reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Chłopak czy dziewczynka?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja również mam wizytę 2 czerwca ale to już połówkowe będzie w 21 tyg.

ja mam 28 maja zwykłą wizytę tzn. fotel
2 czerwca usg z moim ginekologiem prowadzącym
9 czerwca usg na lepszym sprzęcie u (ponoć) dobrego genetyka. :)

więc mam nadzieję, że tym razem dzidzia zdradzi nam swoją płeć i oczywiście że nadal jest wszystko ok. :)

reklama
Witam wszystkie mamusie które już wiedzą jakiej płci jest lokator w brzuszku oraz te które jeszcze czekają. Ja dziś co prawda miałam zwykłą wizytę ale po 30 min polowaniu (dzidzi bardzo ruchliwe) lekarz na 80% powiedział że lokatorem jest chyba dziewczynka. Teraz poczekamy sobie do 15.06 na połówkowe i wtedy sprawdzimy jeszcze raz. Pozdrawiam was bardzo gorąco.

u mnie prawdopodobnie bedzie dziewczynka tez:) zobaczymy 3 czerwca bo moja lekarka dzisiaj mnie walkowala cala od stop do glow i dobrego aparatu nie ma a po drugie dzidzia miala pepowinke miedzy nogami... po molestowaniu aparatem lekarka powiedziala: widze 3 kreski, chyba dziewczynka ale nie jest pewna i zeby sie nie napalac:)

o rany jeszcze tyle czasu do wizyty,kiedy zobaczę dzidzię!!!!!!!
u mnie większość osób patrząc na mnie i brzuszek mówi że chłopak, ale moja pierwsza myśl jak zrobiłam test ciążowy to było że dziewczynka.sama nie wiem co bym wolała. zależy od dnia. jak się kiedyś naczytałam o agresji u obecnych młodych dziewcząt to modliłam się by był chłopak,
ale bardziej dziewczynki w wózeczkach i te malutkie za rączkę na spacerkach się do mnie uśmiechają na ulicy niż malutccy chłopcy. małe chłopaki tak dziwnie na mnie patrzą i tak się przyglądają wnikliwe...tak mi się wydaje.hmmmm dziś wolałabym dziewczynkę chyba hihi

U mnie już na bank chłopiec - na trzech USG się potwierdziło. Juz w 13 tygodniu na USG lekarz powiedział ze na 99% chłopiec,ale nie dowierzałam, bo to jednak jeszcze słabo widać. Za to dziś na USG (20 tydzien) tak wyraźnie było widać pisiorka, że nie mamy już żadnych wątpliwości.
A co do przeczuć to myślę, że coś w tym jest. Ja nie miałam żadnych preferencji co do płci,ale jak tylko się dowiedziałam, że jestem w ciąży to od razu miałam przeczucie, że to chłopiec. Nie wiem dlaczego, ale jak sobie wyobrażałam maluszka to był to chłopiec i jak o nim mówiłam to automatycznie w rodzaju męskim. Podkreślam, że nie było żadnych innych przesłanek typu zachcianki na określone rzeczy itp. Jem wszystko normalnie - i słodkie i kwaśne rzeczy. Więc może coś w tej naszej kobiecej intuicji jest.

hmm, ja tez mialam przeczucie, ze bedzie chlopak... No i bedzie dziewcina!;)

Dziewczyny Wy trzymajcie kciuki, żeby 2 czerwca potwierdziła się opcja Lenki bo w innym przypadku "Tymek" będzie chodził w różowych ciuszkach :D Moja mama dziś znów nie wytrzymała i kupiła różowe skarpetki!

A My z M. tak chcemy wyplenić ten zwyczaj "różowego". Oboje wolimy ciemniejsze barwy.

Monimoni - ja idąc za moim przeczuciem tez kupiłam kilka 'męskich' ciuszków, ale na szczęście się potwierdziło że chłopiec:D Poza tym to się nie przejmuj - teraz jest równouprawnienie, więc czemu chłopiec miałby nie chodzić w różowych skarpetkach ;)

reklama
Jutro o 17,30 wizyta "zbiorcza" na usg połówkowym z opcją 4D. Mamy nadzieję dowiedzieć się jakiej płci jest maleństwo.
Ostatnio jednak spotykam mamy chłopców i dziewczynek i główna opinia jaka krąży to że dziewczynki są bardziej skomplikowane ?:(
Ja mam chłopaka i faktycznie od małego jest prosty w obsłudze jak nieheblowana deska:-D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry