reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

choroby dzieciaczków :(

Wspołczuje Lilith biedactwo z tej Judysi:-( Zycze jej i Tobie duzo zdrowka:tak: Trzymaj sie!
Gunia super ze z Aga juz lepiej:happy:
i@nka trzymam kciuki za dobre wiesci po usg.
My wczoraj bylismy u lekarza z tym katarkiem i w sumie nic sie nie dzieje mam dawac wit C i psikac do nosa wodą morska tak jak to robiłam ale wiecie pierwszy raz to wolałam sie upewnic ze to nic powaznego.

reklama
Alusia od dwoch nocy ma goraczke, 39-40.3 st :-( Tzn zaczelo sie 2 noce temu i trwa non stop dzien i noc od wtedy :-(
Bylismy u lekarza i gardlo czyste, oskrzela i pluca tez...
Albo to trzydniowka albo zeby albo cos innego co sie dopiero rozwija.

Alusi wracaj do zrowka,aby goraczka ustala i mamusia sie nie martwia,A+T+ moze idz z nai jeszcze raz do lekarza niech zrobia badanie kriw,Natka tez tak miala trzy dni goraczka i kazdy mowil to nic takiego,jakis wirus i co wyladowal w szpitalu bo zaden pajac nie podaj odwiedniego leku aby jej pomoc a wiruz sie rozwijal.
Nie chce cie oczywiscie starszyc,ale jestem teraz tak uczulona.
pisz jak sie czuje mala;-) buziak dla niej w czolko od Natalci i cioci

Byliśmy na tym USG głowki i pani doktor jak go zobaczyła to od razu stwierdziła ze on taki duzy i jak ona zrobi to USG bo on napewno sobie nie da. A młody nawet nei zapłakał tylko grzecznie lezał. Powiedziłam jej po krótce tego co dowiedziałam sie od lekarzy czyli o krzywicy i roznych jego "dolegliwościach" które widzieli lekarze bo my nie. No ale my sie nie znamy my jestesmy tylko zatroskanymi rodzicami.
No wiec zrobila i okazalo sie ze wszystko jest w najlepszym porządku i stwierdziłą ze to jakies wymysly tych lekarzy bo dziecku nic nie ma. A ze ciemie duże to nic jak bedzie duze po 14 miesiącu zycia to mamy sie martwic. I miedzy zdaniami dała nam do zrozumienia ze chyba ktos chciał nas naciągnac na kase i wysylałó nas do lekarzy.
Jak pierwszy raz lekarz w przychodni zaczeła o tym mówic ze on powinien do neurologa bo to ciemie i taki jakis dziwny (nie wiem co ona widziała) poszlismy bo człowiek sie martwi. Acha oczywiscie powiedziała ze nie da nam skierowania bo to długie kolejki trele morele i jak bedzie dłuzsze leczenie to wtedy da. Wiec poszlismy prywatnie (50 zł) neurolog pooglądął powiedziła ze dziecko ksiązkowo pieknie sie rozwija ale ze to ciemie duze i reasumując ze to krzywica (wyobrazacie sobie co poczułam jak to powiedziała) no i kazala podawac wapno i potem na kontrole. Powiedziała tez ze dziwi sie pani w przychodni ze wysłała do niej bo to sprawa pediatryczna. Wiec stwierdziłam ze po co isc do niej na kontrole przeciez mam swojego pediatre. Ona go pooglądała wszystko ok ale... moze dobrze by było zrobic USG bo...i tu powiedzila co ewentualnie w tej glowie moze przeszkadzac w zarastaniu ciemiączka:no: Boze i ja znowu metlik w głowie. ona wprawiedzie juz dawno o tym USG mówiła ale ja jakos podchodziłam do tego z rezerwą. No ale jak ktros ciagle o tym mowi to człowiek idzie. No efekt jest taki ze wydalismy kupe pieniedzy. dziecko zdrowe.
Ale sie rozpisałam przeparaszam

reklama
WIECEI CO TO SA ZARTY Z TYMI LEKARZAMI,CZY JUZ NIE MA KOMPETENTNYCH FACHOWCOW???????
wSPOLCZUJE,TYLE ZMARTWIE,CZLOWIEK CHCE JAK NAJLEPIEJ DLA DZIECKA,A TU LEKARZE TAK NACIAGAJA,CZY ONI ZWARIOWALI!!!!!!!
NAJWAZNIEJSZE,ZE JEST ZDROWIUTKI,A WY NIE MUSICIE SIE MARTWIC;-)

Do góry