reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Chusty i nosidelka :)

ja gdzieś czytałam słyszałam, że żakardowa najlepsza na lato...
L4dY-bIrd to prawda?
Gratuluję zostłaś naszym ekspertem!!!!:-)

to prawda . Żakardy są cieńsze :) Bardziej odpowiednie na lato ,ale sa np. też cienkie pasiaki :)
Dużo chust już sie pzrewineło przez moje ręce wiec mam porównanie :)

Kasiulku fajnie że jestes zadowolona z chusty :tak:
Jesli moge pomóc to nienaładaj materiały z panela na główke maluszka tak żeby podtrzymać nierowinięty jeszcze karczek ,ale zrób wałeczek z chusty która zabezpieczy główkę przed opadaniem :tak:

Chwytamy chustoszmatkę przed sobą

7.jpg

Składamy ją w rulonik.
8.jpg

Jedną ręką ciągniemy górną krawędź chusty do góry tworząc kieszonkę na wałeczek, a drugą wkładamy zrolowany materiał.

9.jpg

Zawijamy górną krawędź do dołu, formując wałeczek pod karkiem dziecka.

10.jpg

Fotki zlinkowałam z chustomani .Kasia bardzo fajnie pokazała jak to zrobić :)
mam nadzieje że pomogłam

reklama
tak sobie myslę, ze chyba mój wałeczek jest za gruby, bo ja robię z calej pieluszki tetrowej. Chyba muszę flanelową pociąć i zrobić sobie taka "chustoszmatke". Pewnie źlle dla karczku to nie jest ale głupawo wygląda ten mój mega wałek :sorry2:

L4dY-bIrd a jakiej firmy pasiaki też są cienkie?
A żakardowe znam tylko Nati i Didymos, są jeszcze jakieś? Głupie pytanie na pewno są... cos podpowiesz?
Ja się przyznam, ze ja cała swoja posiadaną wiedzę czerpię ze strony Vegi. Gdzie ja się jeszcze w tych chustach mogę zorientować? Bo jak wchodze na chustoforum to tam w większości wogóle nie wiem o jakich chustach mowa...:dry:

kikolku stanowczo za gruby masz wałeczek :zawstydzona/y:
możesz użyć spokojnie połowy z pieluszki tetrowej - będzie wygodniej i fajniej wyglądać ;)

pasiaki nati sa cienkie, cieniutkie i rewelacyjne na lato są nat z bambusem
cienkie są Hoppediz te: {Hoppediz} Chusta tkana "Superlekka" Montreal | CHUSTY | Chusty Tkane | Pieluszki Wielorazowe - Pieluchy Ekologiczne - Organiczna Bawełna
i cienkie są żakardy didimosa oraz edycje limitowane z bawełny i z dodatkiej jedwabiu :)

chustomania to skarbnica wiedzy .Strona Vegi jest ok , ale nie jedyna w tym temacie ;)
Uważam że jest tam drozej niż w innych .O pare dobrych złotych
np.
www.gugu-gaga.pl
www.pieluszkarnia.pl
www.pieluszkoland.pl

ja się chyba w takim razie na nati żakardową skuszę ale do lata jeszcze daleko, mogę 5 razy zdanie zmienic

a ja kupię tę babylonię - one chyba też dość cienkie, gdzieś mi się przeczytało....
zresztą do lata jesczze trochę czasu, wierzę, że do tej pineapple dołączy jesczze kilka pięknych szmat :-D jeszcze dobrze motać nie umiem, a juz o stosiku marzę :zawstydzona/y:

ja już mam taki malusieńki :-) 2 sztuki
obie szare :dry: dobrze,z ę chociaż odcienie rózne. Muszę teraz coś oczoje... kupic

reklama
to prawda . Żakardy są cieńsze :) Bardziej odpowiednie na lato ,ale sa np. też cienkie pasiaki :)
Dużo chust już sie pzrewineło przez moje ręce wiec mam porównanie :)

Kasiulku fajnie że jestes zadowolona z chusty :tak:
Jesli moge pomóc to nienaładaj materiały z panela na główke maluszka tak żeby podtrzymać nierowinięty jeszcze karczek ,ale zrób wałeczek z chusty która zabezpieczy główkę przed opadaniem :tak:

Chwytamy chustoszmatkę przed sobą

7.jpg

Składamy ją w rulonik.
8.jpg

Jedną ręką ciągniemy górną krawędź chusty do góry tworząc kieszonkę na wałeczek, a drugą wkładamy zrolowany materiał.

9.jpg

Zawijamy górną krawędź do dołu, formując wałeczek pod karkiem dziecka.

10.jpg

Fotki zlinkowałam z chustomani .Kasia bardzo fajnie pokazała jak to zrobić :)
mam nadzieje że pomogłam

Jesli chodzi o waleczek. Pytalam sie teraz na spotkaniu Klubu Kangura to mi powiedziano ze jesli elastyczna jest podociagana to waleczka nie trzeba - glowka sama sie trzyma. I faktycznie jak sie zamotalam w kieszonke to tak bylo. I tez Kasiulla tak jak Ty wiazalam sie z elastycznej ale panel powinien byc na zewnatrz. Myslalam ze dobrze sie motam ale pozniej poczulam drastyczna roznice.

kikolku stanowczo za gruby masz wałeczek :zawstydzona/y:
możesz użyć spokojnie połowy z pieluszki tetrowej - będzie wygodniej i fajniej wyglądać ;)

pasiaki nati sa cienkie, cieniutkie i rewelacyjne na lato są nat z bambusem
cienkie są Hoppediz te: {Hoppediz} Chusta tkana "Superlekka" Montreal | CHUSTY | Chusty Tkane | Pieluszki Wielorazowe - Pieluchy Ekologiczne - Organiczna Bawełna
i cienkie są żakardy didimosa oraz edycje limitowane z bawełny i z dodatkiej jedwabiu :)

chustomania to skarbnica wiedzy .Strona Vegi jest ok , ale nie jedyna w tym temacie ;)
Uważam że jest tam drozej niż w innych .O pare dobrych złotych
np.
www.gugu-gaga.pl
www.pieluszkarnia.pl
www.pieluszkoland.pl

Czyli ja na pasiaku Nati chyba skoncze.
A masz jakies doswiadczenie z LennyLamb bambusowa? Bo jeszcze na ta napalona jestem :-p

Do góry