reklama

Butelkowe maluszki

reklama
Mój Adrianek tez wypija 600ml mleczka na dobę :tak:
Do tego 125ml obiadku (mały słoiczek) i pół słoiczka deserku :-)

Wiem, ze kazde dziecko jest inne ale z tego co wiem to norma dla polroczniaka to wlasnie okolo 600ml mleka ale z 3 posilkami.
Jeden zje wiecej , inny mniej ale aby dziecko nie jadlo juz w nocy trzeba powoli zwiekszyc posilki w ciagu dnia. W 7 miesiacu powinno miec juz unormowane 3 posilki wysokokaloryczne czyli nie same owoce.

Ostatnia edycja:
Wiem, ze kazde dziecko jest inne ale z tego co wiem to norma dla polroczniaka to wlasnie okolo 600ml mleka ale z 3 posilkami.
Jeden zje wiecej , inny mniej ale aby dziecko nie jadlo juz w nocy trzeba powoli zwiekszyc posilki w ciagu dnia. W 7 miesiacu powinno miec juz unormowane 3 posilki wysokokaloryczne czyli nie same owoce.
Czyli co??
Sugerujesz że za mało Mu daję jedzonka?? :tak:

Nie, nie. Wlasnie mleka je dobrze(wg. moich wskazowek ktore dostalam )
Pisalam, ze jesli dziecko budzi sie w nocy na jedzenie mozna powoli zwiekszac jedenie w ciagu dnia aby dojsc do 3 posilkow.
Ja tak zrobilam i spi cala noc .
Aha, bo ja właśnie nie wiedziałam czy dobrze Mu daję jeśc czy nie :-)
W każdym razie nie płacze że głodny więc chyba nie jest źle :-D
Ja na razie daję tylko 2 stałe posiłki (obiadek i deserek, którego własciwie nie traktuje jako danie bo daję go jako przekąskę pomiędzy karmieniami)
W każdym razie nocki śpimy całe :-p:-)

Daje od paru dni mleko nastepne (Humana 2) i nie chce mi leciec przez smoczek Aventu 4, te dziurki sa tam chyba za male a mleko za geste. Jaka butelke z jakim smoczkiem powinnam kupic zeby lecialo dobrze ale nie za mocno?

Daje od paru dni mleko nastepne (Humana 2) i nie chce mi leciec przez smoczek Aventu 4, te dziurki sa tam chyba za male a mleko za geste. Jaka butelke z jakim smoczkiem powinnam kupic zeby lecialo dobrze ale nie za mocno?

Proponuje kupić smoczki firmy Lovi. Pasują do butelek aventu, a dziurki są znacznie większe.

A wiecie że ja nie zauważyłam żeby moje mleko NAN 2 było bardziej gęste?? :baffled:
Daję normalnie czyli nadal przez smok 1 :-p:zawstydzona/y:

Też zaczynam wprowadzać nan2 i nie zauważyłam różnicy. Prócz tego, że Martyna po nim bardziej syta jest :-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry