reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

BYTOM klinika ginekologiczno-poloznicza

Witajcie
A co wiecie na temat lewatywy i golenia ?
Wczoraj odwiedziłam szpital i pytałam położnych co należy ze sobą wziąć, ale o to nie zapytałam. Liczę na waszą pomoc.

Co do rzeczy do porodu podała:
2 koszule do porodu (jakąś gorszą, która potem można wyrzucić i druga na przebranie) najlepiej bawełnianą (przede wszystkim komfort)
wodę mineralną z dziubkiem :) :-)
Wkłady higieniczne, podkład higieniczny,
Karta ciaży, książeczka ubezp, i karta NFZ
Partner do porodu powinien miec coś luźnego i buty na zmiane
No a potem to co na pobyt potrzebne każda wie:-)
ręcznik, mydło....

Dla dzidziusia trzeba mieć
pieluszki jednorazowe, krem, mokre chusteczki, komplecik ciuszków które zostaną już w szpitalu. Tak dziecko będzie ubierane w rzeczy szpitalne. Wiec dodatkowo coś na wyjście trzeba donieść.

I trzeba być grzeczną :-) tak powiedział jedna z położnych,
Panie bardzo miłe :)

Jeśli coś jeszcze dowiem napiszę

reklama
Co się tyczy lekarzy w Świętochłowicach, to ordynatorem jest dr Kucharek, czy Kucharczyk - bardzo miły facet w średnim wieku. Innych nie znam.

domidora7 napisała:

Dla dzidziusia trzeba mieć
pieluszki jednorazowe, krem, mokre chusteczki, komplecik ciuszków które zostaną już w szpitalu. Tak dziecko będzie ubierane w rzeczy szpitalne. Wiec dodatkowo coś na wyjście trzeba donieść.

To te ubranka własne, które miało dziecko w szpitalu zostają tam? Gdzieś sie spotkałam z opinią, że w szpitalu dają "szpitalne",a własne tylko przy wychodzeniu. To jak to w końcu jest?

nie całe dwa tygodnie temu leżałam w szpitalu w Świętochłowicach to z tego co widziałam dziecko dostaje ubranka szpitalne tylko na wyjście trzeba mieć, nawet rożki w które dziecko jest zawinięte jest ze szpitala. Także ja zabieram ze sobą tylko ubranka na wyjście no i pieluchy, chusteczki i inne rzeczy kosmetyczne dla maleństwa. Wiem że życzą sobie żeby krem dla dziecka to był F18. Pozdrawiam wszystkie ciężaróweczki

hej Dziewczyny, czy któras z Was wie może jak wygląda obecnie sytuacja w tym szpitalu - chodzi mi przede wszystkim o to czy panuje tam tłok, czy jest ostatnio dużo rodzących? Nie chodzę do żadnego z pracujących tam lekarzy, nie mam więc żadnego wiarygodnego źródła informacji...

nitkama - dziękuję, niestety tego lekarza chciałabym uniknąć. Może któraś z Was zna jeszcze jakiegoś pracującego tam lekarza bo od czasu zmian - nie znam nikogo.

Dyżur w tym szpitalu ma lekarz który prowadzi moją ciażę dr Dłubak. Ale z tego co mówił to ma dyżur tylko 15-16 sierpień.

Co do ciuszków to położna tak mi przedstawiła temat, że ponieważ szpital nie kupuje ubranek to proszą młode mamy o pozostawienie jakiś rzeczy, aby potem można było dzieci ubierać w te tzw. szpitalne. Ja przygotowałam już ciuszki w razie czego, na obie ewentualności, pieluszki, chusteczki....

A właśnie wpominała cośpołożna o kremie F18, ale czy wiecie jaki to może być ???

I mówiła coś o zakupie Witaminy K po porodzie, ale nic konkretnego nie wiem, bo stwierdziła, że to już się wszystko potem dowiemy ...

Aha, no pytałam mojego lekarza , mówił że nie ma problemu z miejscem w szpitalu. Jak będę rodzić to mam brać kartę ciąży i jechać.

Mówił, że następnym razem wypisze mi skierowanie, ale nie wiem o co z tym skierowaniem chodzi. Czy ono jest do konkretnego szpitala i czy w czymś to pomaga to nie wiem.

Czy jest jakaś ciężaróweczka która będzie rodzić w Świętochłowicach na koniec sierpnia?

pozdrawiam

domidora7 - ja mam termin na 31 sierpnia i oczywiscie chce rodzic w Swietochlowicach. Ty masz termin na kiedy?
Krem F18 mozna dostac w aptece.... w aptekach internetowych jest po ok 5zl

reklama
Oless ja mam na 30 sierpień wg miesiączki, a wg USG nawet 1,5-2 tyg wcześniej. Ale lekarz mówił, żeby się nie sugerować USG.
Niesamowite :-) może się spotkamy w szpitalu :) Skąd jesteś?

Do góry