reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

choroby dzieciaczków :(

Tamaruniu moj owoce je tez lepiej nixz zupki ale tez nie rewelacyjnie niestety...z poł słoiczka to dla niego full.

reklama
a jesli chodzi o gruszki to kupiłam soczek gruszkowy i w domu dopiero zobaczyłam ze jest napisane po 6 miesiacu no ale to moze akurat ta firma...?

Angie właśnie nie wiem jak to jest z tymi gruszkami, z innych firm jest po 6 miesiącu, w gazecie i na necie też tak czytałam, ale z drugiej strony czytałam, że jest bardzo mało alergizująca i z Hippa jest soczek i słoiczek jebłkowo-gruszkowy i Gruszka Williamsa po 4 miesiącu.
Ania piła już soczek gruszkowy i jadła przecier jabłkowo-gruszkowy. Smakowało jej i nic jej nie było.

Kurcze - ale sie porobiło.

Abryz - strasznie mi przykro - ucałuj Piotrusia - oby wszystko było dobrze. A ten stan zapalny jelit to oni są wstanie wyleczyć??

Heksa - biedulka twoja Natalka z tym serduszkiem

Kasiunka - oby Polcia szybko wyzdrowiała

angie
- dziewczyny dobrze radzą - dodam tylko tyle do tego, ze mi lekarka jako pierwszy owoc zaproponowała gruszki jako najmniej alergizujące - i to prawda - bo jak na razie tylko je MIrek może jeść - Mirek b. lubi z Bobovity - taki czteropak - podobnie wygląda jak jogurty - są smaczniejsze niż z Gerbera

Piotrek w domu na przepustce do piątku. Jakby się już nic nie działo, w piątek tylko USG. Najprawdopodobniej złapał rotavirusa.
Jarek w szpitalu schudł 4 kilo. Niezła kuracja odchudzająca :-)

Kurcze Natlka co podupada na zdrowko,bidulka,a czemu ma te szmer????Dosk,ze tyle na glowie masz to jeszcze dodatkowe zmartwienia,duzo wytrwalosci,NA PEWNO PO BURZY przyjdzie SLONECZKO:-)

ABRYZ FAJNIE,ZE JEST JUZ W DOMKU TU NA PEWNO SZYBCIEJ DOJDZIE DO SIEBIE,co za wstreten wirusiska dzieci lapia,a jak schudl,bedziesz go musialm podtuczyc jak wyzdrowieje:-)

o, abryz - dobrze, ze Piotrek juz w domu! Buziaki dla niego!
Angie - my naszej lapalismy siuski na 3 razy

Jesli chodzi o gruszki to mysle, ze zalezy od tego co dokladnie jest w danym sloiczku/buteleczce. Bo niekiedy jest dodana jakas maka, ryz czy cos. Wiecie co mnie jeszcze zdziwilo? Po 6 miesiacu sa deserki z jogurtem - moga nasze dzieci juz jesc jogurty?

A z upodobaniami Waszych dzieci to ciekawe co piszecie - moja chetniej je wlasnie zupki i warzywa niz owocowe desery (i to obojetnie czy sloiczkowe czy robione przeze mnie)

Oj tak jeszcze to mi doszło jak by było mało nie wiem dokładnie co bo lekaz na badaniu do szczepienia wysłuchał szmery a wysłuchiwał z 15min. wiec raczej nie pomyłka ja mam wrodzoną wade sreca i co sie okazuje mała powinna byc obieta po urodzeniu jakims programem ale niestety zostało to pominiete i teraz znowu zaczynaja sie cyrki nic czekam kardiolog dzieciecy przyjezdza do nas w ostatnią sobote miesiąca z Wrocławia wiec czekam zeby dowiedziec sie co i jak konkrety?? bo narazie to tylko sie martwie.

Mąz nawet nie zapytał co u lekarza i jak mała po szczepieniu.
Dalej sama ze wszystkim.:-(

reklama
No masz racje A+T dzieci juz maja swoje gusta i gusciki:tak: Mojemu dzis posmakował banan z morela. Zupy znow pół słoiczka. Jeszcze nie gotowałam mubo nie miałam dzis czasu ale jak bede teraz pare dni u mamy to cos mu upichcimy.

Abryz Piotrek na pewno z tego szybko wyjdzie, moj siostrzeniec złapał rotawirusa jak miał chyba ze 2 latka no i po szpitalu wydobrzał. Duzo zdrowka zycze całej rodzince!

Heksa biedulko ty to sie masz...nie dosc ze z Mezem to teraz Natalka...ale tak jak juz pisałysmy napewno Natala z tego wyrosnie:tak:

Do góry