reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Bóle i różne dolegliwości w ciąży...

magda co do witamin, to ja przestałam brać..i tak wezmę z doskoku raz w tyg..ide teraz do nowego gina to sie spytam czy mam brac czy nie?

reklama
No własnie ja to mam mętlik bo jedni mówią żeby stosowac profilaktycznie bo może to załagodzic lub zmniejszyc a zdrugiej strony własnie może to nic nie dac.Ech
Tak ostatnio np miałam zatarg co do stosowania kwasu foliowego i witamin przez cała ciąże.Bo mi lekarz pwoiedział że jesli wyniki sa dobre to nie ma potrzeby faszerowac sie witaminami a szwagierka z teściowa na mnie naskoczyły że trzeba by uniknąć niepotrzebnych wad.i az mnie krew zalewala że maja mi czelnośc narzucac że słucham "niekomepentnego"lekarza bo one wiedza inaczej
No widzisz a moja ginka, pomimo ze mam dobre wyniki jak na razie dala mi zestaw witamin z kwasem foliowym i jak zapytalam jak dlugo mam to brac, to powiedziala ze do konca ciazy. Co lekarz to opinia i badz tu madrym.
Tak samo z kosmetykami, dlatego ja po prostu smaruje sie olejkiem dla ciezarnych i nie przejmuje sie rozstepami. Jak maja byc to i tak beda. Tak samo jak z pekajacymi naczynkami. Zaden krem mi do tej pory nie pomogl a borykam sie z tym problemem juz od lat. Kupe kasy na to wywalilam i co... na koncu i tak zabieg laserowy trzeba zrobic zeby faktycznie zamknac te naczynka....ehhhh

bluetooth a widzisz mi na pękające naczynka na pyszczku i wiecznie czerwone pultynki pomaga seria avene..skończyły się czerwone poliki, których tak nienawidziłam..

Ellsi będę się stosować do zaleceń :-)
U mnie lekarz też nie widział potrzeby zażywania czegokolwiek jeżeli wyniki są w porządku, a do 3 miesiąca brałam tylko kwas foliowy. A jak byłam na wizycie u innej pani dr to była oburzona jak można nie zapisać żadnych witamin z żelazem, jodem i innymi potrzebnymi składnikami. No i w efekcie nie zażywania niczego w 4 miesiącu miałam lekką anemię, ale później ratowanie się samymi witaminami nie pomogło, za miesiąc anemia dalej (choć nieduża) więc dodatkowo muszę jeszcze żelazo zażywać.

Rozstepy moga wyjść nawet tuz przed porodem i bywa tak że nawet najlepszy rem temu nie zapobiegnie.Więc jesli wam sie tak by przytrafiło to sie nie załamujcie że krem był zły i nie pomógł.Ja przy pierwszej ciąży stosowałam Fissan i niestety nie zapobiegł on rozstepom.Ale ja tylko chce tak was na to przygotowac że tak się może stac przy stosowaniu kremów.

Dokładnie. Kiedyś już chyba o tym pisałam jak moja bratowa mi opowiadała, gdy kilka dni przed porodem (nie mając żadnych rozstępów) wstawała z fotela i poczuła normalnie jak jej brzuch lekko opadł. W tym samy momencie pokazały się rozstępy. Także na to raczej nie mamy wpływu.

bluetooth spróbuj, może akurat. Ja szukałam aż znalazłam. Seria dostępna w aptekach..ceny przystępne. Mam płyn micelarny i krem i u mnie się sprawdziło.

Co do witaminek, to moj lekarz kazal brać Folik do 5 miesiąca i zdrowo się odżywiać. Żądnych witamin mi nie przepisał. teraz jak mi Hemoglobina spadła poniżej normy, to kazał brać Ascofer i tyle.

reklama
bluetooth pewnie a czemu nie? to do pyszczka, także spokojnie:-) bo ja pisałam o naczynkach na buzi, nie na ciele..i te kosmetyki są do buzi.
http://allegro.pl/avene-antirougeurs-legere-krem-na-naczynka-10ml-i1597281288.html

jest lerge i richie, jeden do suchej a drugi do mieszanej cery. Ja używałam i tego i tego, latem tego do mieszanej a zimą bardziej "skondensowanego" czyli do suchej. Oba się sprawdziły.
http://allegro.pl/avene-diroseal-krem-do-skory-naczynkowej-30ml-noc-i1614579309.html

i to też miałam, też ok..
do tego płyn micelarny.

Ostatnia edycja:
Do góry