reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja przez wiele lat miałam prostą grzywkę, a teraz mam na bok bo jest mniej problematyczna. W prostej to miałam non stop tłuste włosy :)

Co do tego 37tc to nie wiem mój gin uważa, że za te 10 ( a ogólnie 11 dni ) będzie już ciąża donoszona :)

Avatar postanowiłam zmienić po sesji zdjęciowej, którą mieliśmy 14.02 ;)

A ja myślałam że to zdjęcie wąsów :p ale ja tylko z tel wchodzę a wzrok już nie ten ;-)

reklama
Auralka ma rację trzeba zadbać o siebie - dla siebie

Auralka to nie wiesz co twój dzieć ma na dole ;-)? Ja tam nie mam wątpliwości, takie kopy dostaje pod żebrami, że to muszą być kopytka.

Diuska
współczuje tej diety, ale mam nadzieję, że znajdzieś jakieś rozwiązanie, które ułatwi Ci życie

oooo to przynajmniej dodatki do worka konopnego masz ;-) najwyżej stworzymy nową kategorię ;-)matka wariatka w worku lata :-D

Ogólnie ten początek wspominam kiepsko. Serio nie miałam czego włożyć. Nawet nie mówię o dole, bo brzuch szybko mi spadł, nogi bez zmian wiec w spodnie wchodziłam ale bluzki? Trzeba było mieć coś z czego bez problemu można by wyjąć pierś i nakarmić maluszka a tu nic w szafie nie było. Porażka. Teraz też szukam na all jakiś bluzek, koszulek z dekoltem, ale niewiele mogę znaleźć. Kupiłam jak dotąd jedną. Bluzkę z suwakiem ;-) można dowolnie regulować wielkość dekoltu ;-) ale co mi po jednej ;-)

Malinowa, ja też nie wiem jak aktualnie mala leży, gdzie ma nóżki czy w dole czy w górze, czy w boku ;-) nie jest to wcale takie łatwe ;-)

no właśnie Malinova zgłupiałam ostatnio na wizycie, jak mi lekarka powiedziała, że czuje główkę na dole :szok: a na usg robionym na koniec 28 tc leżała na żabę czyli miednicowo... ja osobiście mam nadzieję, że to co lekarka wyczuła to pupcia a nie główka była ;-)

aaa bo wiecie moja młoda to się kręci, ale kopniaki to żadko kiedy matce zasuwa ;-) i zwykle czuję gdzieś koło biodra albo w pęcherz

Ostatnia edycja:
no to ja ze swoją nie mam problemu, ale ja niska jestem to taki dzieć pół mojego ciała zajmuje:-)

Czka na dole i kopie u góry :-). Najgorsze jest jak prostuje nogi i ciśnie żołądek, przeponę itp. Czasem też mocno pupę wypycha.

Ale moje dziecko podobnie jak to pierwsze jest bardzo aktywne, ruchów liczyć nie muszę.

Jak poprzednio w ciąży miałam liczyć do 10 ruchów, to zwykle wyrabiałam się w 2 minuty:-D

Maja córeczka jak leżała w inkubatorze to potrafiła wiercąc się przemieścić się w tą część gdzie miała nóżki.
A w łóżeczku czasem nie mogłam jej znaleźć :-D:-p;-)

Pierwsze próby raczkowania podjęła jak miała 6 miesięcy, stanęła jak miała 8, a jak miała 10 zaczęła chodzić. Mały sportowiec

Auralka oglądam te modne milutkie kocyki minky ;-)

Mitaginka nawet nie pomyślałam o tych bluzkach. Nic nie mam...

takie bluzeczki to spora wygoda, też muszę poszukać

tym razem też do szpitala kupię Purelan i osłonki do karmienia, bo młoda zrobiła mi z piersi taką masakrę, że zamiast mleka lała się krew

Do pupy dla malucha polecam Linomag, dzięki niemu nigdy nie miałyśmy odparzenia

No i biorę czajnik i herbatki laktacyjne, bo po cc różnie to może być.

Poprzednio nie byłam przygotowana na takie atrakcje, tak samo jak i na dłuższy pobyt.

Jup jeśli chodzi o minky ;-) to nie kupuj rozmiaru dla niemowlaków (bodajże 65x70) tylko taki dla średniaków rozmiar ok. 100 x 70 (taki na długo ci wystarczy i w razie w za kołderkę przez lata będzie mógł robić ;-) ja kupiłam jeden minky i jeden taki tkany "swetrowy" i więcej żadnych nie kupuję, bo moim zdaniem wystarczy ;-) nie wiem jak u Ciebie z funduszami bo to jednak spory przestrzał cenowy jest... ja brałam la millou, ale kumpela zamawiała u makaszki (przez fejsa) i było sporo taniej ;-)

Malinova no widzisz mój młody to był anioł nie dziecko :-D ale też dość szybko zaczął być mobilny ;-)ale w brzuchu był grzeczny i siostra też :-) mam nadzieję, że to dobry prognostyk ;-)

reklama
Auralka dzięki za rade co do kocyka. Jezeli chodzi o finanse to ...szukam najtanszych ;-)

Do góry