reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciągle glodna ?

darianna1

Fanka BB :)
Czy jest możliwe zeby dziecko 3 miesięczne nie najadalo się z piersi? Moja córka prawie nie śpi w dzień. Dwie drzemki po pół godziny plus ewentualnie spacer dlatego rozkminiam juz wszystko. Nie jestem pewna czy zjadam taka ilość kalorii co powinnam ale jem normalnie trzy posiłki , sniadanie np 2x większe niż kiedyś. Wody pije raczej 2l rzadziej 3
Czy to może być powód.? Piersi tez wydają mi się nie tak wypełnione jak wcześniej. Z drugiej strony ostatnie 3 noce córka spala po 7h I po karmieniu dalej więc chyba głodna by tyle nie spala? Słusznie się zadręczam Czy taki egzemplarz ?
Dodam że była konsultacja z cdl neurologopedka i osteopata więc kwestia przystawienia bądź zlego ssania to nie jest

reklama
Czy jest możliwe zeby dziecko 3 miesięczne nie najadalo się z piersi? Moja córka prawie nie śpi w dzień. Dwie drzemki po pół godziny plus ewentualnie spacer dlatego rozkminiam juz wszystko. Nie jestem pewna czy zjadam taka ilość kalorii co powinnam ale jem normalnie trzy posiłki , sniadanie np 2x większe niż kiedyś. Wody pije raczej 2l rzadziej 3
Czy to może być powód.? Piersi tez wydają mi się nie tak wypełnione jak wcześniej. Z drugiej strony ostatnie 3 noce córka spala po 7h I po karmieniu dalej więc chyba głodna by tyle nie spala? Słusznie się zadręczam Czy taki egzemplarz ?
Dodam że była konsultacja z cdl neurologopedka i osteopata więc kwestia przystawienia bądź zlego ssania to nie jest
Piersi są miększe bo jesteś w okolicach stabilizacji laktacji.
Więcej wody pij, to koniecznie.

A tak to zobacz jak córka przybiera i to powinno być wyznacznikiem, a nie ilość drzemek.

Piersi są miększe bo jesteś w okolicach stabilizacji laktacji.
Więcej wody pij, to koniecznie.

A tak to zobacz jak córka przybiera i to powinno być wyznacznikiem, a nie ilość drzemek.
Screenshot_20250822_201927_Child Growth Tracker.jpg

Ostatnimi czasy troche spadla. Pediatra mówiła żeby próbować jej trochę dolewać swojego mleka ale nie na sile bo nie ma tragedii. Tylko że w międzyczasie odrzuciła butle, sondę/cewnik na cycku jak już jest najedzona wypluwa, a dolewanie 10 15 ml kubeczkiem to katorga. Więcej wypluje niż to warte. Dodatkowo ostatnio wyszla jej anemia. Ma włączone żelazo i wit b i to chyba moze poprawić apetyt

Zobacz załącznik 1717556
Ostatnimi czasy troche spadla. Pediatra mówiła żeby próbować jej trochę dolewać swojego mleka ale nie na sile bo nie ma tragedii. Tylko że w międzyczasie odrzuciła butle, sondę/cewnik na cycku jak już jest najedzona wypluwa, a dolewanie 10 15 ml kubeczkiem to katorga. Więcej wypluje niż to warte. Dodatkowo ostatnio wyszla jej anemia. Ma włączone żelazo i wit b i to chyba moze poprawić apetyt
Nie spadła. Alarmujący spadek to 2 kanały niżej niż waga spadkowa ze szpitala.
Poza tym waga przyrasta cały czas, nie ma przestojów. Ja bym się nie przejmowała.
Zobaczyłabyś wykres mojego syna to byś się za głowę złapala 🤣

Do góry