reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

BRZUSZKI!! (MAJOWO/KWIETNIOWE)

Rusalka pisze:
ciekawe, czy nogawki też mają dlugie..
Maja bardzo dlugie, dla mnie za dlugie i musze podwijac, ale chyba sobie jeszcze rozpruje je i wstawie jakies kawalki materialu, zeby nogawki byly szersze.
czarownica, mam termin na 29 kwietnia, a brzuszek jest spory-to fakt. Lilith, Twoj tez jest duzy. Moi znajomi i Ci, ktorzy juz rodzili dziwia sie, ze juz tak widac :>. Mnie to bardzo cieszy, ze jest taki jaki jest :)
A jesli chodzi o ruchy, to juz pisalam w kwietniowkach, ze od paru dni czuje cos calkiem innego niz jelita. Takie glaskanie, gilanie od srodka i czasem takie mini-skorczyki macicy, takie jakby wlasnie dotkniecia (ktos kiedys porownal, chyba slusznie, do dotkniecia rybiego ogona). Tak po cichutku sobie mysle i wierze w to, ze to maluszek mnie zapewnia, ze zyje i bryka. :D :D :D :D :D
Maxin - fajniusi brzuszek :)

reklama
samopoczucie ok nie mialam typowych ciazowych dolegliwoscie na poczatku dusznosci i zmeczenie teraz ok ale jak dochodzi godz ok 17 to sprac mi sie strasznie chce;) i slabo mi jest co dziwnie zawsze w kosciele! zachcianki mam bardzo rozniste jak juz wczesniej pisalam placek z kiszona kapucha ale ogolnie kwasnie i jeszcze raz kwasne;)
a jeszzce dziwnego zauwazylam to strasznie swedzi mnie skora najbardziej nad posladkami :-[ plecy i smaruje je specjalnym kremem by rozstepow nie miec:) wlasnie naszedl mnie apetyt na kefir - ale nie wzielam ze soba portfela a jestem w pracy:(

masz teramin na 29 kwietnia a ja na 30 kwietnie:):):)
a kiedy mialas ostatni okres????? bo wg niego wlasnie ustalono mi ta date;)
moj przusio jest polowe mniejszy jak twoj w przyszy tydz dam fotke
ale zrobilas furore tymi spodniami;):):):):

A+T+ to pewnie ruchy,wspaniale ;D ;D ;D,powiem ci,ze ze skora mam to samo,swiedzi mnie njabardziej na boku brzucha,pod posladkami i na piersiach,a czasmi to nawet twarz ::)
Bedziemy miec wspaniale BYKI,fajowy znak zodiaku,moj maz jest byczkiem,dwa miec w domku,hmmmmmmm........
To ciekawe z tymi kwasnymi produktami,wiel kobiet je uwielbia pod czas ciazy :D :D :D
Wiecie ja uwazam,ze nie powinno sie porownywac ciazy jedej osoby do drugiej,bo kazda w sumie z nas inaczej jest zbudowan co widac walsnie po brzuszkach,a jedynie mamy podobne dolegliwosci ;)

Czarownica, no, spodnie to faktycznie zrobily furrore :>, ale Ty to jestes juz w 16 tyg, a nie w 15, 15 tydzien juz skonczylas!!
Ostatnia miesiaczke to ja mialam 1 lipca :>, ale zaszlam w ciaze w cyklu 52-dniowym i termin sobie wyliczylam wg dnia zaplodnienia, bo znalam go dokladnie dzieki prowadzeniu wykresow i usg jajnika, ktore akurat mialam przy okazji domniemanej torbieli (wiecej szczegolow w watku "cos o nas"), a patrzac wg cyklu 28-dniowego, to trzeba liczyc, ze ostatnia miesiaczka byla u mnie 22 lipca, czyli masz termin wyliczony bardzo dobrze (o ile mialas 28-dniowe cykle). Mam nadzieje, ze w miare zrozumiale jest to, bo napisalam, a brzuchy jak to brzuchy - u kazdej kobiety inaczej...

powiem ci tak ja okres mialam srednio co 30 dni a do zapolodnienia doszlo w pierwszym tyg sierpnia:):)teraz jak bede u lakarza to sie zapytam dokladnie bo jak poszlam do niego pierwszy taz to powiedzia 8-9 tydzien
w kazdym razie mozemy rodzic w tym samym czasie ja w poznaniu a ty???

Ja jestem z Gdanska, wiec raczej nie wyladujemy w jednym szpitalu :( ale moze nasze dzieciaki beda w identycznym albo prawie identycznym wieku :D

reklama
Maxin jaki cudny brzuszek :):):) ale widac ze zaczyna juz nabierac ladniutkich ksztalcikow:):)
A+T ja mam calkiem nie daleko do was i Mmegi tez:):) bo my mamy termin na sam poczatek !no i ewe:):)

Do góry