ferrum to syropek i ładnie pachnie i chyba w smaku też lepsze,bo tak waniliowo dla mnie pachniało,a hemofer wali zelaztwem i brudzi wszystko na czarno i nie da się sprać...a ewa po ferrum miała srakę i bolał ją potwornie brzuszek,więc dostawała tylko tydzień...ponoć dzieci dobrze znoszą...ewa nie...
reklama
kurde ale nieciekawie...
Lilith anemię to moesz strwerdzić TYLKO badając poziom zelaza i robiać morfologię. Daj jej czopek przeciwgoraczkowy i jak do jutra nie przejdzie to leć do lekarza bo to moga być uszka. Co do kropek na dziasłach Marsyia ma takiego małego krwiaczka ale ja sądzę że to od zęba kóry wychodzi.
dla tych co nie mogą znależć mojego wymądrzania się ;-)
Lilith my byłyśmy dzisiaj u lekarza z tymi zębami, bo kolejna noc fatalna...
:sick::-(
Mamy pędzlować buzię, język, dziąsła taką mieszanką:
buteleczka Aphtin+ 5ml Panadolu+ vit. B complex (rozgnieść 1 tabl.)+ 5 ml Nystatyny i to rozmieszać i gazikiem jałowym 2 razy dziennie smarować. Może też to zrób- wszystko kupisz bez recepty.
Mamy na noc nadal dawać coś przeciwbólowego (6. dzień!
) i trzy razy dziennie Viburcol. Boszeeee, żeby to wszystko w końcu zadziałało!!!!!
Okazało się, że u nas też jakiś nalot i chyba pleśniawki, bo przecież przy tych zębach non stop wkłada wszystko do buzi, łącznie z rękami, które nie są pierwszej czystości przez raczkowanie!!!

Mamy pędzlować buzię, język, dziąsła taką mieszanką:
buteleczka Aphtin+ 5ml Panadolu+ vit. B complex (rozgnieść 1 tabl.)+ 5 ml Nystatyny i to rozmieszać i gazikiem jałowym 2 razy dziennie smarować. Może też to zrób- wszystko kupisz bez recepty.
Mamy na noc nadal dawać coś przeciwbólowego (6. dzień!

Okazało się, że u nas też jakiś nalot i chyba pleśniawki, bo przecież przy tych zębach non stop wkłada wszystko do buzi, łącznie z rękami, które nie są pierwszej czystości przez raczkowanie!!!
Kasiunka my idziemy na 14.40 i pozniej odrazu napisze co i jak! Judi chyba spala dzis do 10.20 az ale w nocy znow wycie i lapanie sie za buzie.temp w nocys ie zas nie zbila a zas rano po 3 godzinach od podania ibumu miala w pupie 35 st
nie mam pojecia dlaczego
mimo iz byla i tak cala rozpalona.
Ja od wczoraj smaruje tylko nystatyna ale przepisze to sobie i spytam lekarza o to.bo niewieadomo do konca co to u niej sie dzieje....do tego zas dzis wogole kupy nie zrobila....szkoda gadac
Ja od wczoraj smaruje tylko nystatyna ale przepisze to sobie i spytam lekarza o to.bo niewieadomo do konca co to u niej sie dzieje....do tego zas dzis wogole kupy nie zrobila....szkoda gadac
nie chodzi o to ze jest paskudne!!! czytalam kiedys na roznych forach itd i dlatego nigdy nie dalam.
ja jestem zalamana i nawet sie teraz nie rozpisze bo tak mi smutno
uszy chore stan zapalny buzi i mega afty. zeby ida zas cos wirusowego szybkie badanie krwi i ogolnie mam mega dol.
Narazie wstrzylam sie z antybiotykiem bo w paitek przestala brac i to tez powoduje wyniszczenie przeciez.Dostala Bactrim i jak nie przejdzie to antybityk
Zeby smarowac Nystatyna i cos tam jeszcze przepisal....Zyrtec juz 10 kropli.A dziasla smarowac Sacholem.bedzie sie darla ale szybko pomoze.i 3 razy dziennie Ibum a jak bedzie goraczka i ciezkoz bic to pyralgine.
No i dalej krople na katar i flegamina na gardlo.
I gazem do laryngologa

Z buzi juz czasem normalnei leje sie krew....
no szlag mnie chyba trafi...........
ja jestem zalamana i nawet sie teraz nie rozpisze bo tak mi smutno
Narazie wstrzylam sie z antybiotykiem bo w paitek przestala brac i to tez powoduje wyniszczenie przeciez.Dostala Bactrim i jak nie przejdzie to antybityk
Zeby smarowac Nystatyna i cos tam jeszcze przepisal....Zyrtec juz 10 kropli.A dziasla smarowac Sacholem.bedzie sie darla ale szybko pomoze.i 3 razy dziennie Ibum a jak bedzie goraczka i ciezkoz bic to pyralgine.
No i dalej krople na katar i flegamina na gardlo.
I gazem do laryngologa
Z buzi juz czasem normalnei leje sie krew....
no szlag mnie chyba trafi...........
basiek3
MAJOWA MAMA 06' majowe mamy'08
Lilith kochana. Ty i Judytka musicie byc dzielne. A ja przesylam ci moc naprawde pozytywnych wibracji> trzymaj sie cieplo. Nie lam sie! bedzie dobrze. Normalnie jak tak piszesz to ma sie ochote Cie tak mooocno przytulic i po glowie poglaskac. No... glowa do gory. Buziaki
Lilith ale o co chodzi z tym Aphtinem??? Piszesz tak tajemniczo, a ja to dziecku podaję!!! Przecież odkąd pamiętam to się to na afty, czy pleśniawki podawało, ale może faktycznie szkodzi. Tylko ja nie wiem, a ty piszesz zagadkowo...:-(
Dużo zdrówka dla Judi.
Pola śpi od 19.15 z czego budziła się już 5 razy z krzykiem- czeka nas kolejna ch...wa noc
Sorry , że klnę, ale już brak mi słów na te jej pleśniawki, afty, zęby i Bóg wie co jeszcze, że się tak budzi. A my ledwo żyjemy.....:sick:
Dużo zdrówka dla Judi.
Pola śpi od 19.15 z czego budziła się już 5 razy z krzykiem- czeka nas kolejna ch...wa noc

reklama
Basiek jestes kochana
dziekuje i calusy przesylamy!
Kasiunka chodzi mi o to ze to jest feee i swinstwo w smaku.i czytalam ze niewielu dzieciom pomaga a wlasnie jkest takie syfiate.
ale jak wiadomo co dobre dla jednego dla drugiego zle.wazne ze Poli pomaga i nie przeszkadza jej
Kasiunka chodzi mi o to ze to jest feee i swinstwo w smaku.i czytalam ze niewielu dzieciom pomaga a wlasnie jkest takie syfiate.
ale jak wiadomo co dobre dla jednego dla drugiego zle.wazne ze Poli pomaga i nie przeszkadza jej
Podziel się: