reklama

Butelkowe maluszki

Mojej koleżanki synek tak miał. Podobne objawy do tego jeszcze bakterie w kale. Diagnoza to jakieś bakterie w układzie pokarmowym. Są pod kontrolą ....no tego specjalisty od ukł. pokarmowego...teraz mi z głowy wyleciało. Ale kupy brzydkie były, brak apetytu i ona ciągle mówiła że on ma kolki. Ale po zrobieniu wszystkich badań wyszły te bakterie.

reklama
Mojej koleżanki synek tak miał. Podobne objawy do tego jeszcze bakterie w kale. Diagnoza to jakieś bakterie w układzie pokarmowym. Są pod kontrolą ....no tego specjalisty od ukł. pokarmowego...teraz mi z głowy wyleciało. Ale kupy brzydkie były, brak apetytu i ona ciągle mówiła że on ma kolki. Ale po zrobieniu wszystkich badań wyszły te bakterie.

to samo miałam napisać,po twim opisie wygląda,że mały majakieś bakterie w układzie pokarmowym zrobiłabym w tym kierunku badania mu

Mała nie jadła mleka od 7 rano. O 13 dalam jej deser z gerbera, zjadła bez zadowolenia, potem o 15 obiad i o 17 próbowaliśmy mleko z łyżeczki, ale zwymiotowała tak, że chyba z 2 dni. Nigdy tyle wymiocin nie widziałam. Straszne to było...Po tym od razu usnęła a ja wezwałam lekarza. W sumie nic nie zrobił, powiedział,że z małą ok, że czasem dziecko je itd... Teraz śpi...Popiła wodę, zjadła kaszkę i na razie (tfu tfu,nie zapeszać) jest dobrze...Oby się z butlą pojednała. A męża z kupką do sanepidu wyślę jak mała zrobi...Dzięki kobitki...

nie ma za co..trzymam kciuki żebyś się w końcu dowiedziała co to bo ileż można się tak męczyć?! w końcu to i dla ciebie i małej nieprzyjemne...

a koleżanka za synkiem też z butlą latała a on na cały dzień 100-190ml pił

Dziś scenariusz się powtarza. Mała o 3 nad ranem się obudziła i zjadła 200ml. O 8 już butelki na oczy nie chce widzieć,ale zmieszałam z kaszą waniliową z Bobovity i 3/4 miseczki zjadła. Zrobiłam na 150ml mleka, to ze 100ml na pewno zjadła. Chyba bolą ją dziąsła. Mąż próbował dać jej herbatkę z butelki, to podwijała górną wargę, próbowała pić,ale ją widocznie bolało i zrezygnowała. A jak jej uniósł butlę i herbatka zaczeła kapać do buźki, to o dziwo piła z zachwytem!
Dziś idziemy oddać kał do analizy. Zadzwonię (bo aktualnie nie można się dodzwonić) do dobrego specjalisty i nas zapiszę na wizytę. W poniedziałek USG. Będziemy działać. Nie pozwolę cierpieć mojemu dziecku.
Aha dodam,że mała kaszle od kilku dni nawet przez sen...Zastanawiające, bo jak ją lekarka osłuchiwała o dziwo były płuca czyste. Obawiam się skazy tej bezobjawowej zewnętrznie. Ponoć specjalista do którego chcemy jechać wykrył to u córeczki koleżanki, która ma prawie 7 m-cy i miała takie same objawy. Boję się...

Dziś scenariusz się powtarza. Mała o 3 nad ranem się obudziła i zjadła 200ml. O 8 już butelki na oczy nie chce widzieć,ale zmieszałam z kaszą waniliową z Bobovity i 3/4 miseczki zjadła. Zrobiłam na 150ml mleka, to ze 100ml na pewno zjadła. Chyba bolą ją dziąsła. Mąż próbował dać jej herbatkę z butelki, to podwijała górną wargę, próbowała pić,ale ją widocznie bolało i zrezygnowała. A jak jej uniósł butlę i herbatka zaczeła kapać do buźki, to o dziwo piła z zachwytem!
Dziś idziemy oddać kał do analizy. Zadzwonię (bo aktualnie nie można się dodzwonić) do dobrego specjalisty i nas zapiszę na wizytę. W poniedziałek USG. Będziemy działać. Nie pozwolę cierpieć mojemu dziecku.
Aha dodam,że mała kaszle od kilku dni nawet przez sen...Zastanawiające, bo jak ją lekarka osłuchiwała o dziwo były płuca czyste. Obawiam się skazy tej bezobjawowej zewnętrznie. Ponoć specjalista do którego chcemy jechać wykrył to u córeczki koleżanki, która ma prawie 7 m-cy i miała takie same objawy. Boję się...

ale mała może pokasływać nawet od nadmiaru śliny,bo moja tez tak czasami ma
ale porób małej badania wszystkie i do spacejalisty idzcie niech rozwiaze ten problem bo po co macie sie meczyć

Ala od piątki juz tylko na modyfikowanym jest i jej jadłospis wyglada tak:

9.30 120ml mleka
12.30 obiadek(cały słoiczek) i 40ml herbatki
15.00 120 mł mleka
17.00 kaszka ryzowa z malinami na wodzie (ok 60ml wody i 4miarki kaszki) zmieszana z słoiczkiem owocowym
19.15 120ml mleka +1miarka kaszki
24.00 150ml mleka +1miarka kaszki
03.30 100 ml mleka
06.30 100ml mleka

czesto je ale wiecej niz 120ml mleka nie wypije:no:

ale mała może pokasływać nawet od nadmiaru śliny,bo moja tez tak czasami ma
ale porób małej badania wszystkie i do spacejalisty idzcie niech rozwiaze ten problem bo po co macie sie meczyć

Początkowo tak myślałam,ale kaszle dniami i nocami, nawet przez sen wiesz?...
Dziś jej jadłospis na razie wygląda tak:
3:30 - 200ml mleka
8:00 - 100ml kaszki waniliowej na mleku
11:45 - 70gram jabłuszka gotowanego z pół miarki kleiku kukurydzianego
do tego woda,ale z butli nie chce. Pije z łyżeczki, trochę z kubeczka niekapka. Wypiła jakieś 50ml.

SEMPE nie denerwuj się taką ilością mleka. Na początku dziecko przyzwyczaja się do smaku, ale też to mleko jest dużo bardziej tłuste niż mleko z piersi. Mała musi nauczyć się je trawić, dlatego spokojnie. U nas Mania miała 2 miesiące i jadła po 30ml co 3h. Spokojnie się przyzwyczai i będzie jeść więcej.

Ostatnia edycja:
Marta u mnei to samo butla beee Pije tylko mleczko na snie :-(
A herbatka w dzień odpada, co bierze do buzi i próbuje pić to po chwili wypluwa i płacze :-(

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry