessar obejmuje

Nie wiem co to będzie

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana pessar da rade !!! Juz tak niewiele zostalo . Bedzie dobrze !!!

Dziewczyny a ja mam pytanie. Mam pessar od miesiaca i na wizcie lekarz np mnie bada i mowi szyjka siedzi w pessarze. Ale on mi nie mierzy nic ? Powinnam sie martwic ? Widze ze wy macie pessary i wam mierza a mi nie .
Ja przy zalozeniu mialam okolo 20 mm nie mniej . Nie powinien on tej szyjki mierzyc ? [emoji33][emoji32]

Ja kupiłam staniki do karmienia w pierwszej ciazy takie nieusztywniane i się nie sprawdziły. Wisiały mi w nich piersi i wolałam zwykły usztywniany stanik i wyjmowac pierś gorą :)
Ja czekam ile moge . I pod koniec ciazy szybko do hm i tam kupie . Cena ok 70 zl . A sa wlasnie usztywniane i fajnie sie je odpina do karmienia. Narazie nie kupuje bo nie wiem ile pod biustem bede miec to samo rozmiar miseczki . Hm jest super jak dla mnie . Ale jak ktos ma naprawde duze cyce no to moze miec problem z rozmiarem [emoji4][emoji4][emoji4]
Polecam kupic dwa usztywniane i jeden taki sportowy miekki wlasnie na noc. Bo puki laktacja sie nie unormuje to bez wkladek laktacyjnych nie da rady spac [emoji23][emoji23][emoji23]

@Kathleen006 ale robili usg tak? Cos zalecili? Wiesz mi jal leciała szyjka, to ginka mi zwiększyła dawkę luteiny do 2*200 mg i wtedy ona sie utwardziła dość mocno, chyba 2*100 była dla mnie za słaba na tamten czas. Moze podpytaj lekarzy czy nie zwiększyć dawki. Poza tym musza Ci dać cos mocnego przeciwskurczowo, bo pewnie od skurczy poleciala...
@AgaBabajaga mi kazała juz odstawić witaminy, ale ja jej nie słucham w tym temacie, zamierzam je brać jeszcze po rozwiązaniu, te kwasy na pewno nam nie zaszkodzą, kupie jszcze biotebal na kudly i merz special bede brala chyba...
Kwasy omega w ogole przy naszych dietach powinno sie suplementować, większość społeczeństwa ma.niedobory niestety. Chyba, ze sie jest na typowej diecie srodziemnomorskiej- duzo tłustych ryb, warzywa, owoce, oliwki, awokado, pestki, czerwone wino ;).
Ja mam nawrót przeziębienia- super! Mialam rozszczelnione okno w nocy, ale nie otwarte, bo ciezko.mi sie oddycha i znowu dupa, leje mi sie z nosa.

reklama
Do góry