Klacid paskudny jak kreda...moja tez po nim wymiotowala

Biedna Natalka!
A my mamy problem i mam nadzieje ze cos poradzicie!!!! bo oczywiscie ja juz panikuje strasznie.....
Jak pisalam na nockach Judi tak sie szarpie za te uszka i buzie.Jak pisalyscie sprawdzilam te zeby(lekarz mowil ze ida) i moim ocza ukazal sie tragiczny widok!!!!!!!Ma przy zebach normalnie dziury!!!! tzn tak to wyglda:
Na gorze ma 4 zeby w tym prawa 2 niedawnos ie przebila i jest juz jakby do polowy ale widac ze na szerokosc cala sie nie wybila.i jakby patrzec na te zeby u spodu ( na te gorne) to pod nimi ma taki pasek rany wlasnie.jakby byla dziura a w niej jakies beee taki nablonek czy cos i widac biszkopta bylo.wiec chce tu umyc zeby a ona nie da

od kilku dni zreszta ciezko jej sie myje zeby.no i w tych miejscach czasem tez krewke widac.
kolezanka pow mi ze to moze miec od anemi bo jezyk tez ma w niektorych miejscach taki zaczerwieniony jakby.i ze te ranki ja poprostu moga bolec
Co do anemi to nie mam pojecia jak jeszcze ja rozpoznac bo co prawda od tych 4 dni jest taka kaprysna i marudna ale nie jakas apatyczna czy cos.
Anemie chyba moze miec z tego ze malo je.jak zje 150 ml mleka na dzien to jest super! w tym kaszek zadnych nie chce jesc.ogolnie jak co to je tylko od nas albo jakies nowe deserki z owocami.....
a moze te ranki ma od swierzego chlebka z taka skorka?
doradzcie cos dziewczyny bo norlmalnie strasznie sie schizuje