Hej dziewczyny! Mam problem. Od 5 lipca zaczęłam brać Euthyrex, Siofor oraz Dostinex. 18 lipca powinnam dostać miesiaczke a dziś jest 22 lipca i nadal jej nie mam. Nie czuję się jakby miała zaraz przyjść. Czy ktoś tak miał? Czy leki mogły opóźnić cykl?
reklama
W takim razie ile dni miesiączka może się spóźnić przez te leki ?Odchył 4 dni jest całkowicie akceptowalny.
Aaa okej, dzięki!Nie wiem czy spóźnia się przez leki, każde opóźnienie według ginekologów jest akceptowalne w granicy nawet tygodnia.
Robiłam w dzień spodziewanej miesiączki i wczoraj i oba negatywne. A zauważam dużo dziwnych zmian w moim ciele na przykład w piersiach i wiele innych ale tłumaczę je wszystkie wpływem lekówA test robiłaś?
Lady Loka
Fanka BB :)
No to poczekaj. 4 dni to tyle co nic tak naprawdę. Może się zdarzyć.Robiłam w dzień spodziewanej miesiączki i wczoraj i oba negatywne. A zauważam dużo dziwnych zmian w moim ciele na przykład w piersiach i wiele innych ale tłumaczę je wszystkie wpływem leków
Wydaje mi się, że dostinex może wpłynąć na długość cyklu, gdyż spadek prolaktyny może zaburzyć równowagę hormonalną.
Jeśli chodzi o Siofor - ja brałam/biorę Metformax i nie zauważyłam żadnych zmian w cyklach.
Co do Euthyroxu to nie posiadam żadnych informacji, bo akurat z tarczycą nigdy problemów nie miałam. Ale podejrzewam, że podobnie jak dostinex mógł wpłynąć na równowagę hormonalną.
Może warto porobić testy owu, chyba że dasz radę pójść na monitoring cyklu. Wówczas będzie wiadomo coś więcej.
Jeśli chodzi o Siofor - ja brałam/biorę Metformax i nie zauważyłam żadnych zmian w cyklach.
Co do Euthyroxu to nie posiadam żadnych informacji, bo akurat z tarczycą nigdy problemów nie miałam. Ale podejrzewam, że podobnie jak dostinex mógł wpłynąć na równowagę hormonalną.
Może warto porobić testy owu, chyba że dasz radę pójść na monitoring cyklu. Wówczas będzie wiadomo coś więcej.
reklama
Sok z żuka
Fanka BB :)
Juz pytałaś czy leki mogą wpłynąć na cykl.