reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Chusta czy nosidełko?

Napiszcie mi proszę czym się różni Mei Tai od nosidła ergonomicznego:confused:

reklama
Antila Mei Tai to nosidło, które zawiązuje się (dyndają 4 kawałki pasów z materiału), nosidła ergonomiczne mają regulowane pasy i zapinane są na klamry. Z reszta wystarczy zerknąc na zdjęcia ;-)mei tai i ergonomik

Dokładnie, mei tai wiążesz, a ergonomika zapinasz. Możesz wybrać jeszcze wersję pośrednią, tzw. hybrydę z klamrą w pasie a wiązanymi pasami naramiennymi. Są też nosidła spinane na rzepy, np. Bondolino czy Marsupi. Co ważne dla jednych i drugich, dobrze, by dziecko opanowało samodzielne siadanie i wtedy komfortowo i bezpiecznie można się nosić. Wyjątkiem może być Marsupi, w którym można nosić wcześniej.
Moim zdaniem mei tai jest bardziej uniwersalny jeśli noszą dwie osoby o różnych gabarytach, bo za każdym razem nie trzeba zmieniać ustawienia klamer.

Pozdrawiam!

Dziękuję za info.
A takiego Mei Taia jakoś dobiera się do wieku dziecka?

Dziękuję za info.
A takiego Mei Taia jakoś dobiera się do wieku dziecka?

Bardziej do wzrostu niż do wieku, chodzi o to, żeby panel dawał podporę nóżkom od kolanka do kolanka, przynajmniej do momentu kiedy dziecko nie chodzi, potem odrobinę nóżki mogą wystawać poza panel, ale absolutnie nie mogą zwisać.

witajcie:) ja po poradę...
chciałabym zamotać mojego bobaska jak się urodzi... jednak nie mam możliwości przejść szkolenia i mam pewne obawy czy sobie poradzę...
tak się zastanawiam może zamiast chusty nosidło Tula z wkładem dla dziecka od 3,5 kg?? co myślicie o takim rozwiązaniu?

Moim skromnym zdaniem to za wcześnie. Tzn oczywiście producent poleca ten wkład dla malców, ale najlepsza pozycję dla takiego maluszka uzyskasz tylko w dobrze zawiązanej chuście. Zawsze słyszałam zasadę: ergonomik/mei tai dla siedzących dzieci. Wiązanie na prawdę nie jest takie trudne, musisz spróbować!!! Na pewno sobie poradzisz :) nie musisz jechać na specjalne szkolenie :) Już tu kiedyś pisałam (i jeszcze trochę a dostanę za to bana..) o forum na którym jest mnóstwo pomocnych dziewczyn- chusty,info tam jest nawet dział w którym możesz wkleić swoje zdjęcie i bardziej doświadczone dziewczyny (wśród nich doradczynie) ocenią i pomogą poprawić błędy. Dasz radę, zapewniam Cię :):-)

Ja uważam,że nosidła powinny być dla dzieci siedzących. Nawet te z wkładkami i innymi udogodnieniami. Dla maluszka tylko chusta. Potem, jak dziecko siada, to już inna bajka. Ale wiadomo,że nic tak dokładnie nie utuli dziecka, jak chusta.

reklama
Ja krótko noszę w ergonomiku Womar Zaffiro od 2 miesięcy. Synek waży ponad 9 kg i przed wczoraj po dość długim spacerze czułam i nadal czuję ból kręgosłupa. Czy Was nie bolą plecy jak nosicie takie klocuszki z przodu? Nie wiem czy już sobie nie odpuscić nosidła, choć bardzo NAM się to podoba, ... ale martwię się o siebie ;-/

Do góry