reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Brak okresu…

Hej dziewczyny! Mam problem. Od 5 lipca zaczęłam brać Euthyrex, Siofor oraz Dostinex. 18 lipca powinnam dostać miesiaczke a dziś jest 22 lipca i nadal jej nie mam. Nie czuję się jakby miała zaraz przyjść. Czy ktoś tak miał? Czy leki mogły opóźnić cykl?

reklama
Robiłam w dzień spodziewanej miesiączki i wczoraj i oba negatywne. A zauważam dużo dziwnych zmian w moim ciele na przykład w piersiach i wiele innych ale tłumaczę je wszystkie wpływem leków
No to poczekaj. 4 dni to tyle co nic tak naprawdę. Może się zdarzyć.

Wydaje mi się, że dostinex może wpłynąć na długość cyklu, gdyż spadek prolaktyny może zaburzyć równowagę hormonalną.
Jeśli chodzi o Siofor - ja brałam/biorę Metformax i nie zauważyłam żadnych zmian w cyklach.
Co do Euthyroxu to nie posiadam żadnych informacji, bo akurat z tarczycą nigdy problemów nie miałam. Ale podejrzewam, że podobnie jak dostinex mógł wpłynąć na równowagę hormonalną.

Może warto porobić testy owu, chyba że dasz radę pójść na monitoring cyklu. Wówczas będzie wiadomo coś więcej.

reklama
Do góry