reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CC

reklama
Ja po Cc też miałam słabo pokarmu, więc przystawiałam dzidzie bardzo często, a praktycznie cały czas była przy piersi z niewielkimi drzemkami, ale dzięki temu w drugiej dobie pokarm już sam tryskał z piersi.

Przystawiać, przystawiać i jeszcze raz przystawiać dziecko.
Ile jesteś po porodzie?
Sygnałem do uruchomienia laktacji jest moment oddzielenia łożyska od ściany macicy. Także jeśli masz problem z pokarmem to nie z powodu rodzaju porodu.

Ile jesteś po cc? Ja dostalam pokarmu w 3-4dniu .. Ważne by pracować laktatorem jeżeli dzidziusia nie ma przy Tobie.

Witam nie mam pokarmu po CC co robić żeby pobudzić pokarm wogole i była laktacja
Hej.
Też jestem po CC.
Pokarmu tyle co kot napłakał, a poród był 25.06 ( w sobotę będzie 3tygodnie ) .
Przystawianie co chwilę, walka z laktatorem plus ręczne odciaganie, masowanie piersi, ciepłe prysznice, saszetki Femalltiker ( kończę drugie opakowanie ), konsultacje i wizyty u Laktatorki.
Efekt : od początku moje obie piersi dają 30-40ml przy odciąganiu.
Po 2tyg coraz trudniejszego przystawiania, młody już przestał próbować chcieć złapać za pierś.
Pierś to dla niego męczenie się , jest głodny a tam śladowe ilości , on chce jeść a tam kropelki... Kropelka po kropelce.
Dla niego cyc to butelka.

Spotkałam się w ostatnim czasie z wieloma osobami, które również miały pustki w piersiach pomimo ciągłych starań.
Jednym i owszem - nagle laktacja rusza.
Ale brak pokarmu to też nie żadna nowość .

Hej.
Też jestem po CC.
Pokarmu tyle co kot napłakał, a poród był 25.06 ( w sobotę będzie 3tygodnie ) .
Przystawianie co chwilę, walka z laktatorem plus ręczne odciaganie, masowanie piersi, ciepłe prysznice, saszetki Femalltiker ( kończę drugie opakowanie ), konsultacje i wizyty u Laktatorki.
Efekt : od początku moje obie piersi dają 30-40ml przy odciąganiu.
Po 2tyg coraz trudniejszego przystawiania, młody już przestał próbować chcieć złapać za pierś.
Pierś to dla niego męczenie się , jest głodny a tam śladowe ilości , on chce jeść a tam kropelki... Kropelka po kropelce.
Dla niego cyc to butelka.

Spotkałam się w ostatnim czasie z wieloma osobami, które również miały pustki w piersiach pomimo ciągłych starań.
Jednym i owszem - nagle laktacja rusza.
Ale brak pokarmu to też nie żadna nowość .

Nie odniosę się do reszty, ale nigdy nie rozumiem tego mierzenia ilości pokarmu odciąganiem.
Karmiłam łącznie 6 lat i moje piersi nigdy nie dały więcej niż 5-10ml mleka przy ściąganiu 🤷‍♀️

reklama
Nie odniosę się do reszty, ale nigdy nie rozumiem tego mierzenia ilości pokarmu odciąganiem.
Karmiłam łącznie 6 lat i moje piersi nigdy nie dały więcej niż 5-10ml mleka przy ściąganiu 🤷‍♀️
Tylko że , gdy przystawiasz przystawiasz przystawiasz ... a dziecko próbuje próbuje próbuje i w końcu zanosi się płaczem , i podajesz mu w końcu tę butelkę i on je łapczywie jak szalony , to on raczej nie pije tego mleka bo tak mu smakuje tylko dlatego że jest tak głodny .

Do góry