reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Bóle i różne dolegliwości w ciąży...

magda ja też piję mniej i to dużo mniej...teraz moze jak cieplej to wiecej..no i staram się, ale 2l chyba w zyciu w ciagu dnia nie wypiłam..

reklama
Dziewczyny pomóżcie....od pewnego czasu cierpię na strzaszne wzdęcia trwające kilka dni, nie boli mnie przy tym brzuszek, ale czuję taki dyskomfort. Dzisiaj od rana mam twardy i troszkę bolący brzuszek, nie wiem czy to przez te zaparcia czy coś się dzieje. Jem owoce, warzywa, sporo piję, nie pomagają czopki glicerynowe, wizytę mam za 3 tygodnie dopiero i nie wiem co robić????

Mi na ostatniej wizycie lekarz powiedział, że jeźeli mam wzdęcia to należy ograniczyć wszystkie owoce. Można tylko grejpfruty. Ponoć owoce powodują wzdęcia. Spróbuj, może akurat Ci pomoże.

A moja kolezanka na wzdecia poleca kiwi, dobrze jest zjesc 2/3 wieczorem. Sprobuj moze i Tobie pomoze :-)

Ja uwielbiam ananasa ale niestety - zwdecia sa po nim okropne :/ No i jak sie za duzo najesz owocow to fakt, moze byc nieciekawie ;)

Melduje ze bol plecøw prawie minał:-) i sennosc o ktørej pisałam tez jak zaczełam brac witaminki wiec pewnie tego mi bakowało_Obecnie jest wszystko ok wiec sie ciesze moze mały problemik z hemorojdami ale z tym sobie jakos radze.Oby tak dalej.

Motyl to dobrze ze wracasz do dobrej formy :-)
ellsi strasznie wspolczuje z powodu alergii. Wydaje mi sie ze powinnas cos na to brac bo inaczej to moze kiepsko byc.
paula_zg Ja na szczescie na razie tez nie wiem co to spojenie lonowe i mam nadzieje ze sie nie dowiem. Wspolczuje bolu.
Ja nie mam pojecia jak czytac ten kalkulator wagi. Bo jesli wpisze tam swoja wage to powinnam byc z obecna w 32 tygodniu zeby byc w normie tego co na tej stronie pisza :eek: A moja ginka nie mowi ze za duzo przybralam wiec chyba sie ja za 2 tygodnie zapytam co z ta waga

Trzeci dzień dokucza mi lekki ból w podbrzuszu, lekki, ale utrzymuje się cały dzień. Przypomina troche ból menstruacyjny. Wczoraj stwierdziłam, że jak będzie bolało nadal i dzisiaj to zadzwonię do położnej (tutaj w Holandii położne zajmują się kobietami w ciąży) i przyspieszę wizytę, bo mam na 8 czerwca....ale w nocy dostałam dość silnego bólu podbrzusza i się wystraszyłam. Obudziłam męża i zadzowniliśmy do położnej. Ból był silny, ale nie bardzo silny i jednorazowy, jak ustąpił to wróciło to lekkie dyskomfortowe uczucie w podbrzuszu. Zero plamienia i innych objawów. Położna skierowała mnie do lekarza domowego z próbką moczu z podejrzeniem, że to infekcja pęcherza moczowego. Byłam dzisiaj rano, mocz w normie, lekarz mnie omacał, osłuchał dziecko też ok. Z położną widzę się dzisiaj popołudniu dla pewności, ale ten lekki dyskomfort w podbrzuszu dalej czuję, taki jakby przed miesiączką. Coś podobnego czułam na początku ciąży i czasem też zdarzało się w późniejszych tygodniach, ale nie trwało to aż 3 dni. Troche sie martwię:-( A zwłaszcza boję się następnej nocy, aby ten silny ból nie wrócił.

hmm a może dzidzius uciska na jakis nerw.jesli nie sa to skurcze to nie ma chyba co panikowac.Może macica sie powieksza i naciska na cos.Cięzarnym włąsnie nieraz przez powiekszająca sie macice może dokuczac dyskomfort a nawet czasem ból,tak myslę.A brzuszek masz miękki czy ci twardnieje?

reklama
Bluetooth,
Ty coś pisałaś o bolących stopach...
to w związku z przybywającymi kilogramami czy masz problem od dawna? przepraszam że nie szukam w wątku ale poprostu mi się nie chce :(
Mnie bardzo zaczeły boleć stopy, tak w kostkach i popostu stopy... boje się że stopa mi sie rozpłaszczy... pewnie głupio brzmi... zawsze miałam zgrabne stópki, mały rozmiar, fajne paluszki, mój m je uwielbia, a jak teraz mi się rozpłaszczą to będzie beee...
Co mówił Ci lekarz ? Może jakieś zalecenia co do obuwia ?
ja zafundowałam sobie tylko wygode, w tej sytuacji nie patrzę na wygląd no i kupiłam sobie takie VIBRATION II SANDAL | Codzienne | Damskie | Polska: ecco.com
z rzepami nie mam na razie problemu, a jak bedzie to mąż pomoże :) :)

Ostatnia edycja:
Do góry