Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
U mnie ani nie bolało ani nie trwalo dlugo gojenie sie po cesarce w porownaniu do skurczy ktore byly mega bolesne i wydawalo mi sie ze trwaly wiecznosc.Zależy pewnie na jakiego lekarza trafisz. Niektórzy idą na rękę pacjentce i robią cesarkę a inni będą ci kazać rodzić siłami natury.
Cesarka wydaje się chyba gorszym pomysłem. Samo gojenie rany po cesarce jest bolesne i długie a dziecko trzeba nosić.
Czemu nie chcesz porodu siłami natury?
Jak już tętno zanikało to słabo.U mnie ani nie bolało ani nie trwalo dlugo gojenie sie po cesarce w porownaniu do skurczy ktore byly mega bolesne i wydawalo mi sie ze trwaly wiecznosc.
Probowalam rodzic naturalnie ale tetno plodu zanikalo wiec skonczylo sie cesarką.
Jedyną obiekcją co do porodu cc mam taką ze przy kolejnej ciąży moze byc problem. Tj. Np pecherzyk moze osadzic sie w bliźnie a wtedy jest to traktowane jako ciaza pozamaciczna. No i dopiero po 2 latach kolejna ciąża.
Ja nie zaluje ze skonczylo sie cc. Zaluje tylko ze nie zrobili mi jej szybciej bo meczylam sie 8h ze skurczami. I bylam wykonczona. A tu jeszcze bol po operacji przez pierwsze 3 dni był aczkolwiek leki przeciwbolwe dzialaly. Z laktacja nie mialam problemu. Mlody tylko na piersi.
Ale pewnie kazdy inaczej przechodzi wiec nie ma co sie kazdym sugerowac.
Pisze dlatego bo chodzilam na szkole rodzenia i tam byl dosc duzy nacisk na porod sn i glownie o tym mowili a ze cc to ostatecznosc i generlanie malo o cc mowili. Z dzisiejszej perspektywy uwazam ze to nie wporzadku bo o gojeniu sie krocza przy porodzie sn wkolko opowiadali a o gojeniu sie rany po cc nic. Takze dla mnie nie potrzebnie wydane pieniadze.
Tak. U mnie w szpitalu , jeśli kobieta nie chce rodzić sn, to ma cc. Lekarze wychodzą z założenia, że jeśli nie chce, to zablokuje się psychicznie, nie będzie współpracować i sn nie urodzi. Tak w skrócie.Myślicie, że jeżeli nie ma żadnych przeciwskazań do porodu naturalnego, lekarz może wykonać cesarkę "na żądanie" ?