reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

choroby dzieciaczków :(

Głuszku, bardzo mi przykro problemów z Marysią.

wiesz... Twoje mleko wcale nie musi być małokaloryczne. Ja przy skazie Antka jadłam chleb, kartofle, marchewke w zasadzie niewiele wiecej, a smyk przybierał po 1,5 kg w miesiąc.
Wiesz kobiety podczas wojny wykarmiały dzieci choc nic nie bylo do jedzenia. DZiecko zawsze wyssie z Ciebie co najlepsze i krzywdy nie da sobie zrobić.

My mamy skazę i lekarz nie podaje sterydów. Głuszku staraj sie o ile to możliwe nie podawac dziecku sterydów. Dermatologom tak najłatwiej, ale są inne maści które sie stosuje - moze dłuzej trwa leczenie... no ale coś za coś.

My stosujemy maść cholesterolową i taką białą papkę na bazie cynku na zaczerwienienia pod kolankami i w zgięciach.

Kąpiemy w Oilatum oraz siemieniu lnianym na zmianę.

Ja na diecie eliminacyjnej, a jak nie chce mi sie karmić to daje bebilon pepti.

Mam nadzieje, ze sie z tym uporasz. Zielona kupa może byc od mleka modyfikowanego. A sluz bo dziecko zaczyna w 3 miesiacu slinic sie jak dorosły ale nie trawi sliny, wiec stad śluz w kupie.

-------------------------------------------------------

Maxin on mi sie budzi o 3 i żre cyca i o 6 też zre cyca. Okropny głodomor z niego. No i zresztą widać to po wadze - 7,5 kg choć rodził sie 3,2 kg wiec słaby nie jest :)

reklama
Julienx ja mleka modyfikowanego nie daje - a co do sterydów to moze msza rację - alo mała miała strszaną egzemę - bardzo sie drapała i skóra jej pękała wiec trzeba było jej jakos pomóc. A co do przybierania na wadze to własnie moja nie przybiera. W 3 tygodnie 200 gram :(

Głuszku te badania robiłam kolo domu czyli niedaleko Prądnickiej, myślę że w wielu laboratoriach robią, ale prawda jest taka, że faktycznie może być alergia i nie wyjsc w testach lub może być i sie cofnąć. Tylko, że ja nie zaluje, ze zrobiłam bo prawie od samego początku po urodzeniu Agnieszki jestem na diecie bezmlecznej a kupki były bardzo brzydkie i wyszło w tych testach uczulenie na mąke i odstawiłam chlebek pszenny i jest duuuzo lepiej.

kropecka nie wiem...tak mi napisali w ksiażeczce po porodzie...
mojej małej drży dolna wargunia kiedy patrzy do tyłu i odchyla główkę(przed kąpielą,jak ją unoszę lub rozbieram)mozez zimna???????????

dziewczyny jakie ciemiączka mają Wasze maluchy?bo moja Kiniuśka wciaż ma giganta,wiem,ze niby ma czas do 18 miesiaca,ale ewa miala o połowę co najmniej mniejsze...

ewa jak się wypierdziała to miała 1cmx1cm,a kiniuśka ma jakieś dziwne,bo w kształcie gwiazdki 4 ramiennej i jest gigantyczne...wnętrze tej gwiazdy jest większe niż całe ewy ciemiączko jakie miała,,,ale położna powiedziała,że w normie,a pediatra nic nie powiedziala...ad3 zapominam czasem,ale daję,nie odważyłabym się nie dawac
ake wiecie co powiedziała babka mojej kumpeli?jej mała skonczyła rok w sierpniu i nie ma zębów jeszcze i powiedziała jej babka,ze to wlasnie przez to,ze nie podawała d3???

reklama
ja już nie daję D3 - pediatra mi powiedziła ze jak jej daje wapno w syroku to ono też powoduje twardnienie kosci - ponadto my zawszejesteśmy na polku 2 godzinki. Zresztą ona ma BARDZO twrdze kosci no i to małe ciemiaczko - a to jest bardziej niebedzpieczne niz krzywica wiec postanowiłam nie dawać. Na razie przynajmniej. Jak się zrobi brzydka pogoda to moze zaczną z powrotem dawać.

Do góry