reklama

Butelkowe maluszki

to widzę, że byka robię w żywieniu rozgwiazdy, bo traktuje owoce jako posiłek. Musze się poprawić.
Poza tym mam pytanie - czy jeśli podaje się mleko modyfikowane to dziecko mniej siusia? Ja wczoraj dałam jej w nocy zamiast cyca butle (oczywiście o wiele lepiej spala) ale po nocy pielucha wcale nie była do kolan tylko taka w miarę. Czy to ma jakieś znaczenie czy to zbieg okoliczności?

reklama
Zulejka najwidoczniej bardziej trawiła to mleko i stąd brak siuśków. Modyfikowane jest ciężej strawne dlatego są inne kolejności wprowadzania pokarmów.

ja miałam napisać odwrotnie - przestaje być posiłkiem a zaczyna być napojem - ale na pewno wiedzialyście o co chodzi:)'
a owoce tez uwazam moga być posiłkiem jeśli sporo tego i kaloryczne- ja jak daje pół słoiczka samego owoca to jako dodatek pomiędzy a jak cały z dodatkiem kleiku i jeszcze za[ije sokiem no to jako posiłek...

Ja tez traktuje deser jako posilek. Daje roznie, np. 125g owocow i dodaje troszke kaszki do tego (na dnie miseczki) albo misiowy jogurcik z kilkoma ciasteczkami rozpuszczonymi albo Owoce&Jogurt z Hippa albo Owoce&Zboza z Hippa. Zjada z reguly okolo 150g i chyba sie tym najada.

Problemu ze smoczkiem ciag dalszy. Kupilam z TT i sie nie odpowietrza:wściekła/y: Mala go normalnie wsysa calego i musze co chwile jej wyciagac z buzi na sile zeby wrocil do normalnej postaci. Kupilam z Lovi 2 i 3 i tak jak mowilyscie skomponowalam z butelka Aventu i dzieje sie to samo co z TT, nie odpowietrza sie:wściekła/y: Z trojprzeplywowego Aventu za mocno leci a z 4 nie leci. I co ja mam teraz zrobic?

Ja tez traktuje deser jako posilek. Daje roznie, np. 125g owocow i dodaje troszke kaszki do tego (na dnie miseczki) albo misiowy jogurcik z kilkoma ciasteczkami rozpuszczonymi albo Owoce&Jogurt z Hippa albo Owoce&Zboza z Hippa. Zjada z reguly okolo 150g i chyba sie tym najada.

Problemu ze smoczkiem ciag dalszy. Kupilam z TT i sie nie odpowietrza:wściekła/y: Mala go normalnie wsysa calego i musze co chwile jej wyciagac z buzi na sile zeby wrocil do normalnej postaci. Kupilam z Lovi 2 i 3 i tak jak mowilyscie skomponowalam z butelka Aventu i dzieje sie to samo co z TT, nie odpowietrza sie:wściekła/y: Z trojprzeplywowego Aventu za mocno leci a z 4 nie leci. I co ja mam teraz zrobic?
Mola mam to samo z ostatnią partią smoczków TT... wcześniejsze nie zapowietrzały mi się a ten rzut tak..nie wiem o co w tym kaman.....:eek:

Mogę polecić jeszcze NUBY zmienny przepływ.
http://cokupic.pl/i/c_big365934.jpg

Nooo...A u nas wczoraj była istna masakra. Marysia mimo głodu nie jadła od 15 do 3 rano. Nie mogła spać, nie chciała pić, tylko płakała. O 3 zrobiła dziwną kupkę ciemno zieloną, zbitą i błyszczącą z białym nalotem. Po tym zjadła mleko i pospała do 7. O 7 znów mleczko, po którym (gdzieś po 1,5h) zwymiotowała dosyć sporo na siebie, na mnie i podłogę. Nie wiem,czy coś jej wczoraj zaszkodziło. Teraz jest dość wesoła. Może nie tak jak zawsze, ale widać,że już jej nic nie dolega, bo nie płacze. Zamierzamy z nią jechać na USG, bo jest może jakaś inna przyczyna. Może na coś źle reaguje. Nie wiem, nie chcę sama siebie straszyć...Chcę,żeby tylko była zdrowa...:sad:

Mola mam to samo z ostatnią partią smoczków TT... wcześniejsze nie zapowietrzały mi się a ten rzut tak..nie wiem o co w tym kaman.....:eek:
No ja zauważyłam że smoczek (I) z TT który był kupiony z butelką jest jakby twardszy niż ten III który kupiłam ostatnio właśnie do mleka z kleikiem. Skończyło się na tym że kupiłam w tesco butelkę 260ml aventu i zakładam smoczek trójprzepływowy. Za to mam teraz od tej butelki smoczek 2 który mi ni w ząb nie pasuje. Będzie na później jak już nie będzie chciała pić z 1 (a tych mam aż 5 sztuk:szok:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry