reklama
Abryz: Chodiz o takie czerwone suche policzki? Igu też takie miał i naprawdę ząbkowanie by pasowało! Bo zaczęło się dokładnie kiedy zaczęły mu następne zęby isć a teraz ustępuje. Ja też byłam przekonana że to alergia - trzeba to sprawdzić
Aga
Aga
Acha a co do unoszenia główki przy katarze - no ja wierzę że może spływać do płuc, ale po prostu lżej się oddycha - ja nieraz jak mam katar to mogę spać tylko na pół-siedząco, bo po prostu nie mogę oddychać ustami, a im bardziej pionowo jestem tym mniej męczy mnie ten katar. Jak położę się na płask to od razu mnie zatyka - stąd wywnioskowałam że Ignac może mieć tak samo.
Nasza pediatra też zalecała nam podłożenie czegoś pod nóżki łóżeczka żeby unieść główkę. W końcu i tak w czasie snu dizecko jest w o wiele mniej pionowej pozycji niż podczas dnia - jak by miało mu spłynąć to by spłynęło i tak za dnia. Tak myślę. Zresztą zauważyłam już parę razy że nawet kiedy teraz już teoretycznie nie męczy go katar, jeśli nie zrobię kilku podstawowych rzeczy przed snem czyli
1) nie nawilże mu noska
2) nie uniosę łóżeczka
3) nie zadbam o nawilżenie powietrza
To mam niemal gwarancję "akcji nawadniania nosa" o 1 w nocy, bo chłopak nie może oddychać.
Agnieszka
Nasza pediatra też zalecała nam podłożenie czegoś pod nóżki łóżeczka żeby unieść główkę. W końcu i tak w czasie snu dizecko jest w o wiele mniej pionowej pozycji niż podczas dnia - jak by miało mu spłynąć to by spłynęło i tak za dnia. Tak myślę. Zresztą zauważyłam już parę razy że nawet kiedy teraz już teoretycznie nie męczy go katar, jeśli nie zrobię kilku podstawowych rzeczy przed snem czyli
1) nie nawilże mu noska
2) nie uniosę łóżeczka
3) nie zadbam o nawilżenie powietrza
To mam niemal gwarancję "akcji nawadniania nosa" o 1 w nocy, bo chłopak nie może oddychać.
Agnieszka
Abryz poszperałam w necie i faktycznie znalazłam takie wzmianki - dzięki Ci!
Np tu:
DENTOnet.pl - Stomatologiczny Serwis Internetowy - Choroby u dzieci mylone z z
Np tu:
DENTOnet.pl - Stomatologiczny Serwis Internetowy - Choroby u dzieci mylone z z
no to ja dałam swojemu wczoraj na spacerku bebilon pepti ( w celu sprawzdania) i doztał katarku - czyży miał uczulenie na bebilon? - tydzień temu właśnie mu dałam i dostała ktarek. Będę musiała jescze raz wypróbować, bo z mi się nie chce wierzyć.
A katar miał - taki wodnisty - samo woda ciekła i po 1 dniu przeszła. Trochę dziwne to.
A katar miał - taki wodnisty - samo woda ciekła i po 1 dniu przeszła. Trochę dziwne to.
heksa
MAJOWA MAMA 06` Mamy lipcowe'08
biedne te wasze chorowitki trzeba miec mam nadzieje ze swoje za niemowlaka wychorują a jak podrosna to okazami zdrowia beda. podobnie z alergiami tego wszystkim zyczymy. A my jak narazie trzymamy sie zdrowo tylko Natala dziwnie nosek trze od kilku tygodni i zastanawiam sie czemu.
reklama
Lilith a jak Judi miała zapalenie ucha- to tarła je lub trzymała się za nie??? Skąd wiedziałaś, że ma coś z uszami- no chyba, że lekarz to zauważył... Ja się tak zastanawiam, bo od kilku dni Pola jest bardzo marudna- nie ma gorączki, ale non stop buczy, piszczy, wyje i często trzyma się za uszko- chyba pójdę z nią do lekarza- może ją przewiało, czy coś i bolą ją uszy

Podziel się: