Czesc,
Nie było mnie cały dzień i co ? tytuł wątku odmieniony, chyba wiosna idzie co? ale ładnie, podoba mi się i faktycznie lepiej się wyróżnia Mel.
Kończąc wątek Francji i jego mieszkańców - ja język kocham, Paryż uwielbiam, Francję lubię, a za Francuzami jednak nie przepadam, skoro oni nas mają za gęsi, to ja ich mam za bufonów w większości. Studiowałam własnie j.francuski, pracowałam w firmie fr-pol więc jestem bardzo w temacie. Nie powiem są miłe wyjątki, ale najbardziej razi mnie ich 1. bufonada 2. biurokracja 3. przekonanie o tym, że skoro ONI mówią po francusku to już wszyscy ich rozumieją (np. w wielu obiektach zabytkowych gdzie przewijają się tłumy turystów są napisy wyłącznie w ich jęz.) muszę im przyznać, że faktycznie języków uczą się, ale cóż ich akcent wiele pozostawia do życzenia, czasem nie sposób zrozumieć ich angielskiego. A to ich puszenie się to już spuścizna historyczna.
Co do wątku politycznego - jestem oburzona tą aferą z tv trwam, a słyszałam że mają powołać specjalną komisję ds kontroli mediów i dziennikarstwa czy coś takiego, słowem cenzuro wróć. Łudziłam się że wcześniejsze wybory jednak polepszyłyby sytuację. Ale może byłoby gorzej ???Cóż....
Dziewczyny - dzięki za info dot. placów zabaw. Mkafe czy na Lelewela jest tylko 1 przedszkole? zadzwonię do nich. Asioczek - link super.
Cały dzień przemeblowaliśmy, przesuwaliśmy, odkurzaliśmy, malowaliśmy, ustawialiśmy i mamy całkiem nowy "living room" - zyskaliśmy mnóstwo nowej wolnej przestrzeni , uwielbiam te zmiany, średnio raz na rok coś zmieniamy, to już znak że nastaje wiosna moje panie. A teraz padam na pyszczek.
Ale post mega sie zrobil, pardon.
Pati zdróweczka dla Samuelka, te poczatki sa strasznie swedzace.
Pozdrawiam was i jeszcze ktoś :