reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

MonisiaP, mnie też brzuch i piersi swedzą, a to dlatego że nam rosną. Przy choleostazie to chyba najbardziej swędzi skóra dłoni i stóp.
Co do specyfiku na rozstępy to nie pomogę. Praktycznie nie używam aby nie drażnić brzuszka i nie powodować skurczy. Też obawiam się o stan mojej skóry po porodzie i na brzuchu, i na piersiach ale cóż.

reklama
ogólnie to jak zaczynam się już gdzieś drapać to mnie wszystko:-D swędzi:-D, chyba moje ciało domaga sie dłuuuuuuuugiej kąpieli w wannie, no ale cóż na razie prysznic musi wystarczyć bo nie wiem czy dla mojego szwu w środku kąpiel jest wskazana

Monisiapw pierwszej ciąży dopiero w 9-tym miesiącu mi brzuch wyskoczył ;-) a teraz na początku grudnia zrobiła mi się wielka kulka i też mnie mega swędzi skóra na brzuchu i cycach... ja smaruje się palmersem (bardzo specyficzny zapach masła czekoladowego) i bio-oil mniej więcej na zmianę się tym smaruje ;-) na razie mam wrażenie ze pomagają, ale u mnie prawda wychodzi dopiero po porodzie ;-)

Mitaginka dam znać, ale nie wiem czy nie jutro dopiero, bo po usg jeszcze jadę z młodym do ortodonty między innymi po odbiór aparatu ;-)

Mitaginka ja chodzę do dwóch ginek ;-) i o ile jedna robi mi usg na każdej wizycie to druga mnie wysyła na badania ;-) i szyjke mi obmierzy dzisiaj jak poproszę (a zawsze proszę :-p) więc mam nadzieję że mimo wszystko sprawdzi mi doktorek ;-)

Auralka, powodzenia na wizycie! Czekamy na dobre wieści.

Monisia, ja też stosuję palmers, ale czy jest skuteczny to teraz cieżko powiedzieć. Ja mam bardzo mały brzuszek, więc póki co rozstępów nie ma, ale co będzie dalej to się okaże:)

Jestem:)
Od dzis za tydzien moja ciaza bedzie oficjalnie donoszona:) nawet nie marzylam, ze dotrwam. Zmniejszylam tabsy na skurcze z 4 na 2 i skurczy brak, nie podoba mi sie to:) jeszcze sie okaze, ze przenosze... To by byla jakas ironia losu:)
gratuluje udanych wizyt, nie ma opcji wszystkie rodzimy nie wczesniej niz w 37 tyg:) jak ja wytrzymalam z szyjka 12 mm i mega skurczami to wszystkie wytrzymacie.
Pewnie jeszcze nie to Wam w glowie, ale wypadaloby mi juz skonczyc pakowanie torby. Jeszcze nie mam czegos do kapieli, np. Nie wiem czy smoczek i butelka beda potrzebne? Ewelina odezwij sie co Ty tam wpakowalas to moze uzupelnie braki:)

reklama
Do góry