reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Wiem, że zaczynam, ale boję się cokolwiek jeść żeby cukry nie były wysokie. Mam wrażenie, że mogę 4 rzeczy zjeść :p Wiecie jak mi brakuje słodyczy...pączków... Czy herbaty z cytryną i z cukrem... Szok ;) Jeszcze tym bardziej siedzą mi w głowie bo to zakazany owoc :p Mam nadzieję, że dziecko będzie dobrze przybierać na wadze. Byłam u diabetologa i u dietetyka. Ale to są takie ogólnikowe informacje. I sama już nie wiem co i jak. Czytam na necie też jadłospisy. Ale będzie monotonia straszna. A gdzie tam u mnie poród... 26tydz i 5 dzień dzisiaj.

Do fryzjera bym poszła, ale po co jak siedzę w domu. Dobrze, że prawie ubrań ciążowych nie kupowałam :p

Gratuluję udanych wizyt ;) tak trzymać dziewczynki ;)

reklama
Ja w ciąży z Martynka dokładnie w pierwszy dzień po skończonym 37 tygodniu poszłam do fryzjera. Taka nagroda ;-) teraz też planuję ;-)

DiuskA chyba dietetyk powinien Ci dac jakies jadlospisy,napewni ciężko tak samej :(

Mitaginka to jestes zadbana choć na wizyte.ja wczoraj czulam sie jak te pieski co maja wlosy na oczkach albo kokardke ;-) kokardki tylko brak ;-) ja tez mam proste włoski i prosta grzywke. Chyba muszę kogos wyslac po nozyczki.
Ale u mnie to samodzielne podcinanie zawsze sie konczylo wizyta u fryzjera.Moze to zle nozyczki ;-)

Ja przez wiele lat miałam prostą grzywkę, a teraz mam na bok bo jest mniej problematyczna. W prostej to miałam non stop tłuste włosy :)

Co do tego 37tc to nie wiem mój gin uważa, że za te 10 ( a ogólnie 11 dni ) będzie już ciąża donoszona :)

Avatar postanowiłam zmienić po sesji zdjęciowej, którą mieliśmy 14.02 ;)

Na to wychodzi ;) pisałam z koleżanką, która poleciła mi tą położną i ona twierdzi, że też miała skróconą, miękką szyjkę, rozwarcie na 1 cm i chodziła tak jeszcze 2 miesiące i się nie oszczędzała wcale.. To chyba jest indywidualna kwestia. Jedna przechodzi z takimi "parametrami" ciążę, inna urodzi przedwcześnie.

dziewczyny przecież do fryzjera chodzimy żebyśMY same ze sobą się dobrze czuły i w d... mamy czy ktoś to widzi czy zauważa ;-)
mi w sumie też by się przydała wizyta u fryzjera żeby sobie odrost zrobić ;-) bo od pewnego czasu wpadłam na pomysł, że sobie zapuszczę takie do łopatek ;-) jeszcze długa droga przede mną, ale na razie rosną, więc im przeszkadzać nie będę :cool2:

Diuśka mam nadzieję, że jakoś sobie poradzisz z dietą :tak: najważniejsze to sprawdzać produkt za produktem po czym ci cukier skacze, bo może się okazać, że są owoce które możesz jeść (chociaż je najlepiej jeść w towarzystwie np. jogurtu naturalnego lub węglowodanów złożonych (pełnoziarniste pieczywo np.) Ja nie jestem ekspertem od dietetyki ani od cukrzycy ciążowej, ale sporo moich znajomych miało i naprawdę dość fajnie dały radę sobie ustawić dietę tak, że nie cierpiały za bardzo ;-)

Mitaginka ale wiesz, że jak już się młoda urodzi to będziesz gotowa na spacery :-) a ja nigdzie nie wyjdę, bo nie będę miała co na tyłek założyć :-D

Jup i nad jakimi kocykami się zastanawiasz? ;-)

Ewellina na razie siedź grzecznie w dwupaku najlepiej jeszcze ze 3 tygodnie :tak:

Malinova zazdroszczę syndromu wicia gniazda :-) ja wciąż czekam, bo inaczej przygotowania nie ruszą ani o krok ;-)

W tym tygodniu we czwartek idę na usg dodatkowe i nie mogę się doczekać :-) szczególnie, że muszę sprawdzić czy młoda się nie przekręciła ;-) no i jeszcze jestem strasznie ciekawa czy dalej tak rośnie ;-) Ja po prostu z uporem maniaka kolekcjonuję wskazania do cc :-D

reklama
Do góry