reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Brzuszki wrześniowych mam

Ostatnio czytałam na jednym z forów, że dziewczyna przytyła 40 kg w ciąży(nie wiem jak to możliwe)a potem w ciągu 5 miesięcy nie było już ani śladu po tych kilogramach. Kurcze ale jak tu chodzić, chyba nie chodziła:(

to juz poprostu jest kalectwo i jaki szok dla organizmu.

Ja w ciągu pierwszych 3 miesięcy schudłam przez wymioty 6 kg - do teraz "odrobiłam" z tych 6 niecałe 2 kg na plus - ale wiem, że to więcej spowodowane jest moimi problemami (czyt. zaparcia) lekarka też stwierdziła, że jakbym się wypróżniła to pewnie niewiele na plus by było heh - ale nie powiedziała nic złego - po prostu stwierdziła, że tak mam, a dziecko rozwija się prawidłowo..Brzuch rośnie, dziecko też rośnie a to najważniejsze...Moja siostra w całej ciąży też przytyła zaledwie 6 kg i jak urodziła Jaśka to wierzcie, lub nie, ale jak pojechaliśmy do nich do szpitala to po niej w ogóle nie było widać, że w ciąży była..zrobiła się taka sama chudzina jak przed ciążą bo nie miała nadmiaru kg - tyle co wagę Małego, wody płodowe, łożysko...też by mi się tak marzyło:)

U nas jdna wrześniówka miała 2 kg na minusie jak urodziła wiec u Twojej siostry na pewno nic nie było widac.

A to ja na wczorajszym konercie Shakiry

A co to tak mało ludzi ? jak koncert ? podobało Ci się ? ale brzuszek to ledwo widać :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Bo to było grubo ponad godzine przed koncertem,Shakira dała niezłego czadu.Ma tyle werwy i energii że szok.Jestem pełna podziwu jak ona się porusza.
A starsza właśnie głowa boli bo wczorajszych wrażeniach
A co do brzuszka to juz taka moja uroda bo dużego na pewno miec nie będę ;-) A i biust sie dwa razy powiększył i brzuszek przy nim to mikrus hehe.
Na youtube sa juz jakies filmiki to możecie sobie pooglądać.Ja nie wzięłam swojego aparatu bo myślałąmże nie dam rady wnieśc dużego aparatu no i się cholernie zawiodłam bo widziałam duzo wieksze od nas:wściekła/y: a komórka nie ma dobrych parametrów by nakręcic dobrej jakoci i zbliżenia.

Ostatnia edycja:
ach dziewczyny troszkę mnie pocieszyłyście:) mówicie że ograniczanie jest niezdrowe ale z moim maleństwem wszystko ok jest nawet duży jak na swój wiek 22 tydz miał 50dag... ja to się martwię bo mam maly brzuch za to duuuze biodra które rosną .. ostatnio znajoma mi powiedział ze na twarzy też sie zaokrągliłam... a brzuch to mam bardzo mały mój m to na mnie krzyczy że aż za mały... w ubraniach to dopiero teraz zaczyna coś wystawać..

Zobacz na mój
tez nidy nie miałam dużego brzuszka pomimo drobnej figury
Poprostu bardziej ciąża umiejscowiona jest w biodrach i dlatego one ci rosną.Nie martw się wszytsko jest tak jak ma byc i nie stresuj się wielkością brzuszka
Mnie przy pierwszej ciąży także bardziej poszło w biodra i pupę niż w brzuszek ;-).Taka nasza uroda

Bo to było grubo ponad godzine przed koncertem,Shakira dała niezłego czadu.Ma tyle werwy i energii że szok.Jestem pełna podziwu jak ona się porusza.
A starsza właśnie głowa boli bo wczorajszych wrażeniach
A co do brzuszka to juz taka moja uroda bo dużego na pewno miec nie będę ;-) A i biust sie dwa razy powiększył i brzuszek przy nim to mikrus hehe.
Na youtube sa juz jakies filmiki to możecie sobie pooglądać.Ja nie wzięłam swojego aparatu bo myślałąmże nie dam rady wnieśc dużego aparatu no i się cholernie zawiodłam bo widziałam duzo wieksze od nas:wściekła/y: a komórka nie ma dobrych parametrów by nakręcic dobrej jakoci i zbliżenia.

Super, zazdroszcze emojii koncertowych.

magda na zdjeciu w profilu wyglądasz zupełnie inaczej..a figurka rzeczywiscie bez zarzutu..
a o koncercie czytałam, że super..nie typowe show jak u madonny czy lady gagi, ale super śpiew, taniec i ogólnie same naj..
bafinka no często tak jest, ze rosnie doopsko..a na buzi to normalne, że się zaokrąglasz..tzn. nic nienormalnego. W 1-szej ciązy tez miałam okrągłą buzię, potem wszystko poleciało i wróciło do normy..

magda na zdjeciu w profilu wyglądasz zupełnie inaczej..a figurka rzeczywiscie bez zarzutu..
a o koncercie czytałam, że super..nie typowe show jak u madonny czy lady gagi, ale super śpiew, taniec i ogólnie same naj..
bafinka no często tak jest, ze rosnie doopsko..a na buzi to normalne, że się zaokrąglasz..tzn. nic nienormalnego. W 1-szej ciązy tez miałam okrągłą buzię, potem wszystko poleciało i wróciło do normy..
Bo zdjecie w profilu jest sprzed ponad roku i miałam krótsze włosy ;)
A koncert naprawde piekny.Stworzyła niesamowity klimat.Zaprosiła nawet 4 osoby na scenę i uczyła ich tych swoich wygibasków bioderkami.Ach tego jej zazdroszcze że tak potrafi.Sama bym tak chciała hehe.

A ja do wizyty w zeszlym tygodniu mialam 8 na plusie. Przed wczorajszym polowkowym tak z ciekawosci stanelam na wage i kolejne kilo na plusie :szok: A nie jem slodyczy teraz w ogole tylko same owoce i warzywa ale najwyrazniej tak ma byc i tez chcialabym jak najmniej przytyc ale nie zamartwiam sie tym teraz. Najwazniejsze zeby moja niunia dobrze sie rozwijala i tez cieszy mnie ze przybywa mi w normie kilogramow bo wiem ze z mala jest wszystko w porzadku :-)

Zobacz na mój
tez nidy nie miałam dużego brzuszka pomimo drobnej figury
Poprostu bardziej ciąża umiejscowiona jest w biodrach i dlatego one ci rosną.Nie martw się wszytsko jest tak jak ma byc i nie stresuj się wielkością brzuszka
Mnie przy pierwszej ciąży także bardziej poszło w biodra i pupę niż w brzuszek ;-).Taka nasza uroda
magda super na zdjeciu wyszlas:-) Ja natomiast mam chyba bardzo wysoko umiejscowiona ciaze. Od ponad miesiaca mam wrazenie ze cycki to mi normalnie leza na brzuchu :zawstydzona/y: wiec sie bafinka nie przejmuj sie wiec. Kazdy brzuchol jest inny i tyle :-)
Ja bylam na koncerie Shakiry w zeszlym roku i bylo tez super. Widze ze to ta sama trasa koncertowa bo dokladnie tak samo bylo jak to opisujesz teraz magda

Ostatnia edycja:
reklama
A to mój brzuszek w 23 tygodniu:)
Przepraszam za strój i minę, ale zdjęcia robiłam z rana po przebudzeniu:)

23t.jpg23.jpg

Do góry