reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Marcysia - dzięki za link, zaraz popatrzę. Ciekawa jestem jak to się w praktyce sprawdza, taki otulacz w formie kocyka/mgiełki.

Madzien - o jaaaa, zazdroszczę [emoji1] po sklepach łazić nie lubię ale jak wyprawka przychodzi do domu to jest super [emoji106]

Ja właśnie zrobiłam zakupy, jutro będą. Ale tylko spożywcze bo u mnie jeszcze sporo czasu do wyprawki.

Justyna - pokaż ciuszki z lidla, sama jestem ciekawa :)

reklama
Kochane u mnie noc spokojna w miarę. Właśnie kończę sałatkę z ananasem i piję kawkę (z ekspresu z mlekiem, ale też ograniczyłam do 1 dziennie). Wczoraj połowę dnia byłam sama bo cała ekipa pojechała do rodzinki a ja poczytałam i pospałam. Później wpadli moi rodzice na kawę. Ogólnie na luziku święta i takie Lubię :) szkoda tyko, że zimno i nie można posiedzieć na ogrodzie.
Zostało mi 30 dni do terminu !!! (Cały czas niedowierzam) i zaczęły mi się znowu lekkie skurcze.
@inis ja zaryzykowałam i za namową koleżanki kupiłam 5 małych pieluszek bambusowych takich 30x30, 2 większe i jedną taką bardzo dużą właśnie na otulacz lub zamiast kocyk do wózka na ciepłe dni. Nie wiem jak to się sprawdzi ale po praniu są nadal bardzo mięciutkie i miłe w dotyku. Calkiem inne niż bawelniane czy flanelowe. Podobno są idealne na ciepłe dni bo są oddychajace i nie przepuszczają tak jak zwykłe pieluszki promieni UV.

Takie ubranka kupilam :)
1492501897-aaaaaa.jpeg
1492501903-aaaaaa.jpeg
1492501910-aaaaaa.jpeg
1492501916-aaaaaa.jpeg
1492501924-aaaaaa.jpeg
1492501929-aaaaaa.jpeg
1492501934-aaaaaa.jpeg

Wiecie co, jeszcze tak a propo kawy... odkąd zaczelam ją pic, tak od miesiąca, zaczely mi drzeć powieki czasem, teraz częściej jakos. Ewidentnie brak magnezu, a przeciez jem go dużo, nawet 10 tabletek dziennie... czyli wychodzi na to, ze jeszcze bardziej muszę zwiększyć chyba ...nie macie tak?

Wiecie co, jeszcze tak a propo kawy... odkąd zaczelam ją pic, tak od miesiąca, zaczely mi drzeć powieki czasem, teraz częściej jakos. Ewidentnie brak magnezu, a przeciez jem go dużo, nawet 10 tabletek dziennie... czyli wychodzi na to, ze jeszcze bardziej muszę zwiększyć chyba ...nie macie tak?
Ja miałam tak przed ciążą jak przesadzałam z kawą..

Justyna, ja od jakiegoś miesiąca pije normalna kawę, wcześniej mnie odrzucało. A teraz bym co chwile pila najchętniej ;) Inki nie mogę bo zawiera gluten niestety.
Wkurza mnie takie dotykanie brzucha, nie pozwoliłabym. Sama tez nigdy żadnej koleżanki po brzuchu nie dotykałam, glupi zwyczaj strasznie. A słyszałam historie od kolezanki, ze obca baba w autobusie bez pytania położyła jej rękę na brzuchu :szok:
To tez zdziwilabym sie. Ja w ogóle nie lubie być w centrum zainteresowania. Wczoraj to Teściowa pojechała. Czy Wy też macie wrażenie takie jak ja że jsjakk coś się mówi o dzieciach co teraz położna, lekarz mówią to taka np. Teściowa neguje to i mówi że to nie prawda, jakaś głupota? Już sobie wyobrażam co będzie się działo po porodzie z radami, sposobem wychowania!

Hej dziewczyny :) noc mialam spokojna ;) 2 razy pobudka tylko :) po swietach jestem przejedzona i musze wrocic do normalnosci :) cisnienie mam ostatnio znow wyzsze :( chyba przez to obzarstwo, ale na szczescie po lekarstwie mi spada.

Zaliczylam z rana mala wyprawe do lidla po ciuszki dla malej :) polecam sa sliczne :D
Miałam jechać, aleostatecznie nie pojechałam bo mam b.dużo ciuszkow nowych i mąż mnie ostudzil. A biustonosze do karmienia kupiłas? 25zl to fobra cena i myślę nad nimi

To ja w ogóle nie pije normalnej kawy, jak już to inka na mleku. Lekarz mi powiedział, żeby nie pić kawy, bo serduszko dzieciątka też jest obciążone.

reklama
Hej i ja się witam z Warszawy u mnie cała noc nie przespana od 17 do 6 rano mialam skurcze i groziła mi porodówka No ale coś tam puściło; dziś na obchodzie lekarz zaczął temat sterydów ze będą obserwować by się wstrzelić bo musza mi je podać wcześniej a działają tylko 10 dni a pare tygodni mi jeszcze zostało...
także loteria.

Ja przez święta robiłam wyprawkę online i powiem Wam ze mocno zaszalałam nie sądziłam ze to tyle wyjdzie ...

Kiedyś już miałyśmy ten wątek ale pochwalcie się co się u Was sprawdziło przy poprzednich maluchach oraz jakie okazje wyłapaliście

Ja mam nadal otwarta kwestie z
1. Wózkiem - uff udało się kupić nosidełko
2. Bujaczek leżaczek
3. Dostawka do łóżka
4. Smoczki
5. Butelki? Kupiłam dwie 120ml szklana waska i 240 ml z dr browns plastikowa profilowana szeroka, choć jak tak dalej pójdzie to może i dla wcześniaka będzie trzeba kupić. Z uwagi na moja hiper wrażliwość brodawek Planuje karmić pol naturalnie / laktator i do butelki. Ile butelek jest potrzebnych?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Do góry